La Milla del confinament serveix com a banc de proves

La Milla del confinament serveix com a banc de proves

Avui hem viscut la primera cursa a l’estadi Joan Serrahima de la nova represa amb un estil que pot marcar un abans i un després en els propers mesos

Més d’un centenar d’atletes s’han aplegat avui a l’estadi Joan Serrahima per viure la primera cursa post confinament a Catalunya en una pista d’atletisme. Es tractava de la Milla del Confinament, organitzada per XipGroc i L’Agrupació de Catalunya.

Ambdós organismes han intentat, amb l’ajut de la Federació Catalana d’atletisme, apropar una prova de migfons a tot el públic en una època delicada, on les mesures de seguretat, la distància i la higiene son aspectes molt importants. I malgrat que els encarregats han vetllat en tot moment pels atletes i han avisat de les normes, no sempre ha estat fàcil poder garantir el metre i mig reglamentari. XipGroc, d’aquesta manera, tirava endavant una competició en pista (una superfície poc utilitzada per les seves curses) que havia de servir de prova per a les que vindran més endavant.

Mamen del Castillo, de Corredors.cat, ha acabat sisena. Foto Carrer Lliure

El format de la cursa ben bé pot ser el que ens trobarem properament en curses de llarga distància, amb molts atletes participant. Ha sortit un primer grup de 12 persones (a priori els qui millor marca acreditaven) i conforme anaven acabant sortien els altres atletes, col·locats en una filera llarga a la porta d’entrada del tartà. A priori a la pista mai s’han superat les 20 persones. En total, els 122 participants han recorregut la milla en la franja d’hora i mitja prevista (la primera sortida s’ha donat a les 9.35 i l’última a les 10.56).

El guanyador en categoria masculina ha estat, finalment, en Carlos Rodríguez, de L’Hospitalet Atletisme, que ha recorregut la milla en 4:36. Curiosament, l’atleta de Jaén ha sigut l’últim en trepitjar la pista, quatre minuts abans de les 11h del matí, i ha corregut sol al 100%. La segona posició ha estat per David Garcia, de l’IronWill Barcelona, amb temps de 4:53 i la tercera plaça pel Bruno Paz, de l’UGE Badalona, amb 4:54, i que ha estat el primer atleta en acabar la prova en el primer grup.

El guanyador Carlos Rodríguez sortint sol en la prova d’avui. Foto Carrer Lliure

En categoria femenina, la guanyadora ha estat la Maite Ríos, de l’Hinaco Monzón, amb un temps de 5:20. La segona plaça ha estat per la Najia Lachhab, amb 5:54, mentre que la tercera l’ha aconseguida Eva Sans, del Lluïsos de Mataró, amb un temps de 6:14. Malauradament hem vist poca presència d’atletes avui a Serrahima, amb només 21 participants femenines.


La guanyadora femenina Maite Ríos. Foto Carrer Lliure

El fundador i president de XipGroc, Andreu Ballbé, que també ha participat, ens ha fet una valoració tot just acabada la cursa, on ha valorat tota l’organització i la participació en un 10 sobre 10.

A més a més també ha valorat la cursa el guanyador masculí, en Carlos Rodríguez, que ha estat fins a l’últim instant esperant per sortir a la pista per córrer les quatre voltes al tartà de l’estadi Serrahima.

Des del principi s’ha vist com els organitzadors explicaven les mesures de seguretat i de distància. Durant la cursa no ha sigut fàcil poder mantenir aquesta distància per part de la gent que esperava, tot i que en línies generals els atletes han fet cas a les indicacions. Hem vist a diversos participants amb mascaretes just abans de córrer i molts grups d’entrenament que ha decidit venir plegats.

Oriol Rubio del CH Cerdanyola en la prova d’aquest matí. Foto Carrer Lliure

Cal destacar la presència d’un atleta veterà com Isidre Ferrer, que als seus 84 anys ha cobert tota la milla amb 10:19, fins i tot fent una volta més de les que tocaven.

Isidre Ferrer, de 84 anys, també ha corregut la Milla. Foto Carrer Lliure

La gent ha pogut gaudir d’una matinal de bon ambient, atletisme i pista i, en el fons, i segons els organitzadors, aquest era l’objectiu, en la que ha estat la primera cursa disputada a Catalunya en una pista. Recordem que la primera cursa oficial en general de tot l’estat la vam viure ara fa dues setmanes a l’Hospital de Sant Pau.

En aquest enllaç trobareu tots els resultats al web de XipGroc.