La Mercè 2020 es reinventa

La Mercè 2020 es reinventa

La Cursa de la Mercè a la seva 42ª edició s’ha hagut de reinventar per poder oferir als corredors la possibilitat de córrer la cursa de la Festa Major de Barcelona. Davant la situació actual que estem vivint de restriccions degut a la pandèmia de la COVID-19, ofereixen dues opcions “presencial” i “virtual”.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha vist forçat a fer marxa enrere a les intencions que tenia a finals del mes de maig, quan afirmava que es plantejava celebrar la Cursa de la Mercè sense reduir corredors. Fins i tot indicava tenia intenció de incrementar-los respecta a edicions anteriors, al 2.019 prop de 10.000 corredors van finalitzar la cursa, amb Artur Bossy (30:12) i Gema Barrachina (35:16) com a guanyadors.

Enguany, el format presencial estarà limitat a 3.000m corredors que competiran en onades de 375 corredors, en total seran 8 onades que es celebraran durant el cap de setmana del 19 i 20 de setembre. Els horaris de les sortides serà 8:00, 8:45, 9:30 i 10:30 hores. Serà una cursa de 10 km, fent dues voltes a un circuit ubicat al Poble Nou de Barcelona, amb sortida a la cruïlla del Carrer Josep Pla amb la Ronda del Litoral i arribada al Centre Esportiu de la Marbella.

A la 1ª onada del diumenge participaran els atletes d’alt nivell, on rebran premi els 3 primers en categoria masculina i femenina, en funció del seu temps real. També hi haurà premis pels corredors de la 1ª onada del dissabte. Aquest any excepcionalment, no hi haurà premis per categories.


A la Cursa de La Mercè virtual podran participar fins a 9.000 corredors i podran triar una distància entre 3 opcions, 10km, 5km i 2km. Aquestes curses no seran competitives i els participants podran realitzar la cursa en circuits alternatius que quedaran registrats mitjançant aplicació mòbil que confirmarà la distància correguda.

La Cursa de la Mercè de l’any anterior. Foto: Ajuntament Barcelona

Totes dues curses tenen un cost de inscripció de 5€, que seran donats a La Marató de Tv3 que enguany està dedicada a la lluita contra la COVID-19.

En el reglament de la cursa i ha una nota molt important, que ens indica que la cursa “presencial” es realitzarà sempre i quan les autoritats competents així ho permetin. Si no fos possible, tots els inscrits a la cursa presencial canviarien al format virtual. En aquests moments, ningú pot preveure quina serà la situació a Catalunya a 8 setmanes vista.

En aquest link podeu consultar el reglament de la competició. Les inscripcions estaran disponibles en breu al web de Xipgroc.cat