Barcelona garanteix la cursa de la Mercè fins i tot amb més participants

Barcelona garanteix la cursa de la Mercè fins i tot amb més participants

David Escudé ha explicat quan s’obriran les pistes barcelonines i també que treballen amb el protocol per poder garantir les curses de la ciutat comtal (Mercè i Marató)

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha explicat avui en roda de premsa el full de ruta a seguir a partir de la propera setmana pel que fa a l’esport de la ciutat i la reobertura d’instal·lacions esportives.

Escudé ha comentat que a partir de la Fase 2 es preveu l’obertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure sense públic per a esports sense contacte. I aquí entren les Pistes d’atletisme (Mar Bella, Serrahima o Nou Barris), les instal·lacions de Montjuïc o el Velòdrom d’Horta.

Pista atletisme Mar Bella. Foto Ajuntament Barcelona

A més a més, ha detallat que l’Ajuntament està treballant per reprendre la celebració d’esdeveniments esportius: “Podem garantir que aquest any tornarà la Cursa de la Mercè 2020, el mateix 20 de setembre. També treballem perquè la Festa Fitness 2020 i les caminades Barnatresc siguin una realitat” explica Escudé

Dins de la cursa de la Mercè, Escudé ha deixat una sorpresa majúscula: “no només garantim el mateix nombre d’atletes i corredors, fins i tot crec que podria haver més participants. Tenim les coses molt clares després d’haver estat treballant aquests mesos” ha declarat.


D’altra banda també ha explicat que “estem intentant crear el nou “model Barcelona” de curses populars, farem el nostre propi protocol d’esdeveniment esportiu”.

Preguntat per si la Cursa de la Mercè serà una prova pilot per la Marató de Barcelona (prevista per octubre), Escudé ha volgut ser cautelós: “És complicat definir-ho així, pensem que la Marató de Barcelona és molt més llarga, hem de tenir en compte els avituallaments i la logística, però evidentment marca un punt de normalitat dins de les proves populars, obrim la porta a tenir una Marató molt més casolana, que de fet és l’atractiu final de la prova, la gran majoria d’atletes no van a buscar una gran marca sino a gaudir” ha comentat.

Escudé també ha volgut mostrar un tall de la metodologia que seguiran de cara a guardar la distància en les proves: “Amb seguretat us puc dir que farem un model nou d’esdeveniments al carrer a Barcelona, entre ells les curses populars. La preocupació la tenim tots, aquests dies els tècnics de l’IBE han estat treballant al 100% per garantir com fer els protocols en el moment que es donin, també com poder fer les curses, i aquest model sortirà aviat” ha sentenciat.

L’Ajuntament de Barcelona dibuixa actualment diferents escenaris en funció del requeriment de les proves. Escudé ha demanat prudència i paciència i ha explicat que falten encara per detallar alguns aspectes tècnics per rematar la informació. En les properes setmanes s’hauria de poder tenir un veredicte.