La FCA publica el calendari definitiu

La FCA publica el calendari definitiu

Si la pandèmia ho respecta, viurem a partir de finals d’agost i principis de setembre dos mesos i mig molt moguts amb competicions a casa nostra, coincidint amb el calendari RFEA

La Federació Catalana d’atletisme acaba de publicar el calendari definitiu per acabar la temporada 2020, un curs marcat per la pandèmia del coronavirus que, malgrat tot, si el calendari s’acaba complint, viurem la gran majoria de proves (sense cancel·lacions destacades), tot i que bastant més tard del que s’havia planejat abans del confinament.

Finament, el Campionat de Catalunya Absolut, Sub23, Combinades i Relleus es celebrarà a la vegada amb una seu encara per decidir el cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre.

El Campionat de Catalunya de Clubs (la Lliga) serà la competició més tardana, amb la que possiblement es “tancarà” aquesta temporada estranya. Serà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, amb la celebració de les dues jornades, amb clubs i grups per decidir.

Els controls de la FCA començaran cap a finals d’agost, amb una sèrie de dues proves absolutes el 29 i 30 agost i el 5 i 6 de setembre. Cal destacar que a partir de mitjans de juliol els clubs començaran a organitzar competicions locals on els atletes podran aconseguir marques mínimes i preparació de cara al setembre. El Critèrium Joan de Campmany no se celebrarà aquest any.

La primera competició serà el cap de setmana del 12 i 13 de setembre amb la celebració del Campionat de Catalunya de Proves Combinades de sub16 a sub20.

El següent cap de setmana viurem el Campionat de Clubs sub20 (19 de setembre) i el Campionat de Catalunya Màster (20 de setembre).


El calendari final de la FCA. Font FCA.

El 22 de setembre és la data escollida pel Miting Internacional Ciutat de Barcelona, possiblement (i com és habitual), a l’estadi Serrahima.

El 26-27 de setembre es viurà el campionat de Catalunya Sub18-20 i el campionat de relleus. El mateix cap de setmana es disputarà el Campionat de Catalunya de clubs sub10 a sub16 de clubs. El cap de setmana posterior gaudirem de l’individual sub10 a sub16 (3-4 octubre) i el 10 d’octubre les mateixes categories disputaran el seu campionat de relleus.

El dia següent (11 d’octubre) es celebrarà el Campionat de Catalunya de Proves Combinades sub12-14.

El Campionat Absolut català (com hem indicat a l’inici) serà un mes després del Campionat d’Espanya (11-12 octubre). Els caps de setmana posteriors viurem els Campionats d’Espanya que es celebren a Catalunya (17-18 d’Octubre el sub18 a Tarragona i el 25-26 el sub16 a Granollers).

Finalment, queda per determinar el Campionat de Catalunya de Fons sub18 a sub23, que es disputarà entre novembre i desembre.

El Campionat de Clubs, l’última prova, es va acordar per un marge molt estret de vots dins de la Comissió de Clubs, tot i que finalment es va valorar el fet de tenir més preparats els atletes i poder comptar amb el major nombre possible de clubs apuntats.

Cal destacar que aquest calendari s’ha dissenyat seguint les pautes que ens deixa el calendari RFEA, confirmat ara fa deu dies i que ja vam explicar a Carrer Lliure. A priori, a partir de l’últim cap de setmana d’agost, durant dos mesos i mig viurem atletisme cada setmana, ja sigui català o estatal.