Tarragona i Granollers seus estatals

Tarragona i Granollers seus estatals

A L’Assemblea Ordinària d’avui s’han definit diversos punts, entre ells el calendari final de 2020 (amb dos seus a Catalunya) i el Campionat Absolut a Madrid en diverses seus

Avui s’ha celebrat l’Assemblea Ordinària de la RFEA per via telemàtica per primer cop en la història. El punt més important ha estat la presentació del calendari de competicions. Així ha quedat el més destacat:

El Campionat estatal sub18 es disputarà a Tarragona els dies 17 i 18 d’octubre i el campionat estatal sub16 el 24 i 25 d’octubre a Granollers. Son les dues seus catalanes definides en el nou calendari de la RFEA que ha sortit avui de l’Assemblea Ordinària. Recordem que aquestes dues seus ja havien d’acollir els campionats aquest estiu.

Pel que fa al Campionat d’Espanya Absolut i de Clubs, aquest es disputarà els dies 12 i 13 de setembre a Madrid, en diverses seus per a acollir les diferents modalitats.

Calendari RFEA Setembre. Font: RFEA

El Campionat sub20 es celebrarà el 3 i 4 d’octubre a Gijón i el Campionat sub23 el 26 i 27 de setembre a Sevilla. Cal destacar que el Campionat sub16 de Pista Coberta que s’havia ajornat s’ha passat al 19 i 20 de desembre a Madrid.

A més a més, la Copa d’Espanya de Clubs 1a i 2a categoria (Copa Iberdrola) femenina es disputarà el 5 de setembre a Madrid, mateixa seu de la Copa d’Espanya de Clubs 1a i 2a masculina (Copa la Liga Sport) que es disputarà el dia 6.

Calendari RFEA Octubre, Novembre i Desembre. Font: RFEA

Finalment, cal destacar que el Màster estatal es disputarà del 9 al 12 d’octubre en seus per determinar, el campionat de Federacions sub18 a Pamplona el dia 3 d’octubre i el Sub16 a Cuenca el 5/6 de setembre i el Campionat d’Espanya de 100km i de 50km en ruta a Santander el 26 de setembre.

També s’han fet oficials les competicions cancel·lades definitivament, entre les que destaquen el Campionat sub20 de Pista Coberta que s’havia de celebrar a Sabadell al març, el Campionat de Clubs Màster 1 i 2a categoria, el Campionat d’Espanya de 5000 sub20 i sub18 i el Campionat d’Espanya de Marxa de 20km.


Competicions cancel·lades RFEA: Font: RFEA

Destacant altres temes, el president de la RFEA ha parlat d’un any (el 2019) de solvència econòmica, a diferència del que succeirà durant el 2020. Ha destacat les 48 medalles internacionals i l’enorme paper dels atletes sub18 a sub23 representant la selecció espanyola. També ha puntualitzat el creixement d’entrenadors respecte l’any 2018 (un 17%) i l’increment de llicències.

“Aquesta crisi de la COVID-19 ens ha fet replantejar-nos seriosament el futur” ha comentat Raúl Chapado. “Hem de crear un model nou basat en l’excel·lència, modernitzar la gestió i la comercialització del nostre esport” ha sentenciat.

Aquest 2020 s’ha aprovat un pressupost de 8.5 milions d’euros, el que suposa una reducció del 35% respecte l’any anterior. No obstant, la federació ha projectat una previsió de pressupost de 152.219 euros de superàvit. La subvenció del CSD tindrà una reducció de l’1% (4.000.455 euros).

De cara als atletes, es manté el sistema d’ajudes per a la seva preparació, tot i que s’ha plantejat una possible línia d’ajudes de pressupost per a pal·liar les despeses extres que pugui generar la COVID-19. Es destinarà un 10% dels ingressos de la RFEA per llicències nacionals de jutges i un altre 10% per a la formació dels entrenadors.

Un dels moments de l’Assemblea telemàtica. Foto RFEA

També s’ha informat que l’inici del calendari electoral serà l’1 de setembre i les eleccions el 27 de novembre. A priori, tot i que falta confirmació, Raúl Chapado es presentarà a la reelecció.

Finalment, el president ha volgut recalcar que donen suport total a la Federació Catalana de cara a recuperar la Pista Coberta de Sabadell.

Podeu llegir tot el que ha donat de sí l’Assemblea en el comunicat de la RFEA