Guia ràpida sobre l’obertura de les instal·lacions

Guia ràpida sobre l’obertura de les instal·lacions

Diverses son les instal·lacions que a partir d’aquesta setmana podran obrir les seves portes als atletes federats i amb les pertinents mesures de seguretat. No obstant, no tots els municipis ho faran

A partir d’avui mateix les regions sanitàries de Catalunya Central, Lleida i Girona han passat a la Fase 1. Això vol dir que les instal·lacions esportives dels respectius municipis ja tenen permís per obrir les portes si ho desitgen els seus ajuntaments. La passada setmana explicàvem el cas de les regions Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, on alguns municipis havien decidit obrir les pistes d’atletisme i d’altres no.

De cara a aquesta setmana continuen obertes les pistes d’atletisme de Tortosa (on entrena l’ATE i que ja vam informar al nostre perfil de twitter) i les de Reus. No obstant, des dels clubs tarragonins d’atletisme ens han confirmat que fins a la Fase 3 no es podrà accedir a les pistes de Tarragona, tal i com els hi ha comunicat l’ajuntament. Malgrat tot, qui sí obrirà aquesta setmana les seves pistes serà l’Ajuntament d’Amposta, pel que l’UA Montsià podrà entrenar ja amb un petit grup.

De les noves àrees, cal explicar la situació de diversos municipis.

A Lleida, tal i com va informar el mitjà de comunicació Diari SEGRE, avui no estaran obertes les Pistes d’atletisme de Les Basses, tot i que encara no hi ha una data en concret (a nivell general). Sí que s’ha de fer l’apunt que els atletes federats que vulguin utilitzar les instal·lacions hauran de demanar cita a la Paeria i presentar document de responsabilitat. Un dels altres clubs importants de la província lleidatana és el AA Xafatolls, de Mollerussa. Segons ens expliquen des de l’entitat, actualment mantenen xerrades amb el consistori per veure si els atletes federats poden entrenar aquesta mateixa setmana.

A Girona, el GEiEG va confirmar amb una piulada que les pistes d’atletisme de Palau es reobriran per fer activitat de manera individual i fent reserva prèvia, tot i que no es podrà fer ús dels materials propis dels equipaments

Altres poblacions gironines amb clubs d’atletisme potents a la província son Palafrugell, Palamós i Figueres. Les dues primeres comparteixen les pistes i en el cas de l’AA Palamós no han rebut cap informació sobre si poden tornar o no a les pistes i l’Ajuntament de Palafrugell no ho ha inclòs en les mesures. En el cas de Figueres, el CAF ens va confirmar que havien treballat el protocol de seguretat amb els responsables de l’Ajuntament i avui mateix han decidit obrir les pistes d’atletisme reservant al club tres hores cada tarda en exclusiva per a 10 atletes de l’entitat.

A la Catalunya Central calia estar pendents dels seus dos clubs més importants, l’Avinent Manresa i el CA Igualada. Pel que fa al primer, podem confirmar que les pistes d’atletisme de la capital del Bages romandran tancades fins que l’ajuntament ho cregui convenient, tot i que la idea és que es pugui utilitzar aviat pels atletes del club. En el cas de la capital de l’Anoia, la idea de l’Ajuntament, segons va explicar en aquest mitjà en Sergi Badet (director esportiu de l’entitat) és que les pistes es puguin obrir el proper dilluns 25 de maig.


També s’ha de destacar la ciutat de Vic, on el seu club d’atletisme, el CA Vic, ens va confirmar que les pistes d’atletisme continuaran tancades fins que l’Ajuntament ho autoritzi seguint els protocols de control d’accés i les mesures de prevenció sanitàries. Encara no tenen constància de quan es podran tornar a obrir.

El Garraf i l’Alt Penedès també han accedit a la Fase 1. En el cas dels primers, Vilanova i la Geltrú ha decidit obrir les Pistes d’atletisme als majors de 14 anys dels clubs esportius de la ciutat en la modalitat de l’atletisme o el triatló. Amb tot, és obligatori portar la llicència. Ho va confirmar el mateix perfil de twitter de l’Ajuntament.

A Vilafranca del Penedès, les entitats del municipi ja podran utilitzar a partir del dimecres 20 de maig la pista d’atletisme segons va informar l’Ajuntament amb una piulada. No obstant, els atletes federats hauran de demanar cita prèvia amb un mínim de 24h per poder-hi accedir.

Cal fer un esment especial al CAR de Sant Cugat. La seva àrea no entra en Fase 1, però després de la publicació de l’últim BOE els centres d’alt rendiment en Fase 0 també podran obrir les seves portes. No obstant ho faran només pels atletes DAN (com per exemple, a nivell català, Cristina Lara, Jaël Bestué, Mònica Clemente, Clara Fernàndez, Pol Vila o Eloi Santafé, entre d’altres). En canvi, els atletes DAR encara no podran anar a entrenar al CAR.

La gran majoria de grups d’atletisme tornaran a entrenar a partir d’avui amb les mesures que el mateix CAR ha aplicat. L’aforament serà del 30% sense servei de menjador ni residència i els entrenaments hauran de ser regulats a través de franges horàries.

Cal destacar també les informacions aparegudes a l’últim BOE i que afecten directament a l’atletisme. A partir d’avui mateix els atletes federats catalans ja poden entrenar (dins de les franges horàries establertes) per tota la seva regió sanitària.

Des de Carrer Lliure vam poder parlar amb Protecció Civil per esvair els dubtes arrel de si es pot utilitzar un vehicle mototitzat o no. Segons la informació de l’administració, aquesta excepció queda implícita dins de la mateixa normativa, per tant sí es podrà utilitzar un vehicle amb motor per a desplaçaments referents a la pràctica esportiva federada. Això sí, es demana portar la llicència a sobre i es recomana el certificat d’auto responsabilitat.

Caldrà estar molt pendents de com evoluciona la setmana per veure quines entitats tornen a treballar en grup a les pistes, sempre i quan els seus respectius ajuntaments decideixin reobrir les instal·lacions.