La Fase 1 comença amb diversitat de condicions a les pistes

La Fase 1 comença amb diversitat de condicions a les pistes

El CSD ha publicat un comunicat explicant les mesures a seguir i les instal·lacions que podran obrir

Avui ha començat la Fase 1 per a tres territoris catalans. Les àrees sanitàries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran ja s’han beneficiat avui de les mesures que aporten aquest canvi de paradigma. A nivell esportiu, per exemple, poder fer esport en instal·lacions esportives amb cita prèvia o poder accedir als CAR o CTD (Centre de Tecnificació Esportiva).

En aquests territoris trobem una desena d’entitats d’atletisme, d’on destaquen conjunts com el CA Tarragona, el Nàstic, el CA Terres de l’Ebre, l’UA Montsià o el CA Puigcerdà.

Malgrat tot, tan des del Nàstic com des del CAT han confirmat a Carrer Lliure que el Patronat no obrirà encara les Pistes d’atletisme a Tarragona i que els seus atletes seguiran entrenant al carrer a les franges horàries pertinents. Tampoc han obert les pistes de Valls, Ascó, El Vendrell i Cambrils.

Les dues Pistes que sí han obert les portes son les de Reus (on entrena el CN Reus Ploms) i la de Tortosa (on entrena el CA Terres de l’Ebre). En el cas del club tortosí, han confirmat al nostre mitjà que avui comencen els entrenaments a la pista, mitjançant diferents torns amb cita prèvia des dels sub16 cap amunt. També hi haurà la presència de tècnics amb mascareta i condicions òptimes d’higiene

D’altra banda, aquestes entitats hauran d’estar molt pendents del document amb FAQS que han publicat des del Consejo Superior de Deportes i que la RFEA ha publicat a les seves xarxes. En aquest document s’explica, entre altres coses, qui pot accedir i com a les instal·lacions esportives, els atletes que podran accedir als CARS, CEARS i CTD o la mobilitat que podran tenir els atletes federats en aquest aspecte.

Segons el document, en aquesta Fase 1 obriran els CAR, CEAR i CTD per a la pràctica esportiva de forma individual, sense contacte i sense cita prèvia, respectant el 30% de l’aforament de la instal·lació. En el cas del CAR de Sant Cugat encara no podrà obrir degut a que la seva zona sanitària encara està a la Fase 0. A Catalunya no hi ha cap CEAR però sí en canvi quatre CETD i dos CTD.


Els Centres catalans que no podran obrir son el de Barcelona (amb la residència Blume), el de Cornellà i el de Banyoles. Els centres que sí podien obrir avui eren el CTD D’Amposta, el de la Seu D’Urgell i el de la Vall d’Aran (aquests últims son CETD dedicats als Esports d’hivern i al piragüisme).

Pel que fa al Centre d’Amposta, segons ha explicat a Carrer Lliure l’entrenador Pau Cecilia, de moment no ha obert les portes. Dijous els encarregats es reuniran amb l’Ajuntament però és molt possible que no es pugui obrir encara durant la Fase 1.

Portada dels FAQS del Consejo Superior de Deportes

A més a més, els atletes DAN i DAR (esportista d’alt nivell regional) es podran desplaçar fins a arribar al seu Centre en concret, independentment de si resideix en aquella àrea o no. A més a més, els atletes DAN que no entrenin normalment al centre també hi podran accedir demanant permís a la RFEA i al centre.

Parlant d’altres aspectes, el document especifica que s’entén per instal·lacions a l’aire lliure. Explica que son totes aquelles que no tinguin una coberta ni tampoc parets verticals o no estiguin tancades al 100%. Cada titular de la instal·lació (normalment ajuntaments) podran decidir si els atletes federats tenen preferència o no. L’aforament màxim serà del 30% i hi podran accedir tot tipus d’esportistes, jutges o àrbitres que rebin el permís. Les franges horàries segueixen vigent excepte si s’entrena dins de la instal·lació.

Per acabar, també afecta a l’atletisme la possibilitat de l’obertura de la residència dels esportistes als Centres d’alt rendiment i que els atletes federats que vulguin accedir a les pistes d’atletisme obertes hauran de ser de la mateixa àrea sanitària.

Per llegir més podeu consultar el document.