Gran diumenge a Tarragona amb 16 metalls

Gran diumenge a Tarragona amb 16 metalls

Els atletes catalans van sumar un total de 21 medalles durant els dos dies de competició del campionat sub18 estatal a Tarragona

Dissabte explicàvem que Pablo Oliver, Álex Gonzàlez, Víctor León, Marc Sala i Alexia Barroso havien donat cinc medalles a la delegació catalana a Tarragona (els tres primers victòries). Diumenge es van sumar 16 medalles més, amb tres victòries més. Malgrat que hi havia més opcions de medalles, en una temporada atípica, ens hem de congratular cada cop que un atleta català aconsegueix un títol estatal.

A Tarragona es van complir diversos objectius. D’entrada, els tres ors aconseguits eren molt probables però s’havien de firmar. Els germans bessons Blasi, del CE Universitari, van aconseguir la victòria en les seves respectives proves. Paula Blasi ho va fer en els 800mll, amb temps final de 2:12.06, havent de treballar de valent degut a l’oposició de Paula Isabel Martín. Blasi venia de guanyar el campionat absolut català.

D’altra banda, Víctor Blasi aconseguia la victòria en els 1500m també en un final ajustat, però fent bons els pronòstics, amb un temps de 4:00.40, per sobre de David Cartiel (4:00.60). Un bon final per aquests dos grans futurs de l’atletisme català. L’altre medalla d’or del diumenge va ser també per una de les fermes promeses atlètiques. Clara Fernàndez, del Muntanyenc de Sant Cugat (entrenant al CAR amb Alberto Ruiz), va sumar una nova medalla estatal a la perxa amb un salt de 3.71.

Foto del podi de Perxa, amb Clara Fernández al capdavant. Foto RFEA

Però a més a més vam viure altres medalles importants. En els 400mll, doblet de medalles de plata. En la prova masculina, nou èxit de l’Universitari, col·locant a Roger Pons al segon esglaó del podi. L’atleta a vèncer amb una marca de 48.79, lluny del primer però marcant distàncies amb el tercer. En la prova femenina, Berta Segura, del Lleida UA, aconseguia la plata amb una marca de 56.87, en una prova guanyada per Salma Celeste Pallaruelo amb RC, totalment inabastable.

També medalla de plata per a l’únic integrant de L’Hospitalet Atletisme. Isaac Segura va fer bons els pronòstics i aconseguia el segon lloc als 200mll amb marca de 22.02, a tocar del primer lloc (Mario Mena 21.94). També en una final igualada, Igambo Muakuku sumava la plata en els 100mt, amb marca de 14.31. L’atleta del Barça va tenir a tocar l’or però el final no va ser l’òptim.

En el 800m, l’atleta del Muntanyenc de Sant Cugat, José González, va aconseguir la victòria amb marca de 2:01.70, a un segon del primer, i lluitant fins al final l’or. També medalla de plata per a Víctor Velasco en llargada. Aquesta amb gust agredolç, doncs no va aconseguir l’or per un últim salt del seu rival de 7.09, mateixa mesura que ell havia saltat, tot i que després es va valorar el segon millor salt.

L’última medalla de plata la va obtenir Edgar Climent. El saltador de l’UCA va aconseguir el segon lloc en l’alçada, amb una marca de 2.04m, només superat per Eneko Larrea amb 2.08. Climent no va poder sobrepassar la seva marca personal però va guanyar una medalla estatal.


També es van obtenir 6 medalles de bronze. Jan Díaz sumava el tercer lloc en la final de llargada amb marca de 7.04, en la final on Velasco havia obtingut la plata. També acompanyant al podi a una altra catalana, Jana Brusés va acabar tercera en la final de 100t amb temps de 14.50. També en les tanques van arribar dues medalles més: Roger Martínez, del JAS, al 110t amb un temps de 14.43, i Marina Pérez en la final de 400t amb temps d’1:01.99.

Podi del 100t amb Igambo Muakuku i Jana Brusés. Foto Carrer Lliure

La local Laurine Marimón va obtenir el bronze en el Triple Salt amb marca de 12.18, potser amb opcions de quedar millor. Judit Sanchis també va sumar bronze al martell, en un millor llançament de 49.88 aconseguit en l’últim intent.

De la resta de marques, destaquem el 4rt lloc de Claudi Gómez a l’alçada (CA Sant Celoni) amb marca d’1.97m, la 4a plaça de Marc Sala a la llargada (havia aconseguit bronze al Triple) amb salt de 6.93, i 5a plaça per a Saul Ruiz, del Barcelona Atletisme amb 6.88. En la final de Triple, Andrei Lavila quedava per darrere del seu company Sala, 4rt amb marca de 14.55. En el Disc, Daniel Ruiz acabava 5è amb marca de 45.61 i en la marxa Óscar Martínez ho feia 5è (49:41.85).

En categoria femenina, 5è lloc per a Julia de la Piedra en 1500 (4:37.80), 5è lloc per a Mar Buyreu en Perxa (3.31) i 5è d’Aina Calbó en Disc (35.55).

Els resultats els podreu trobar aquí.

L’organització del Club Atletisme Tarragona va ser excel·lent, amb un bon tracte dels voluntaris en tot moment vers els atletes i els entrenadors, mantenint la distància pertinent i treballant perquè tot anés rodat.

La temporada està a poc més d’un mes d’abaixar el teló i sembla que gairebé tots els campionats s’hauran pogut disputar. Caldrà estar pendents dels propers dies.