Oliver, León i González victòries a Tarragona

Cinc medalles catalanes en la primera jornada del Campionat Sub18 de Tarragona. Demà la resolució

Sempre s’esperen més, però en aquest cas hem de destacar les tres victòries obtingudes per atletes catalans, doncs han portat emoció i un desenllaç amb molta alegria final. A banda de les tres medalles d’or s’han comptabilitzat dues medalles de bronze en les últimes proves del dia.

La primera medalla d’or l’ha aconseguit l’atleta del Lleida UA Pablo Oliver, que està en un moment molt dolç. El llançador de martell ha obtingut la victòria amb una nova millor marca personal de 64.27, en un duel frec a frec amb el gallec Eric Méndez, que guanyava la prova fins a l’últim instant. No obstant, Oliver obtenia una nova medalla (ja va aconseguir l’or en el Campionat de Catalunya) en un magnífic llançament final. Daniel Ruiz va acabar 6è i Eloi Jané 9è.

Álex González amb la seva millor marca ha obtingut medalla d’or. Foto CA Igualada

La segona medalla d’or ha arribat a inicis de la tarda, quan Victor León firmava una nova actuació destacada i guanyava la perxa masculina amb marca de 4.51. León s’ha quedat sol buscant el salt de 4.61, però finalment s’ha hagut de conformar amb aquesta mesura. Ferran Eixarch ha acabat 8è.

El tercer i últim or de la tarda seria per Álex González. El llançador del CA Igualada sumava una nova victòria en la javelina amb un llançament de 60.34 que significava una nova marca personal. González ha dominat el concurs gairebé des de l’inici i ha pogut sumar un nou or a nivell català.

No obstant, també cal destacar dues medalles més. En Pes, l’atleta del Lleida UA Alexia Barroso ha aconseguit el bronze amb marca final de 13.13, tot i que ha lluitat pel segon lloc fins al final. També ha obtingut el bonze l’atleta del Muntanyenc Marc Sala en el Triple Salt, amb marca de 14.56 (MMP). Sala ha superat al seu company Andrey Lavila, que també optava a medalla, acabant 4rt de manera molt just (14.55).

Alexia Barroso ha guanyat el bronze en pes. Foto Lleida UA

També s’optava a medalla en els 2000 obstacles femenins, però Aida Alemany no ha pogut acabar la cursa faltant unes voltes. Altres bones posicions han sigut el 6è lloc de Pol Casals a la final dels 100mll (11.18), Laurine Elise Marimon en Llargada (5a amb 5.59, tot i que tenia opcions més ambicioses) i el 8è lloc d’Eric Lore als 5000, malgrat les clares opcions a bronze.

La nota més negativa va ser la lesió de Pol Ferrer, del Cornellà Atlètic, just començar el decatló (en la prova del 100mll) que el va obligar a retirar-se a les primeres de canvi.

Demà s’han de disputar diverses finals. Avui s’han classificat atletes com Gerard Guixeras, Marina Pérez i Judit Alemany als 400t, José Gonzalez i Brian Gisbert en els 800m, Víctor i Paula Blasi i Julia de la Piedra als 1500 i Roger Pons i Berta Segura als 400mll. Podeu consultar la prèvia de Carrer Lliure per saber els catalans candidats al títol.

La jornada de demà comença a les 10.30 amb el 110t del decatló masculí.