El pas del glòria afecta les pistes catalanes

El pas del glòria afecta les pistes catalanes

Desenes d’infraestructures catalanes dedicades a l’atletisme han patit els efectes del temporal dels últims tres dies

El temporal Glòria ha afectat durant tres dies tot el territori català. A banda de les grans destrosses en les terres gironines i al Delta de l’Ebre, nosaltres hem volgut centrar el focus en com han quedat les instal·lacions d’atletisme al pas de les tempestes, el fort vent i les nevades.

Protecció Civil, els diferents ajuntaments i les entitats han emès les últimes 72 hores diferents comunicats on prohibien la pràctica esportiva a les instal·lacions a l’aire lliure, fet que ha comportat la suspensió dels entrenaments d’escola i la redirecció dels entrenaments de tecnificació. Un gran gruix d’atletes van optar per utilitzar gimnasos i pavellons coberts. Petits grups d’entrenament també han optat per entrenar a la Pista Coberta de Sabadell, amb la possibilitat de llogar-la de manera individual o col·lectiva.

L’UGE Badalona va denunciar amb una piulada l’estat de les pistes després del pas del temporal. En el seu cas, i com hem explicat en aquest mitjà, les seves reivindicacions venen de lluny degut al mal estat de les instal·lacions, però el pas del Glòria no va ajudar pas a poder entrenar amb comoditat.

Fotografia de les pistes ‘Paco Águila’ de Badalona. Autor: Twitter UGE

Seguidament, els usuaris van decidir enviar a Carrer Lliure fotografies l’estat de les pistes després del pas de les diferents precipitacions. La imatge més simpàtica ens arribava des d’Andorra. En Kevin Poulet, del Club Atletisme Valls Andorra, ens enviava una foto amb les pistes d’atletisme del País dels Pirineus totalment emblanquinades.


A Andorra també va arribar el temporal, en aquest cas, en forma de neu. Autor: Kevin Poulet

No obstant, les imatges que ens van arribar després serien més preocupants. A Montornès del Vallès, la pista d’atletisme va quedar totalment impracticable, plena de fang i d’aigua. La foto ens la va fer arribar en Miquel Corbera.

Imatge de les pistes d’atletisme a Montornès del Vallès després del pas del Glòria. Autor: Miquel Corbera

Des de Mataró, un altre cas curiós. El fort vent va provocar que el matalàs d’alçada volés literalment per sobre la tanca de l’estadi i caigués tot just al costat d’una marquesina d’autobús, a un centenar de metres. L’usuari “Andreu Novakovsky” a Twitter ens va fer arribar la fotografia

El matalàs d’alçada de la pista d’atletisme de Mataró al costat de la marquesina del bus. Autor: Andreu Novakovsky

Amb tot plegat, les imatges més dures van arribar des de Malgrat de Mar. La Carol i la Judit Fernàndez ens enviaven diverses imatges amb les pistes d’atletisme de la població convertides en una autèntica piscina d’aigua, amb els diferents materials flotant i amb cap tipus d’accés per intentar salvar-los. Les tasques per rescatar les pistes seran molt complicades.

Més imatges de Malgrat de Mar, amb les pistes sepultades sota l’aigua. Autora: Judit Fernàndez

Finalment, la Clàudia Mollevi ens enviava una fotografia de les Pistes d’Atletisme de Sant Celoni, amb tres quartes parts de la superfície plenes d’aigua, gairebé també convertides en una gran piscina.

Les pistes de Sant Celoni cobertes d’aigua al pas del temporal. Foto de Clàudia Mollevi

A banda dels casos documentats, hi van haver d’altres on, malgrat que l’estat de les pistes no eren tan preocupants, el fort vent i la pluja van provocar algun desperfecte que avui tocarà arreglar. Els clubs ja han emès comunicats explicant que aquest mateix dijous es reprenen els entrenaments, amb els permisos de cada municipi. El pas del temporal Glòria ha sacsejat tots els estaments de la població, també l’esport, que pateix com ningú les inclemències climatològiques.