El Federacions de Trail 2020

El Federacions de Trail 2020

Sant Josep de Sa Talaia (Eivissa) acollirà el proper diumenge 6 de desembre la 2ª Edició del Campionat d’Espanya de Trail per Federacions Autonómiques. Els equips representants de la Federació Catalana capitanejats per Gisela Carrión i Andreu Simón intentaran revalidar els títols aconseguits al 2019 a Múrcia. Per 1a vegada també hi haurà Campionat Sub18-20 amb la participació destacada d’Adam Maijó.

Els atletes de categoria absoluta s’enfrontaran a un recorregut de 21km i 782m de desnivell positiu. El combinat femení format per 5 atletes de les quals puntuaran les 3 millors té un enorme potencial, Gisela Carrión (CE Penedès) l’actual Campiona d’Espanya i Marta Molist (CA Granollers) la medallista de bronze, també amb Anna Comet (CA Granollers) i Mireia Pons i Mònica Vives ambdues del CE Penedès. Entre les inscrites crida l’atenció la presència de la madrilenya Elena Garcia Grimau atleta multidisciplinar que fins ara l’hem vist competir en pista, ruta i cros, i tot amb grans resultats a nivell estatal. Creiem que aquest campionat serà el debut en el món del trail, el passat diumenge a la Mitja Marató de València aconseguia una marca de 1:13:34, serà interessant veure la seva adaptació al nou terreny.

Dues catalanes, Gisela Carrión Bertran (CE Penedès) i Marta Molist Codina (CA Granollers) al podi del campionat d'Espanya trailrunning 2020
Gisela Carrión (CE Penedès) guanyadora, Marta Molist (CA Granollers) 3a i Oihana Kortazar (Durango Kirol) 2a.

L’equip català masculí no es queda enrere, al comptar també amb el Campió d’Espanya Andreu Simón (CA Olesa), Abel Carretero (CE Penedès), Miquel Corbera (CA Montornés) i Eduardo Hernández (UA Montsià). També destacada la participació del representant de Múrcia Zaid Ait Malek que disposa d’un gran historial en el món del trail i del valencià Andreu Blanes, que com el qualificava recentment Biel Ràfols a les xarxes socials, pot ser el corredor actual més polivalent en curses per sota de les 2 hores. Andreu Blanes en una mateixa temporada com veiem a continuació ha estat capaç d’aconseguir grans resultats en pista, cros, ruta, curses d’orientació i trail. El diumenge veurem del que és capaç aquest atleta del CA Carnicas Serrano que fa uns dies a València completava la Mitja Marató en 1:03:41 i que mai millor dit és un tot terreny.

Andreu Simón Aymerich (CA Olesa) al podi del campionat d'Espanya trailrunning 2020
Andreu Simón (CA Olesa) guanyador, Alejandro Forcades (Independent) i Borja Fernandez (KM Vertical) completant el podi.

Per primer cop és disputarà un Campionat de Promoció destinat per categories Sub18 i Sub20, equips formats per 3 atletes dels quals puntuen el 2 primers, competiran sobre un circuit de 8km i 425m de desnivell positiu. No dubtem de la qualitat dels joves especialistes en Trail, però la presència d’Adam Maijó (AA Catalunya) aixeca una gran expectació, actual Campió d’Espanya Sub20 en 5.000m i recentment Sub 30’ en 10km a Alcobendas i 7è a la cursa absoluta del Cros de Granollers. A les zones tècniques podrà penalitzar sobre els especialistes, però en els trams de terreny favorable no hi haurà qui el segueixi, hi haurà un interessant duel. El diumenge dia 13 de no haver estat per la pandèmia de la COVID-19 s’hauria celebrat el Campionat d’Europa de Cros a Dublin, amb la més que probable presència de l’atleta de Batea, al haver-se cancel·lat aquesta cita el jove atleta de l’Agrupació ha refet el seu calendari de competitiu.

Adam Maijó als 10km d’Alcobendas Foto: @amaijof

Completen l’equip català dos atletes del CE Penedès, en Sergi Cabeza i en Arnau Marín, amb grans opcions d’aconseguir el títol per la Federació de Catalunya.


L’equip Sub18-Sub20 femení català el composen Aroa Berenguel (CE Cerdanyola), Maria Casals (CA Canovelles) i Sara Roca (CA Mollet).

Recorregut i perfil de la cursa de promoció.

La sortida de la cursa absoluta serà a les 10:00 hores, mentre que la de promoció serà 30 minuts més tard. Serà de manera esglaonada en grups d’un màxim de 10 corredors cada 30 segons.

El campionat serà retransmès per streaming mitjançant el canal RFEAtv.

En aquest enllaç podeu consultar la relació d’atletes inscrits.