Dissabte ple d’emocions

Les victòries de Marta Galimany i Abdessamad Oukhelfen al Campionat CAT de ruta, la 1a marca de Sara Gallego als 400t o la cursa d’Aaron Las Heras al Meeting d’Eivissa son algunes de les coses destacades que van passar en un dissabte farcit de competicions

Fins a cinc competicions es van poder viure aquest dissabte amb representació catalana. Algunes es disputaven al nostre territori però d’altres hem d’anar a buscar-les fora. Aquí vam gaudir del Campionat de Catalunya de 5km en ruta i del Control de Mollet. En ambdós punts cal destacar diversos fets importants. Fora del nostre territori, Eivissa, Ciudad Real i Lió van ser punts d’interès.

A Santa Cristina d’Aro es va celebrar el primer campionat de Catalunya després del confinament. El 5km en ruta es va disputar amb una trentena d’atletes per prova i amb resultats finals destacats. D’entrada, els dos guanyadors de cada categoria van ser dos dels atletes més importants del panorama català i els dos ho van fer amb rècord de Catalunya.

Marta Galimany, que ahir mateix confirmava la seva presència en la propera Diamond League, va aconseguir la medalla d’or amb rècord i marca de 16:14. Galimany va competir d’una manera molt sòlida i va marca distància respecte a les perseguidores. Al podi la van acompanyar Bàrbara Ramon (17:08) i Laura Rodríguez (17:10).

Resultats del Campionat CAT de 5km ruta femení

Pel que fa a la categoria masculina, molts eren els noms amb opcions d’aconseguir el títol però el candidat amb més paperetes es va imposar. Abdessamad Oukhelfen va marcar territori des de l’inici i amb un gran de temps de 14:00 aconseguia el rècord i la medalla d’or. La medalla de plata va ser per a l’alteta local Santiago Catrofe, amb marca de 14:13. El bronze va ser per a Mourad Mounim (14:25).

Resultats del Campionat CAT 5km ruta masculí

La prova estava organitzada per la FCA i pel CA Santa Cristina. S’havia d’estar molt atent a les mesures de seguretat anti-covid. Molts veïns es van apropar a veure la cursa (al carrer) i els atletes, des de l’inici, van intentar complir les mesures. La sortida va ser el lloc que més discrepàncies va crear.

A Mollet del Vallès es va viure un nou control de la FCA de cara a preparar els campionats de pista de setembre i octubre. Sens dubte, la notícia més destacada va ser el “debut” aquesta temporada de Sara Gallego en la seva prova estrella, el 400t. Gallego no va decebre a ningú i amb una excel·lent marca de 57.77 feia una primera posada en escena bestial.

Del control calen destacar altres aspectes, com ara la PB de Bernat Erta als 200mll (21.60), el final de la cursa de 400t masculí, amb victòria pel tinerfeny Jesús David Delgado (que entrena al CAR) amb 51.53 per davant de Javi Delgado (52.09), acabant tercer Álex Valverde (PB de 55.09) o la cursa de 800mll, on es va imposar Èric Guzman, en un estat de forma molt bo, amb marca d’1:51.71.

En salts, calia prestar atenció al debut de diversos atletes destacats de l’alçada catalana. Xesc Tresens va guanyar el concurs amb 2.07m, seguit d’Eduard Fàbregas amb 2:04. Ángel Torrero seria el 3r amb salt de 2.01m. A la llargada, de nou Valverde va guanyar al seu company del Cornellà Jesús Castillo (6.73 per 6.55) amb 3r lloc per l’Eloi Santafé (6.44). No obstant, en el disc, les tornes canviaven, demostrant quines son les millors habilitats de cadascú. Castillo quedava per davant de Valverde (36.33 per 25.56) en una prova que guanyava un Aaron Sola en un gran estat de forma (51.15).

En Javelina, victòria per l’Álex Sánchez (67.20) i per l‘Aina Ramos (41.77). Cal destacar també la victòria en llargada femenina d’Elena Llobera (5.39), o la cursa de Carmen Sánchez en el 200mll, en el seu lloc d’entrenament, amb marca final de 24.51.

Al Meeting Toni Bonet d’Eivissa també vam viure l’actuació de diversos atletes catalans. De nou passat per aigua, i amb algunes marques irregulars, fins a cinc dels de casa nostra hi van prendre part. Cal destacar, d’entrada, la cursa d’Esther Guerrero, guanyant el 1500m amb marca de 4:16.09 (lluny de les seves millors). No obstant, la millor cursa d’un català va ser la d’Aaron Las Heras, que va acabar 2on al 3000m amb 8:08.52, demostrant que el jove atleta comença a estar en forma.

Altres marques d’Eivissa van ser el 10.59 de Patrick Chinedu (malgrat que amb +3.7 de vent), el 8:15.02 d’Artur Bossy en el 3000mll i la marca de l’andorrà Pol Moya al 800m (1:52.68).

A Ciudad Real vam viure el debut aquesta temporada d’Estela Garcia. En el campionat absolut de Castella-La Manxa, Garcia va córrer el 100mll amb marca final d’11.74, acabant per darrera de la velocista Paula Sevilla (11.63)

Finalment, cal destacar la presència de Victòria Sauleda al Meeting National Lyonnais, com ja vam destacar en aquesta prèvia. Sauleda millora dia a dia, aconseguint una bona marca de 2:06.47, millorant la que va aconseguir a Castelló el passat dilluns (2:07.22).

Bon dissabte per veure l’estat de forma de molts atletes catalans i per començar a enllestir la preparació. Recordem que el proper cap de setmana comencen els plats forts: la Copa Iberdrola i la Liga Sports Pro.