Coneguem les pistes obertes a Catalunya

Coneguem les pistes obertes a Catalunya

Aquesta setmana es preveu l’obertura d’algunes pistes com les de Sabadell o Parets. Al Barcelonès encara no veurem les instal·lacions plenes d’atletes.

Aquest mateix dilluns entren a la Fase 2 les àrees sanitàries de Catalunya Central i de Girona, unint-se així al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran, deixant en Fase 1 a Lleida i Barcelona (unida en una sola àrea).

Cada setmana fem un repàs a l’estat de les Pistes d’atletisme i dels clubs que poc a poc van retornant a la normalitat, tot i que encara hi ha moltes instal·lacions que no han obert.

Del primer grup cal destacar alguna novetat respecte la passada setmana. A les ja obertes de Tortosa i Reus es va sumar la pista d’Amposta (amb l’UA Montsià al capdavant). La pista d’atletisme de Tarragona (estadi Natàlia Rodríguez) va poder obrir pels DAN i DAR, i vam veure a atletes com Mireia López començant els entrenaments. Els federats del CAT o el Nàstic podran entrar a partir de la Fase 3.

En el cas del Vendrell, l’ajuntament va emetre un comunicat explicant que de moment les pistes no s’obririen, fet que va propiciar la protesta del Runners El Vendrell. Les pistes de Valls només van obrir les portes per a l’atleta olímpica Marta Galimany, les de Torredembarra per a Berta Castells, mentre que pistes com Cambrils o Ascó encara no han obert.

Del segon grup (Girona, Lleida Catalunya Central més Garraf i Alt Penedès, ara mateix en Fase 2), havíem explicat que les pistes de GironaFigueres, VilafrancaVilanovaLloret, Canet de Mar, Olot, Mollerussa, Arbeca, Igualada i Palafrugell ja tenien les portes obertes, i clubs com el GEiEG, el CAF, el CA Vilafranca, Xafatolls o JA Arbeca havien començat amb els entrenaments dels seus grups. També ha obert les pistes el Municipi de Torelló i a l’àrea sanitària del Maresme que pertany a Girona obriran a partir d’avui les Pistes de “La Muntanyeta” a Calella (amb aforament del 30%).

No obstant això, la gran majoria de pistes acullen a grups reduïts, sense poder utilitzar vestidors ni emprar els artefactes.

A la ciutat de Lleida, la pista d’atletisme de Les Basses va obrir aquesta setmana amb grups reduïts i demanant cita prèvia. Vam poder veure atletes com Aleix Porras, Bernat o Arnau Erta entrenant aquest mateix dimecres. Manresa també va reobrir la passada setmana amb cita prèvia, igual que Vic, que els hi permeten entrenar a nivell individual. D’aquesta manera, el CAM i el CAV ja poden utilitzar les pistes municipals.

Avui s’unifiquen les tres àrees sanitàries de Barcelona, continuant totes en Fase 1. Aquí romanen el gran gruix de clubs catalans i de pistes d’atletisme. Anem a fer un ràpid repàs de com queda la situació:

A Barcelona ciutat trobem quatre pistes d’atletisme (Mar Bella, Nou Barris, Serrahima i UB) amb sis entitats (CA Nou Barris, Barcelona Atletisme, CE Universitari, Agrupació de Catalunya, CA Canaletes i FC Barcelona). En roda de premsa el passat dimecres, el regidor d’esports David Escudé explicava que les instal·lacions a l’aire lliure (entre elles les pistes d’atletisme) s’obriran a partir de la Fase 2, com vam explicar en aquesta notícia.


A la comarca del Baix Llobregat és on es concentren més clubs. El Pratenc no podrà accedir a les pistes del Sagnier (El Prat del Llobregat) fins a la Fase 2, igual que L’Hospitalet Atletisme, que entrena en un complex multiesportiu i l’ajuntament encara no vol obrir les portes, i també el Club Atletisme Sant Boi , que sap que el consistori treballa ara mateix en un projecte per poder obrir durant la Fase 2. L’atletisme Sant Just i el CA Molins, que entrenen a Sant Feliu de Llobregat, ja saben que no podran entrar a les pistes, com a mínim, fins al 8 de juny.

Cornellà del Llobregat, seu del Cornellà Atlètic, la idea de l’ajuntament és que les instal·lacions esportives segueixin tancades. L’objectiu del club és poder fer entrar, primer, els atletes DAN i posteriorment crear petits grups reduïts. No obstant, primer s’han d’acabar els diferents protocols de seguretat. Pel que fa als Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, Martorell Viladecans encara no han informat de quan obriran les pistes, i els seus clubs no tenen constància de la situació a hores d’ara.

El primer club en poder accedir a les pistes ha estat el CA Olesa. El seu ajuntament ha decidit obrir les portes, encara que només per al grup dels llançadors del CAO, amb grup reduït i torn diari i amb l’atleta DAN Olga Morraja.

Finalment, el CA Gavà ja ha entregat el protocol d’higiene i seguretat i espera la resposta de l’ajuntament, que podria arribar aquesta mateixa setmana.

A la zona del Barcelonès Nord i el Maresme destaquen diverses ciutats importants amb Pistes. Tot continua igual que la passada setmana. A Badalona les pistes continuaran tancades, tot i que l’UGE ens han confirmat que demà es reuniran els sindicats amb l’Ajuntament per saber que succeirà amb els treballadors de les instal·lacions. Quelcom semblant a Santa Coloma de Gramenet, on el consistori ja va avisar que les pistes encara no es podrien obrir. A Mataró, on resideixen dos clubs (Lluïsos i Laietània) l’ajuntament ja va explicar que mentre durés la pandèmia (no especifica fins quan) les pistes continuarien tancades.

Al Vallès Occidental, la situació s’ha anat normalitzant. A les dues principals ciutats ja es pot practicar atletisme a les pistes. A Terrassa van obrir el passat dimecres i els grups de l’UAT ja van poder accedir, amb limitacions i mesures de seguretat. A Sabadell, el complex esportiu de Sant Oleguer (on resideix la pista d’atletisme Josep Molins), obrirà les seves portes a partir d’avui mateix, amb el 30% de l’aforament i demanant cita prèvia.

Pel que fa a la resta de ciutats, a Sant Cugat del Vallès ja es va confirmar que les instal·lacions esportives no obririen encara fins a nou avís. L’única que ha començat l’activitat (no depèn de l’Ajuntament) és el CAR de Sant Cugat pels atletes DAN. A Rubí, els atletes de l’UAR poden entrar a les pistes de Can Rosés amb cita prèvia. A Castellar del Vallès vam viure una situació curiosa. A priori aquesta setmana passada s’havien d’obrir però el club va emetre un comunicat explicant que fins que l’Ajuntament no garanteixi les mesures de seguretat, el CAC no accedirà a les pistes.

A Ripollet, el RUA ens ha confirmat que aquest proper dimarts podran iniciar els entrenaments al seu mòdul d’atletisme en grups de 10 persones. A Barberà del Vallès, l’IEM Can LLobet va obrir les portes la setmana passada amb cita prèvia. A Montcada i Reixac encara no han decidit quan obrirà la instal·lació on la JAM entrena regularment.

Al Vallès Oriental, Granollers podrà obrir avui les pistes d’atletisme després de la decisió de l’Ajuntament de donar servei a totes les instal·lacions esportives de la ciutat. A Parets del Vallès també reobren avui les pistes, només destinades al CAP i amb un aforament màxim de 10 persones. Des de la setmana passada també es pot entrenar a les pistes d’atletisme de Mollet del Vallès, amb grups reduïts i cita prèvia. De fet, vam veure ja a Carmen Sànchez, atleta del València Atletisme, començant els entrenaments a la pista del seu poble. A Montornès del Vallès també es podia accedir a les pistes amb cita prèvia.

Al Baix Montseny, Sant Celoni compta amb Pistes d’atletisme i dos clubs (CA Baix Montseny i CA Sant Celoni) però a priori l’ajuntament no ha informat del dia de l’obertura i només insta als esportistes a que practiquin l’esport al carrer.