Catalunya gaudeix del Trail

Catalunya amb 3 podis de 4 possibles va obtenir un gran resultat en el Campionat d’Espanya de Trail Running per federacions Autonòmiques que es va disputar el passat a diumenge a Sant Josep de Sa Talaia (Eivissa). Les 2 seleccions femenines, absoluta i promoció, aconseguien l’or, mentre que les masculines es feien amb un 2on lloc a la prova de promoció i un 4at lloc a l’absoluta.

A la cursa femenina absoluta sobre 21km i 782m de desnivell positiu, Gisela Carrión (CE Penedès) tot i entrar a meta amb el 2on temps de les participants, era la 1a de les que comptaven per la classificació del Campionat. Sara Alonso del País Basc que havia entrat prèviament, ho feia fora de concurs al no presentar equip el País Basc. L’actuació de la resta de l’equip també va ser excel·lent amb un 2on lloc de Marta Molist i un 4at de Anna Comet, aquestes 3 atletes són les que van el temps a Catalunya per aconseguir el títol de Campiones a la classificació per seleccions. Mònica Vives 7a i Mireia Pons 11a també van rendir a un gran nivell entre les 39 atletes arribades a meta. El segon calaix del podi va ser per la selecció de Canàries i el tercer per la de Madrid.

Gisela Carrión a la seva arribada a meta. Foto: RFEA

Seguint amb les curses femenines, a la de promoció reservada per atletes de categoria Sub18 i Sub20 competint sobre un distància de 8km, la Selecció Catalana també es va alçar amb la victòria. Maria Casals amb un 4at lloc i Aroa Berenguel 5a amb només 10 segons de diferència entre elles a meta, sumaven 9 punts per Catalunya que ens donava el triomf per davant de Madrid i Múrcia ambdues amb 10 punts. La tercera component de la selecció catalana Sara Roca era 16a.

Podi femení promoció, Catalunya Campiona. Foto: RFEA

A l’apartat masculí, a la cursa absoluta va haver un punt de mala sort que va perjudicar el rendiment col·lectiu del combinat català. L’alacantí Andreu Blanes fent bones les previsions que el donaven per favorit per alçar-se amb la victòria de la cursa, marxava destacat des dels primers quilòmetres per darrera un grup perseguidor amb 6 atletes, entre ells el català Abel Carretero. El grup va patir una confusió en el recorregut, veient-se obligats a l’abandonament.

L’atleta del CA Olesa Andreu Simón amb un brillant 2on lloc seria el millor dels catalans, 11è Miquel Corbera i 14è Eduardo Hernández de 39 corredors que finalitzaven la prova. Sumant els temps dels 3 catalans, Catalunya s’havia de conformar amb la “medalla” de xocolata a només 45” del 3er calaix del podi que va ser per a Múrcia. Campiona i Subcampiona eren Comunitat Valenciana i Andalusia respectivament.

Andreu Simon entrant a meta en 2on lloc. Foto: RFEA

La cursa de promoció també va donar alegries a la selecció catalana, l’atleta de la AA Catalunya Adam Maijó amb 31:56 era el 1er a meta, tot i que per temps net l’atleta basc Gontzal Murgoitio que participava fora de concurs amb 31:04 era el real guanyador de la cursa. Gontzal sortint 1’ després que l’atleta català va ser capaç de donar-li abast en cursa, però Adam Maijó fent gala del seu final aconseguia distanciar-se uns segons a meta. Arnau Marin 6è i Sergi Cabeza 14è completaven la bona actuació catalana amb 7 punts. Els mateixos que Madrid, però la victòria es va decantar pel costat dels capitalins pel millor lloc del seu 2on corredor, que va fer 4t. Tercera al podi seria la selecció d’Andalusia amb 17 punts.

Adam Maijó entrant a meta en 1er lloc. Foto: RFEA

Arribant ja a la finalització de la temporada 2020 aquest campionat va ser el penúltim dels que tenia programats la RFEA, doncs el proper cap de setmana del 19 i 20 de desembre està previst el Campionat d’Espanya Sub16 de Pista Coberta que ara ja sí, donarà per finalitzada la temporada pel que es refereix a Campionats.