Aprovat del Cros català a Sòria

Aprovat del Cros català a Sòria

Escàs botí de clubs i atletes de Catalunya en el Campionat de Cros per Clubs. No obstant, cal destacar alguns resultats importants

El campionat de Cros celebrat al magnífic i vast pla de Valonsadero (Sòria) ens ha deixat diverses notícies. D’entrada, que el nivell del Cros català està en creixement en segons quines zones del nostre territori, però que encara no es pot igualar al d’altres federacions (alguns de més petites). Després, una sèrie de clubs que sempre deixen el llistó alt, cas del CA Manresa, CA Canovelles, JA Arbeca, JA Sabadell o el CE Universitari, que dediquen esforços perquè en les seves escoles es practiqui el camp a través.

Dues medalles de clubs, tres ‘quarts’ llocs i tres medalles individuals en clubs no catalans (una d’un atleta andorrà) van ser els millors resultats catalans a Sòria. Si ho comparem amb d’altres comunitats (algunes de més petites), és un resultat baix. La Comunitat de Madrid aconseguia 5 medalles (i en el seu cas molt distribuïdes) i d’altres com Aragó o Andalusia n’aconseguien 4 (repartides bàsicament entre Scorpio Alcampo 21 i Cuevas de Nerja). Per tant, o tenen un club molt potent, o bé diversos amb opcions de medalla. Altres, com el País Basc o Astúries també van sumar dues medalles per equips.

Cal destacar però que una de les medalles per equips, la del FC Barcelona a nivell absolut femení, es va aconseguir sense cap atleta catalana. Blanca Fernàndez, Carolina Robles, Ester Navarrete, Águeda Muñoz i Lucía Rodríguez van sumar el sots-campionat, amb la segona posició de Fernàndez i la 6a de Robles, en un grup que en anteriors edicions havia comptat amb la presència de la flamant mínima olímpica Marta Galimany.

La medalla íntegrament catalana la vam viure a la categoria su18 femení, amb el bronze del JA Sabadell i l’única victòria catalana individual, de Carla Domínguez, que va aturar el cronòmetre en 14:06 (4000 metres). Carla, procedent del triatló, va executar una cursa perfecte de principi a fi i les seves companyes van seguir-la amb encert, tot i que allunyades dels dos primers clubs.

El podi sub18 femení amb el JA Sabadell com a tercer classificat. Foto RFEA

A nivell individual cal destacar dos títols més per a dos atletes catalans amb perspectives de futur diferents. El veterà Ayad Landassem sumava una nova medalla de plata amb el seu club (Atletismo Bikila) acabant 3r amb 30:07. Només 4 segons després entrava Abdessamad Oukhelfen, jove i amb un futur (i present) prometedor, sumant l’or per al seu club (el Playas de Castelló). Oukhelfen feia bona la primera posició de Thierry Ndikumwenayo. La tercera medalla amb llicència catalana vindria a la categoria sub23, on Nahuel Carabaña, andorrà, aconseguia el segon lloc de la general (amb temps de 31:55) en una gran carrera i ajudaria a aconseguir l’or per al seu equip.


Però a banda de les medalles també hi va haver equips que van fer bé la feina. El grup femení del CA Manresa a nivell absolut va demostrar una vegada més que el bon treball de l’entitat es transmet sempre en competició. El grup format per Meritxell Soler, Marina Guerrero, Ester Guerrero, Aniria Mata i Rosa Maria Morató va acabar 5è, les primeres de les “mortals” (per darrere dels 4 millors equips i a molta distància del 6è).

El CA Manresa el dia anterior a la disputa del campionat a Sòria. Foto del CAM

En promoció, destaquem tres clubs. El Joventut Atlètica Arbeca, recuperant-se d’un gran problema en les seves instal·lacions (com vam explicar a carrer lliure) continua sumant bons resultats en cros i ruta. El grup sub18, format per l’Erika Robleda, l’Andrea Alemany, l’Aida Alemany, l’Oxana Bonjorn i la Nerea Isaac va acabar 4rt per darrere del JA Sabadell, acabant dues d’elles entre les 20 primeres.

A nivell masculí, els sub16 del CA Canovelles també sumarien una 4ta posició molt lluitada (amb 5 punts de marge respecte el 5è). L’equip estava format pel Martí Ullar, en Pol Guillén, en Joel Ibáñez, l’Iker Prados, en Soulayman Sebbahi i en Yeray Pedrosa.

El grup femení sub18 del Joventut Atlètica Arbeca que va acabar 4rt. Foto Instagram del JAA

L’última 4ta posició catalana seria pel CE Universitari en sub20 masculí. L’equip barceloní no va acabar lluny de la 3a posició, i tot gràcies a les bones posicions dels tres primers classificats (Joan Solé, Nil Puchol i Jordi Alegre). El grup el completaven Joan Bru i Oriol Rutllan. En aquesta mateixa categoria, el CA Mollet acabaria 6è (amb una novena posició molt treballada d’en Jose Alejandro Salgado).

D’altres clubs com el CA Granollers o el CA Igualada també van situar algun grup entre els 10 primers. És possible que per a molts la situació sigui millorable, donat la quantitat de llicències i de bones escoles que tenim a nivell català. En tot cas, la bona notícia és la feina ben feta d’equips dedicats al Cros, que fan créixer el nivell.

Els resultats els podeu consultar en aquest enllaç de la RFEA

distancia ı mans ı mascareta | ventilació