A pel Federacions 2020!

A pel Federacions 2020!

Encara amb la ressaca per les fortes emocions viscudes el passat cap de setmana durant la disputa del 100 Campionat d’Espanya Absolut celebrat a Madrid, l’atletisme català ja es prepara per una altre de les grans cites de la temporada, el popularment conegut com a “Trofeu Federacions”. Fins a 9 medallistes absoluts formen part de la Selecció Catalana (provisional) que competirà a Ciudad Real el proper dissabte 19 en jornada de tarda.

Com a més destacats, Jaël Bestué (FCB) doble medallista en 100m i 200m, correrà el 100m, Bernat Erta (FCB) campió de 400mll baixarà de distància per fer el 200m,  Esther Guerrero (New Balance) que aconseguia el doblet històric del migfons disputarà el 1.500m, Abdessamad Oukhelfen (Playas) el fondista del moment competirà en el 3.000m, Sara Gallego (L’Hospitalet at) triple campiona del 400mtq farà la seva prova, mentre que Laura Redondo (FCB) campiona de llançament de martell doblarà prova llançant pes i martell i per tancar, el medallista de bronze Ramón Adalia (AAC) disputarà el triple salt.

Esther Guerrero arribant en el 1500m. Foto de Miguelez Team/ RFEA

Els 2 equips de relleus mixtos són excel·lents, en el 4x100m trobem al medallista de bronze en el 100mll Arnau Monné (FCB), juntament amb Jaël Bestué, Marcel Mondria (FCB) i Ona Rossell (Cornellà At) que era 4ª al 100mll. El relleu llarg de 4x400m és ple de campions, Bernat Erta, Sara Gallego, Javier Delgado (campió del 400m tq, FCB) i Carmen Sánchez (València) que s’havia de conformar amb la medalla de xocolata, que també correrà el 400m.

El Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques com es denomina oficialment, es disputa a mig programa femení, més mig programa masculí, motiu pel cual altres medallistes catalans tals com Xesc Tresens (alçada, FCB), Xènia Benach (100mtq, Cornellà At), Victòria Sauleda (800m, Ind), Pedro J. Martin (martell, FCB) o Ibrahim Ezzaydouni (obstacles, FCB), s’han de quedar a casa al no tenir lloc la seva prova.

Un reforç de gran nivell, fent una incursió en pista en una prova “curta” serà la presència de la maratoniana i recent recordwoman espanyola de l’hora en pista Marta Galimany (FCB), que competirà en els 5.000m.

Marta Galimany a la DL de Brusel·les prova de 1 hora. Foto: Paul Jongeneelen

L’atletisme és un esport individual, però en competicions com aquesta és el moment de fer pinya de manera col·lectiva i en aquest cas representant a Catalunya amb la intenció de fer pujar la senyera al més alt del podi, com ve succeint des de 2011 que la classificació és conjunta dones i homes.


La selecció es completa amb altres atletes de gran nivell com són, Igor Bychkov (Playas) salt amb perxa, Alex Sánchez (Fent Camí)) llançament de javelina, Eric Guzman (New Balance) en el 800m, Marc Galé (Cornellà At) en 110m tanques, Marina Guerrero (Avinent Manresa) en 3.000m obstacles, Marc Guerrero (L’Hospitalet At) 5.000m marxa, Aaron Solà (AAC) llançament de disc, Elena Llobera (Ría Ferrol)) salt de llargada i Mar Vico (FCB) salt d’alçada. Com atletes reserves viatjaran Adrià Navajón (FCB) i Geena Stephens (UA Terrassa).

Alex Sánchez Foto: Miquel Merino, Atletisme Català

Cada any és un gran repte pels atletes catalans revalidar el títol de Millor Federació de Espanya, però enguany si cap, degut a la irregular temporada marcada pel la pandèmia de la COVID-19, encara serà un repte més gran. De ben segur que davant es trobaran potents seleccions com les de Madrid, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i Andalusia entre d’altres, que també intentaran lluitar per la victòria.

En breu es donaran a conèixer les inscripcions de la competició on podrem veure el potencial de les seleccions rivals.

Per anar escalfant us deixem el vídeo dels millors moments del Trofeu Federacions 2019 que es va disputar a Pamplona. On Catalunya es proclamava campiona per davant de Madrid i Castella i Lleó, que van ser 2ª i 3ª respectivament.

En el aquest link es pot consultar l’històric de campions del Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques que en diferents formats es ve disputant des de 1976.

Al Web de la RFEA ja es poden consultar els atletes inscrits de les 12 federacions participants, no participaran País Basc, Illes Balears, Astúries, Cantabria, i La Rioja.