Agenda: repàs a les competicions ajornades o suspeses

Agenda: repàs a les competicions ajornades o suspeses

Portem un mes de confinament i durant aquests 30 dies hem vist com gairebé cada dia teníem una suspensió o un ajornament de competicions on l’atletisme restava present

A les competicions que explicàvem en aquest article (El Mundial d’atletisme PC, la Copa d’Europa de Llançaments, les Maratons de Barcelona, Roma o Paris, totes les competicions locals de març, etc…), n’hem d’afegir d’altres que s’han aturat durant les últimes setmanes.

JJOO Tòquio 2020: És, sens dubte, la competició més important que s’ha ajornat l’últim mes. Els Jocs Olímpics, després d’un gran ball de dates i de decisions del govern japonès per intentar evitar l’ajornament, finalment s’acabarà celebrant durant el 2021, del 23 de Juliol al 08 d’agost.

Lliga de Diamant: Les tres reunions del mes de maig de la lliga internacional d’atletisme es van ajornar. En aquest cas van ser les d’Estocolm (24 Maig), Nàpols (28 Maig) i Rabat (31 maig). Abans ja s’havien ajornat les proves de Qatar i la Xina. De moment, la primera que no s’ha ajornat és la prova d’Eugene (EEUU), però tot fa pensar que també canviarà de data.

Campionat d’Europa Sub18: S’havia de disputar a Rieti (Itàlia) durant el mes de Juliol. No obstant, la Federació Europea va decidir ajornar-lo fins al proper any.

Gran Premi Internacional de Marxa Cantóns de A Coruña: Una de les proves de marxa més importants a banda dels campionats oficials. S’havia de disputar durant el mes d’octubre, però el Concello de A Corunya ha decidit cancel·lar-lo del tot.

Míting Internacional d’Andújar: La RFEA ha decidit ajornar el míting, no obstant, té la intenció de que es disputi més endavant. S’havia programat pel proper 29 de maig.


Míting Internacional de Palafrugell: L’àrea d’esports de l’Ajuntament de Palafrugell va decidir ajornar el XXVIII Míting d’atletisme a la primavera de 2021. El dia indicat aquest any era el 23 de maig.

Campionat Mundial d’atletisme: Un dels canvis més llunyans. El Mundial a l’Aire lliure s’havia de disputar a l’estiu del 2021 a Eugene (Oregón) però s’ha ajornat pel 2022, degut a l’ajornament dels JJOO de Tòquio.

Altres Competicions Estatals i Internacionals: Campionat d’Europa Màster de Trail Running (al 6-8/11), XVII Media Maratón Azkoitia-Azpeitia (al 19/09), Medio Maratón de Madrid (al 4/10), Campionat d’Europa Màster en ruta (al 29-31/10), Ibiza Marathon, Campeonato de España de 5000 sub20-18 i el Campionat del Mon Escolar. Tampoc queda clar si la RFEA té la intenció de mantenir les lligues estatals (Campionat de Clubs) que s’havien de disputar al maig (si es fa, serà en un altra data del 2020).

Competicions locals: La competició més destacada sens dubte ha estat la Lliga (el Campionat de Catalunya de Clubs). S’han suspès les dues jornades (28/03 i 08/04) i no queda clar si es podran disputar, tot i que si tornés la competició, la idea de la FCA és poder-la fer. Altres competicions d’aquest mes suspeses son la Jornada Atlètica de Torredembarra, el Control Social del CA Palafrugell (4a Jornada), el Campionat de Catalunya d’Ultra Trail, les Jornades de Proves Combinades, la 26a Mitja Marató del Pla de l’Estany, la 36a Mitja Marató de Sant Cugat, el Campionat de Catalunya de 5km, 5è Memorial Josep Novell a Sant Celoni i els controls de promoció sub10 a sub14 de la FCA.

Algunes proves locals no s’han suspès o ajornat sine die, sinó que els organitzadors han fixat una possible data. Alguns exemples son Corre En Gran! de Sant Esteve Sesrovires (al 11/10), la 27a Mitja Marató de Montornès (al 15/11), Trail Mitja Trencamins (al 28/03/2021), 9km Magic BDN Running (al 14/06) o el Trail Cap de Creus al 27/09).

Hem posat només les competicions locals que s’haurien d’haver disputat ja, però queda clar que les queden d’abril i com a mínim fins a finals de maig es mantindran suspeses, a l’espera de saber com la FCA pot reorganitzar les proves.

Encara continuen sense modificació el Campionat d’Europa Absolut de Paris (agost), el Campionat del Mon sub20 i els Campionats individuals estatals que, no obstant, el més segur és que les dates s’ajornin uns mesos, degut a que quan es surti del confinament, els atletes hauran de començar a entrenar de nou.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació