Agenda: suspensions o ajornaments per Covid-19

Agenda: suspensions o ajornaments per Covid-19

Aquest cap de setmana no viurem cap competició. L’emergència sanitària degut a l’aparició del covid-19 (o coronavirus) ha provocat que les competicions d’atletisme s’hagin suspès o bé ajornat depenent la situació i l’organització en cada cas. Aquí us fem un repàs de totes aquestes proves que no es faran degut a la pandèmia.

La primera competició que es va veure afectada va ser el Campionat del Mon d’atletisme en Pista Coberta. De fet, hauria d’haver començat avui, però a causa de la seva seu (es disputava a Nanjing-Xina) va ser la primera competició en ajornar-se (a finals de gener) fins al març del 2021. A partir d’aquí, moltes d’altres van patir el mateix destí.

Zurich Marató de Barcelona: S’havia de disputar aquest proper 15 de març però l’organització va decidir ajornar-la fins al 25 d’octubre. D’això en fa 6 dies.

Europeu Màster de Pista Coberta: També havia de començar aquest cap de setmana, però finalment es va decidir ajornar fins al març del 2021. La seu era Braga (Portugal) i aquesta decisió es va prendre ara fa deu dies.

Campionat d’Espanya sub16 i sub20 en Pista Coberta: Van ser els casos més destacats. A principis d’aquesta setmana la RFEA va prendre la decisió arran de la reunió de les diferents federacions esportives amb el Govern d’Espanya. El sub20 s’havia de disputar aquest cap de setmana a Sabadell i finalment ha estat suspès (sense saber si es disputarà), mentre que el sub16, que s’havia de disputar el proper cap de setmana a Madrid, s’ha ajornat amb possible previsió de disputa durant el desembre de 2020.

Copa de Llançaments d’Europa: Un cas similar a l’anterior. Aquesta setmana, degut a la suspensió en massa de grans competicions, la European Athletics va decidir ajornar-la amb la data encara per decidir. S’havia de disputar a Leiria (Portugal).

Campionat d’Espanya de Cros de Promoció per Federacions sub18-16 i campionat Universitari de Cros: Les últimes proves de Cros del Campionat s’havien de disputar aquest cap de setmana. El primer, a Pamplona, ajornat sense data i el segon, a Sòria, ha patit el mateix destí. A més, el CAVA Andorra també va decidir suspendre el Cros del Principat, previst pel proper cap de setmana.

La Cursa del Corte Inglés: Una de les últimes en emetre un comunicat. Va ser ahir i l’organització ajornava la 42a edició sine die. S’havia de disputar el proper 19 d’abril.


Campionat d’Espanya de Marxa de 20km: S’havia de disputar a Múrcia el proper cap de setmana però fa dos dies es va decidir ajornar-lo. La data encara està per decidir però la RFEA va explicar en el comunicat que “s’informarà amb la major rapidesa possible”.

Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat i Campionat de Catalunya de 10.000: Son els dos primers campionats de Catalunya a l’Aire Lliure un cop acabada la Pista Coberta. Ambdós s’havien de disputar el proper cap de setmana (el primer a Girona i el segon a Tarragona) però degut a caure en dates de la suspensió de les competicions han patit el mateix final que la resta.

Cursa dels bombers: La 22a edició de la Cursa Bombers de Barcelona, prevista pel diumenge 26 d’abril, s’haurà de celebrar finalment el diumenge 29 de novembre 2020. Avui mateix l’organització ho ha fet públic, seguint les mesures de les altres curses a Barcelona.

Competicions locals: Degut a les mesures del Govern i de la Secretaria General de l’Esport, la FCA s’ha vist obligada, amb el suport de les entitats, a ajornar o suspendre les diferents competicions locals dels propers caps de setmana. Així, entre demà i diumenge s’havien de disputar:

  • Control sub10-12-14 a L’Hospitalet de Llobregat
  • Control sub16 i més grans a Palafrugell
  • 1a Lligueta Atlètica del Baix Llobregat a Martorell
  • Campionat Territorial de Proves Combinades a Cambrils

I el proper cap de setmana (21 i 22 de març) les competicions que no es disputaran son:

  • 4t GP de Marxa Ciutat de Gavà
  • 7a Lligueta Atlètica a Santa Coloma
  • Jornada de Proves Combinades a Palafrugell
  • 9è Control de Primavera a Sant Celoni
  • Proves de Control a Olot
  • Control de Primavera a l’Estadi Serrahima
  • Jornada Social de Promoció a Sabadell
  • La cursa “Corre en gran!” de Sant Esteve Sesrovires

Competicions Internacionals: Les Maratons de Roma, Paris i Tòquio son les proves més conegudes que han vist com en les últimes setmanes l’efecte dominó feia que s’acabessin ajornant. El Mundial de Mitja Marató (Gdynia) també s’ajorna fins l’octubre. A més, maratons com les de Milan, Des Sables, Lisboa, Viena o Bolonya també han patit la suspensió. A nivell estatal, també s’han ajornat proves com la Mitja Marató de Madrid, d’Aranjuez, d’Elx, de Màlaga, els famosos 10 km de Laredo i la cursa de la dona de València.

Ara la pregunta és, a mitjà-llarg termini, si les proves importants que arriben a partir de l’Abril o el maig es podran disputar. Veurem que succeeix amb proves com la Lliga de Diamant a nivell internacional, o els Campionats de Clubs d’Espanya i de Catalunya a nivell més local. Cal estar pendent de les federacions per saber l’última hora que anirem informant a les Xarxes Socials de Carrer Lliure.