Rècord per començar

Rècord per començar
inici de temporada de cros

El XXI Cros de Cerdanyola ha suposat l’inici de la temporada de cros amb l’atractiu afegit que era puntuable pel Gran Premi Català de Cros (categories des de S16 a S20). La estrena ha estat un gran èxit de participació amb més d’un miler d’atletes, rècord històric d’aquest cros.

Temporada atípica

Aquesta vegada, l’inici de la temporada de cros no coincideix amb l’inici de la temporada atlètica, que començarà al gener del 2020. Així, es dona el cas que alguns atletes que han de canviar de categoria, comencen la temporada corrent en una categoria i acaben la temporada corrent en la categoria superior (això també passarà en la pista coberta i en menor mesura, en la pista a l’aire lliure). Està clar que suposa un enrenou considerable respecte a les classificacions finals del Gran Premi Català de Cros que es resol amb una sèrie de mesures força peculiars:

reglament Cros 2019

Per posar només uns exemples, en aquest cros de Cerdanyola tenim que 4 guanyadors de les seves categories canviaran de categoria i distància al mes de gener: Clàudia Gallego, de S23 a sènior; Elia Saura, de S20 a S23; Álex Salgado, de S18 a S20 i Pol Fernández, de S16 a S18.

Les curses i les atletes

La matinal es preveia complicada pel temps però la pluja no va fer acte de presència (només hores abans) i va quedar un dia inclús calorós amb el terra en perfectes condicions per a poder córrer (molts atletes amb sabatilles de claus)

Abderrahim Ougra (GEIEG) atleta S23 amb mmp en 3.000mo de 8.53.90 (2019), seria el guanyador de la cursa masculina absoluta de 5 voltes i 6.555m amb 22.33 per davant l’atleta del C.A.Montornés Miquel Corbera, també S23, amb 23.14 i Llorenç Esteve del J.A.S., primer sènior, amb 23.42.

Abderrahim Ougra liderant la cursa absoluta seguit de Miquel Corbera i més endarrera, Llorenç Esteve

En la cursa absoluta femenina es donaven 4 voltes totalitzant 5.237m amb victòria molt àmplia de l’atleta del C.A.Canaletes Rosalía Tárraga marcant 20.07. És una atleta migfondista S23 a tenir en compte doncs aquesta temporada en 800m ha marcat 2.06.89 millorant els 2.09 i 2.14 de les 2 anteriors temporades. La segona classificada seria una atleta de característiques completament diferents, l’atleta local del AT.Cerdanyola Mireia Pons que és campiona d’Espanya d’Ultra Trail (FEDME) i arribaria a 2 minuts justos de la guanyadora. En 3a posició arribaria la 1a atleta S23, Clàudia Gallego del C.E.Universitàri.

podi sènior amb Rosalía Tárraga (Canaletes), Mireia Pons (Cerdanyola) i Irene Betriu (Universitàri)

Destacar també la presència de l’atleta Elia Saura (C.A.Canaletes), recordem que va ser 6a al campionat d’Europa S20 amb mmp de 9.30.94 a les semifinals. Guanyaria còmodament la cursa S20 acompanyada de les seves companyes d’equip Maite González i Carlota Rodés.

Elia Saura comença la temporada de cros amb victòria a la cursa S20 de Cerdanyola

Altres guanyadors serien els ja esmentats abans Pol Salgado (C.A.Mollet) en S18, el local Pol Fernández (AT.Cerdanyola) en S16. En categoria femenina Carla Domínguez (J.A.S.) en S18 i Carla Bisbal (C.A.Igualada) en S16.

resultats complerts