Intens Cros Curt

Intens Cros Curt

El proper diumenge 22 viurem una de les millors competicions de la temporada hivernal catalana. En el Campionat de Catalunya de Cros Curt Individual i per Clubs es donen cita els millors atletes del moment en distàncies des dels 800m fins a la marató.

Dins del programa del I Cros de Calonge i Sant Antoni, sobre una distància de 4.050m en el circuit annex al Pavelló d’Esports de Calonge, es disputarà la 10a edició del Campionat Individual i la 18a del de Clubs. Els vigents campions Brahim Fateh (ISS L’Hospitalet) i Montse Mas (FC Barcelona) hauran de lluitar de valent per revalidar el títol.

Entre la llarga llista d’atletes d’alt nivell presents, podríem destacar a Adel Mechaal, Abdessamad Oukhelfen, Mohamed Zarhouni, Ibrahim Ezzaydouni, Artur Bossy, Santiago Catrofé, Brahim Fateh, Ibrahim Chakir, Àngel Mullera i Adam Maijó entre molts altres. La distància i el terreny fa que no hi hagi un favorit clar, de ben segur que el podi es decidirà en un final molt tancat, entrant els primers classificats en pocs segons de marge.

Abdessamad Oukhelfen Foto: Miguélez Team Atletismo RFEA

A la cursa femenina també destaca la presència d’atletes internacionals absolutes com Esther Guerrero i Marta Galimany, al competir en distàncies tan diferents com el 800-1.500m i la marató rarament són rivals en cursa, però en aquest cas es trobaran en un terreny i distància on les dues poden tenir un excel·lent rendiment. Altres atletes de gran nivell són Montse Mas, Elia Saura, Douae Ouboukir, Naima Ait Alibou, Irene Bonafonte, Irene Bonilla, Marina Guerrero, Meritxell Soler i Silvia Guerra. També es preveu màxima igualtat.


Seleccions Sub23 i Absoluta 2019. Foto cedida M. Galimany

Pel que fa al Campionat de Clubs on calen 4 atletes per fer equip, en nois podria sortir com a favorit el FC Barcelona amb Bossy, Zarhouni, Ezzydouni i Abounajah, però molt seguit del CA Igualada, ISS Hospitalet, CA La Sansi entre d’altres. En noies clubs de la potència del FC Barcelona, CA Manresa o ISS L’Hospitalet no aconsegueixen completar equip, quedant les places de podi amb opcions per CA Canaletes, CA Vic o GA Lluïsos Mataró.

Els vigents campions per clubs en categoria masculina i femenina són el FC Barcelona i la AA Catalunya respectivament, en breu coneixerem el seu successor.

Fora del terreny merament competitiu ressaltar 2 fets, el primer d’ells la tornada a la competició de Mohamed Zarhouni (FC Barcelona) després de la intervenció a la que es va sotmetre el passat estiu. El 2on el trobem en la persona de Isidre Ferrer Cantal (Independent), atleta de l’any 1.935 que als seus 84 anys disputarà el Campionat al costat dels atletes olímpics catalans, això fa que l’atletisme sigui un esport únic dins de l’univers del esport professional.

Ibrahim Chakir, Moha Zarhouni i Artur Bossy al Campionat d’Espanya 2019. Foto: Cedida I. Chakir

Llistat complert d’inscrits al Campionat