Fred Campionat de Tardor

El nou campionat de tardor va viure la seva final a la capital del Bages, amb dues notes negatives a destacar.

L’Estadi Municipal del Congost (Manresa) va ser el passat diumenge la seu de la final del Campionat de Catalunya de Tardor per les categories de promoció, més de 700 atletes es van donar cita en una competició que es va celebrar en jornada de matí i tarda amb temperatures d’hivern. En aquesta final es donaven cita els 8 millors atletes de cada prova de les categories Sub10, Sub12, Sub14 i Sub16, de les jornades classificatòries que es van disputar el 5, 12 i 26 d’octubre i el 9 de novembre.

A la tardor del 2018 no es va celebrar l’habitual Trofeu Promoció al quedar suspeses les seves 4 jornades, ara al 2019 ha nascut aquesta nova competició per les categories de promoció.

Al finalitzar la jornada es van lliurar premis als 3 millors clubs, tenint en compte la classificació conjunta masculina i femenina per llocs de finalistes. El club campió va ser el Cornellà Atlètic (324 punts), i segon i tercer respectivament Agrupació Atlètica Catalunya (303 punts) i Avinent Manresa (242 punts). Dos clubs modestos i que no són dels punters en categories majors, com són la UA Rubí i la UGE Badalona, van ser 4at i 5è d’un total de 51 clubs que van tenir representació en aquesta gran final catalana.

Tenint en compte que va ser una competició amb 4 Campionats de Catalunya individuals, resulta impossible citar gaires noms propis, sí que destacaríem el Rècord de Catalunya de Nur Torres (AA Catalunya) amb 2.40 al salt amb perxa Sub12, els 1:46.78 de Paola Serrano (Vilaseca) en els 600m que representava millor marca que l’aconseguida pels nois, prova guanyada per Adrià Anento (CA Gavà) amb 1:48.93.

En aquestes edats és habitual que els atletes competeixin en 2 proves de característiques molt diferents, podent veure doblets medallistes tan particulars com el de Laura Santanera (CA Vic) Sub12 campiona del 2.000mll amb 7:15.90 i medalla de plata al llançament de pes amb 8.81m.

Laura Santanera en el 2.000mll Sub12 Foto: Toni Cabrera

Tot i les baixes temperatures, la jornada de matí gràcies al dia assolellat va ser molt agradable i la de tarda ho va ser fins a la posta de sol, un cop de nit la sensació tèrmica va canviar. A 2/4 de 7 estaven programades les úniques curses amb ria de la jornada, els 1.500m obstacles Sub16, Sergi Gonzàlez (CA Viladecans) amb 4:51.15 va ser el més ràpid dels 5 participants. La cursa de categoria femenina no es va celebrar, una única atleta present va preferir no córrer.

En una competició organitzada de manera brillant pel CA Avinent Manresa, van haver 2 notes negatives. Algunes proves, poques, la majoria de categoria Sub16 van comptar amb un minsa participació, impròpia d’un Campionat de Catalunya, com van ser 100m tanques, el salt amb perxa, el 5.000m marxa, o el 1.000m, amb 3 o menys participants.

Prova de 1.000m marxa Sub10 femenina. Foto: Toni Cabrera

L’altre aspecte negatiu que esperem que es pugui solucionar en breu, pel bé de l’atletisme en general i pel dels atletes manresans en particular, és el del lamentable estat del sintètic de l’Estadi Municipal del Congost. Durant la jornada de matí es van fer servir tots els carrers per la disputa de les curses de velocitat, però davant de les reiterades queixes de delegats i entrenadors a la jornada de tarda només es van fer servir els carrers que es va considerar que estaven en millors condicions.  El següent tuit de Pau Cecilia (CA Amposta) creiem que reflecteix un pensament força generalitzat.