El migfons aporta dues mínimes més

El migfons aporta dues mínimes més

Adel Mechaal i Llorenç Sales, protagonistes

L’atletisme català segueix sumant mínimes de cara al Campionat d’Europa en Pista Coberta que es celebrarà a Glasgow el primer cap de setmana de març. Si la setmana passada, les dones obrien la llauna, en aquesta ocasió els homes han estat els protagonistes.

En concret, el fons i migfons català sembla que tindrà bona representació per terres escoceses. Durant la matinada de dissabte a diumenge, a Boston es dispotava el primer gran miting internacional de l’hivern. Cap allà es va desplaçar un dels catalans més en forma dels darrers anys, Adel Mechaal (New Balance), a intentar deixar els deures fets en els 3.000 mll.

El palamosí, en una cursa ràpida amb l’etíop Hagos Gebrhiwet com a gran favorit al triomf, va lluitar mà a mà amb una destacada representació britànica (Andrew Butchart i Chris O’Hare). Després d’un bon final, va aconseguir superar els rivals europeus, arribant tercer a la cursa rere Hagos i el kenià Edward Cheserek. La marca, 7:45.56. Un registre que el coloca com a líder espanyol i europeu de l’any.

Més a prop de casa, diumenge 27 el Llorenç Sales (FCB) s’enfrontava al cronòmetre en el campionat català celebrat a Sabadell. Ajudat del seu company d’entrenament Artur Bossy, que va marcar un ritme de 2:27 pels 1.000 metres, el Llorenç va enfrontar amb èxit l’últim 500, aconseguint parar el cronòmetre als 3:42.77, registre que millorava en 23 centèssimes la marca mínima establerta per la RFEA.


També cal destacar l’actuació de l’Esther Guerrero (New Balance) el dilluns a Goteborg. La banyolina es va desplaçar a Suècia per disputar el seu primer 800 mll de l’any. En una “cursa rarota“, com precisava el Joan Lleonart -el seu entrenador-, l’Esther va aconseguir la victòria amb un registre de 2:04.30, amb el que no aconseguia la mínima continental. No obstant, la migfondista té el registre a la butxaca des de la passada temporada.

D’aquesta manera, ascendeix a quatre el nombre d’atletes catalans que han realitzat aquesta temporada el registre exigit per participar als campionats d’Europa.

catalans amb mínima per l’Europeu de glasgow

  • 60 m.ll. – Jaël Bestué, amb 7.39*.
  • 800 m.ll. – Esther Guerrero, amb 2:02.64**.
  • 1.500 m.ll. – Esther Guerrero, amb 4:10.81.
  • 1.500 m.ll. – Llorenç Sales, amb 3:42.77.
  • 1.500 m.ll. – Marc Alcalà, amb 3:39.45**.
  • 3.000 m.ll. – Adel Mechaal, amb 7:45.56.

*Ha fet la mínima pels atletes en categories menors.

**Va fer la mínima durant el curs 2017/2018. La mínima és vàlida però s’ha de confirmar l’estat de forma.