Èxtasi a l’absolut

El Campionat de Catalunya sènior i sub23 ens va deixar emocions, rècords i molts somriures. Sens dubte, molts del millors corrien a Sabadell. I això sempre és d’agrair.

De bones a primeres a tothom li va sorprendre la decisió de la Federació catalana d’unir dos campionats catalans en un de sol. A l’aire lliure, trobem que dels Sub18 als Sub23 competeixen el mateix cap de setmana, sense cap mena de problema. No obstant, el sol fet de tenir dues finals ja provocava dubtes. Malgrat tot, els atletes van oblidar-se de la logística i van anar a per totes.

Voleu que parlem de rècords? Vinga doncs… de bon matí, teníem les dues finals curtes, els 60mll i els 60mt. En la velocitat, el Joan Martínez, del Barça, va aconseguir la medalla d’or sub23 i absoluta amb una marca de 6.82, rècord del campionat promesa. La final, increïblement igualada, amb el naixement d’una nova rivalitat que serà destacada fins a final de temporada: Bernat Canet, segon amb 6.83 i l’Arnau Monne, tercer amb 6.84. En les tanques, l’Arnau Erta, el gran d’una família nascuda per guanyar, aconseguia la medalla d’or en l’absolut (8.01), i el Marc Gale, el qui serà el seu rival, en el Sub23 (8.10). En noies, el duel Cristina LaraEstela Garcia va tenir un nou capítol a Sabadell, amb una nova victòria per l’atleta vilanovina… per una centèsima! L’atleta del Barça va tocar amb els dits la glòria però una passa de menys acaba sent decisiva en la distància més curta. L’Ona Rossell, en una bona final A, va guanyar el campionat sub23 frec a frec amb la Marina Tovar. En les tanques, L’Alba Manzano (Agrupació-Absolut) i la Laia Samuell (Cornellà Atlètic-Sub23) van ser les guanyadores.

En els salts, el Dídac Salas en perxa masculina (5.35) i el Jaime Guerra en Triple (15.56), van ser els guanyadors, aquest últim, també sub23 (de fet els quatre primers saltadors van ser promeses). En Triple Salt femení, la ‘tot terreny’ Nora Taher va aconseguir la victòria i el rècord sub23 del campionat, amb una marca de 12.94. L’alçada seria per la Maria Artero, de l’Agrupació Catalunya, amb una marca d’1.73.

La jornada de la tarda començava amb diverses estrelles sobre la pista. Veure com la Mònica Clemente, la saltadora de perxa del somriure constant, escalfava i xerrava amb el seu entrenador per a perfeccionar la tècnica, va provocar que els espectadors de Sabadell clavessin la mirada a la zona dels salts. Amb 4.20m, la Mònica guanyaria la medalla d’or i seguiria sumant títols. Però si amb ella no en teníem prou, poc després apareixia la Jael Bestué, amb un 200mll pletòric, guanyant a la plusmarquista xilena, la Isidora Jiménez, convidada a la cita i que va veure en primera persona el primer rècord estatal sub20, amb una marca de 23.75. Durant la final, la Jael va demostrar voler-ne més, i amb un final espectacular va aconseguir superar aquesta marca, amb un 23.73 final. La campiona promesa, l’Anna Obradors, va aconseguir rècord del campionat en la categoria amb 24.43. En nois, va saltar la sorpresa, amb la victòria final d’un Oriol Madí totalment recuperat de molèsties passades i amb reminiscències d’aquell junior que va explotar (21.38, per vèncer l’Alex Kingue i el Joel Ferrando, campió promesa).

La Mireia López amb la Jael Bestué. (Foto: ©Carrer Lliure)

En l’alçada masculina, el Xesc Tresens es va emportar la victòria, tancant el campionat i amb rècord sub23 (marca de 2.13). El Jordi Yoshinori va guanyar amb superioritat la llargada (7.39) i el Pes femení va ser per la Laura Redondo, qui va necessitar només un llançament per fer-se amb el metall més preuat. La Maria Vega, 4rta, va ser la campiona promesa.

El 1500m amb el domini de la Montse Mas. (Foto: ©Carrer Lliure)

En la mitja distància, les emocions van estar a flor de pell. En el 800m, el Miquel Doménech, del Club Atletisme Gavà, va guanyar el campionat absolut i el Sub23 amb un final gegantí, dominant i aixecant els braços per celebrar el seu primer títol sènior en Pista Coberta. D’altre banda, en femení, una nova emoció. La Marina Guerrero, de l’Avinent Manresa, embogia després de veure com entrava primera i derrotava a les grans rivals, amb un temps de 2:12.24. La primera promesa va ser la Claudia Gallego, que va revalidar medalla promesa. En el 1500m, vam descobrir que tot el que és lluita acaba donant una recompensa generosa. El Llorenç Sales, flamant fitxatge de l’UA Montsià, va aconseguir la mínima pels campionats d’Europa de Glasgow amb un temps de 3:42.76, en un carrera on el seu company Artur Bossy el va ajudar fins a les dues últimes voltes. El segon classificat, Santiago Castrofe (única medalla del CA Sta. Cristina d’Aro) va ser el guanyador promesa. En dones, la Montse Mas va tirar de galons per endur-se el metall daurat, només un segon per sobre de la Dayane Huerta, andorrana, que va aguantar tota la cursa al capdavant.

La Claudia Gallego, campiona del 800m. (Foto: ©Carrer Lliure)

Si abans hem destacat el paper de la Jael Bestué, no ens podíem deixar enrere a un altre dels joves talents que explota dia rere dia. L’Aleix Porras va aconseguir la medalla d’or promesa i absoluta i rècord dels campionats sub23 amb una marca de 47.56, un segon per sobre del Pau Fradera, segon, i del que ja és un relleu generacional completat. En noies, la Carmen Sánchez va seguir dominant sobre la pista i amb un 55.88 que li va servir per vèncer la Laura Hernández, en va tenir prou per sumar un nou or.

L’Aleix Porras amb el Pau Fradera. (Foto: ©Carrer Lliure)

Les esperades victòries de la Cora Salas en llargada femenina (CA Igualada-6.16) i del Jose Javier Ortega en Pes (17.00-FC Barcelona) van tancar un campionat amb molts noms i amb l’esperança de continuar veient en el nostre campionat particular els grans noms que després veurem a nivell estatal o europeu.