Acord d’afiliació entre la UAR i el FC Barcelona

Acord d’afiliació entre la UAR i el FC Barcelona

L’entitat de Rubí ha firmat amb el Barça un contracte que els unirà les properes temporades. El club del Vallès Occidental busca així revitalitzar l’escola i els grups de tecnificació.

La Unió Atlètica Rubí i el FC Barcelona han arribat a un acord d’afiliació de cara a la propera temporada (amb opció clara de renovació anual d’ambdues parts), amb el qual els dos clubs s’asseguren una sèrie de beneficis, tant econòmics com esportius, de cara a millorar certs aspectes problemàtics en el passat. En el cas de la UAR busquen un club més fort per poder ajudar als seus millors atletes i millorar la imatge de cara a poder fer créixer l’entitat. Pel que fa al Barça, aconsegueix un acord amb un club mitjà català que feia mesos que perseguia.

En declaracions a Carrer Lliure, Christian Cortés, vicepresident de la UAR i cap de la comissió tècnica, ha explicat els detalls de l’acord: “És un contracte d’afiliació que ens vincula una temporada amb opció de renovació anual amb el Barça. Bàsicament té un objectiu: que els nostres atletes més preparats continuïn entrenant i vestint la nostra samarreta però que en grans campionats de clubs puguin vestir la samarreta del Barça, el que els hi donarà molt més recorregut” explica Cortés. “A més, també ens ajuda a nivell econòmic: si un atleta nostre ha estat cridat pel Barça i posteriorment competeix en un campionat individual, el club blaugrana pagaria les seves despeses de viatge i aniria amb la seva expedició. Guanyem nosaltres, l’atleta i el FC Barcelona“.

Preguntat pel detall de les clàusules, Cortés explica que la confiança amb el Barça és plena: “El club té dret a agafar-nos els atletes que vulgui de cara a les competicions estatals de clubs. No crec que mai arribem al problema de competir els dos clubs en un mateix lloc i que l’atleta i els dos conjunts haguessin de decidir”. No en va, també és optimista amb el futur dels seus atletes: “En aquests acords també s’han de firmar clàusules que en un inici semblen que no beneficien, però no és així. Si el Barça vol un atleta nostra per quedar-se’l definitivament ho pot fer, però nosaltres ja ens haurem beneficiat, pel nom, per l’estalvi econòmic, etc… a més, volem que els nostres atletes estiguin contents i tinguin una bona carrera atlètica”.


A la reunió definitiva del dia 20 de novembre hi van assistir el mateix Christian Cortés i Vicente Egido, tècnic responsable de la secció d’atletisme del Barça. Allà es van posar les bases definitives. Ambdós conjunts van sortir molt contents i van mostrar una cordialitat destacable.

El passat mes de juny es va renovar per complert la junta directiva de la UAR. El club, immers en un ampli procés de canvis i millores de cara a potenciar la base i recuperar una quantitat d’atletes més considerable, porta cinc mesos treballant en diversos aspectes per solucionar el temps perdut. “A banda de l’acord amb el Barça, hem creat diverses comissions tècniques per proposar idees, també volem participar ja aquesta temporada en la Lliga de Clubs. Ho farem amb un grup jove, però amb ganes i molt motivats” explica Cortés.

Amb aquest acord, el club vol posar remei d’una vegada per totes a la sangria d’atletes dels últims anys i a posar les bases d’un futur amb molta més llum.