Paradoxa a la Marató

Paradoxa a la Marató

Paradoxa, és la paraula que ens ve al cap al veure el llistat d’inscrits al Campionat d’Espanya de Marató individual i per clubs que es disputa el proper diumenge 20 a Ciudad Real. Tenint en compte, que avui en dia es disputen maratons com la de Barcelona, València, Sevilla i Madrid que compten amb gairebé 50.000 inscrits entre les quatre, sorprèn molt veure a la web de la RFEA inscrits només 21 homes i 4 dones per aquest campionat.

Marc Roig durant un entrenament a Kènia Foto: @marcroigtio

Pel que fa a la inscripció catalana, hi ha 2 noms destacats com són el d’en Marc Roig (Independent) i en Nacho Cáceres  (C.A. Cárnicas Serrano). Tal i com indica el reglament per disputar-se el Campionat per Clubs, és necessari que hi hagi un mínim de 3 clubs inscrits i en aquest cas degut a la baixa participació només n’hi ha 2 en categoria masculina el C.A. Cárnicas Serrano i el Macotera Persianas Ruano, i cap a la femenina. Per tant no hi haurà Campionat per Clubs.

Davant aquesta situació, el club valencià Cárnicas Serrano que tenia intenció de revalidar el títol per 4a vegada, renúncia a la seva participació. Els seus 5 integrants amb en Nacho Cáceres com a punta de llança, després de mesos de preparació i d’haver renunciat a altres objectius es senten decebuts, però intentaran preparar un altre objectiu proper per aprofitar la preparació realitzada. Recentment a la Marató de Berlin, en Nacho va exercir de llebre de l’atleta Sara Hall (USA) fins el km.31 a un ritme de 3:22/km, Sara aconseguiria un registre de 2:22:16


L’altre català, en Marc Roig el kenià de Sant Pol de Mar, és un ferm candidat al triomf, amb una marca personal de 2:18:08 Barcelona 2011 i 2:20:51 a la darrera edició de la Marató de València. Al Marc el podem veure sovint fent tasques de llebres d’atletes africanes de gran nivell, però en aquest cas estarà en competició, els seus gran rivals poden ser el madrileny del AD Marathon Pablo Villalobos que darrerament està més centrat en els trails de muntanya i l’atleta del Bikila Luis Miguel Sánchez que va ser capaç de córrer en 29:47 el 10km de Laredo 2019.

Mirant l’historial de campions en l’època més recent, trobem als catalans Carles Castillejo (2012, 2013 i 2016), Roger Roca (2005) i Benito Ojeda (2000, 2001), diumenge veurem si en Marc es pot afegir a aquest llistat de noms il·lustres.

En categoria femenina no figura inscrita cap atleta catalana.