Xavi Gallego
Reclama que l’atletisme torni a l’Estadi Olímpic
Aquest col·lectiu està liderat per l’ex-vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Carles Baronet, juntament amb Manel González, ex-atleta olímpic, arquitecte d’equipaments esportius i exidirigent de la Federació Catalana; Josep Maria Piqueras, president de L’Hospitalet Atletisme i ex-vicepresident de la Federació Catalana, Robert Díez, atleta internacional, ex-director de mítings i locutor d’atletisme; i Carles Melchor, expresident del Club d’Atletisme Sant Just.
La carta entregada ahir a l’alcalde es presenta amb 2.234 adhesions recollides des del 14 de març, tot i que Baronet va iniciar la campanya amb un tuit el 6 de febrer:
El contingut de la carta
La carta dirigida a l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni i signada per tots els integrants del col·lectiu, reclama que l’atletisme torni a l’Estadi Olímpic de Barcelona ja que les competicions atlètiques s’han deixat de fer des dels Jocs del 1992, amb l’excepció dels Europeus del 2010, els Mundials Sub20 del 2012 i alguna edició del Míting de Barcelona.
El col·lectiu creu que la ciutat està en deute amb l’esport més important dels Jocs Olímpics, uns Jocs que a Barcelona van deixar un gran record i van suposar una transformació de la ciutat. Defensa que Barcelona, com altres ciutats europees olímpiques, ha de poder utilitzar l’Estadi Olímpic per fer atletisme reservant dues o tres setmanes anuals per fer una competició internacional de prestigi juntament amb alguna competició nacional o domèstica que pugui motivar a la ciutadania. També defensa la viabilitat econòmica amb una programació amb temps.
Els suports
La llista d’adhesions destacades es presenta amb diferents nivells: directius, atletes actuals, atletes històrics, entrenadors, periodistes, jutges, representants d’atletes i estadístics de l’atletisme. Entre les adhesions detaquen signants catalans i també de la resta de l’Estat i inclús alguns estrangers.
Entre els directius destaquem Luís Saladie, gerent de la RFEA, Joaquim Erta (director tècnic FCA), Joan Lleonart (secretari FCA), vocals de l’actual FCA com Benito Nogales, Eva Buixadé, Josep Massa o José Luís Jimenez, també Joan Villuendas (expresident de la FCA), Jordi Estruch (ex-gerent FCA) i Josep Maria Mir (ex-secretari de la FCA). Hi figura també Iván García, president de la Confederación Atlética de Uruguay.
Entre atletes actuals hi ha noms catalans com Sara Gallego, Marta Galimany, Bernat Erta, Jaime Guerra, Berta Segura, Guillem Crespí, Abdessamad Oukhelfen, Ibrahim Chakir, Àlex Pintado, Marta Mitjans i també de la resta de l’estat com Abel Jordan, Adrián Ben, Eva Santidrián, Carla Gallardo, Carolina Robles, Marta Serrano, Bruno Comín…
D’atletes històrics (alguns d’ells van competir a l’Estadi Olímpic) es troben les signatures catalanes de José Manuel Abascal, Andreu Ballbé, Carles Sala, Domingo Catalán, Loles Vives, Vicente Egido, Berta Castells i atletes espanyols com Álvaro Martín, Jesús España, Arturo Casado, Javier Cienfuegos, Juan Carlos Higuero, Domingo Ramón, Anacleto Jimenez i Eliseo Martín.
D’entrenadors catalans de prestigi trobem Antoni Corgos, Alberto Ruiz, Ricardo Diéguez, Àlex Codina, Domingo López, Pau Fradera o Luis Lizaso. De la resta de l’estat Ramón Cid, Jorge González Amo, Antonio Serrano, José Luís Calvo, Toni Puig, Esther Lahoz, José Antonio Quintana, Luís Miguel Martín Berlanas…
Finalment, gent molt lligada al món de l’atletisme com els periodistes Carlos Arribas (El País), Sergio Heredia (La Vanguardia) o estadístics com Miguel Villaseñor. Per ara no consten, de forma explícita, signants no vinculats amb el món de l’atletisme.
Imatge de portada: semifinal dels 200m del Campionat d’Europa de Barcelona 2012. European Athletics