Vent de marxa al Vendrell

Vent de marxa al Vendrell

Ja fa temps que la marxa té un nou focus a Catalunya, del Baix Llobregat on Viladecans i el Prat són referents a un altre «baix», el Baix Penedès, on fa ja unes temporades ha cristal·litzat al municipi del Vendrell una nova plaça on els marxadors tenen una cita asegurada.

Un projecte tan jove com els Runners Vendrell, que ja esperen ben aviat estrenar la seva nova casa, remodelada, actualitzada i finalment homologada que coneixent-los segur ens faran visitar molt sovint.

Però aquest cap de setmana tocava marxa. Uns sospitosos habituals al circuit de Coma-ruga de la mà de la secció de marxa capitanejada pel Sergi Calatayud han organitzat el Campionat de Catalunya de Marxa Absolut-Sub 23-20-18 i Màster dins del ja «tradicional» 8è Gran Premi de Marxa al Vendrell. Cal destacar que d’aquest campionat surt la selecció Sub20 que anirà a Múrcia al Federacions representant a la selecció catalana.

Va ser un Gran Premi amb molt d’ambient i amb una temperatura ideal per les proves llargues de 10 y 20k. En el Campionat de Catalunya ABSOLUT, vam trobar a faltar a la Mar Juarez, encara recuperant la millor forma o la i Raquel Gonzalez en mig de un projecte multidisciplinar a l’altre punta del món. Però tot i així, una gran marca de la Cristina Montesinos (Pielagos) amb 1h32:25 a tan sols 25″ de la mínima RFEA pel campionat del món Budapest 2023, o la Paula Juarez, (Lleida UA) amb 1h34:49, segona clasificada. Completa el podi la Mireia Urrutia Herrera (L’Hospitalet At.) amb 1:40:01.00


Podi femení del Campionat de Catalunya 20Km (8è Gran Premi de Marxa del Vendrell) amb Cristina Montesinos Gil (Piélagos), 2a Paula Juarez Vega (Lleida UA) i finalment Mireia Urrutia Herrera (L’Hospitalet At.). Les dues primeres marques són marca mínima pel campionat d’Europa de marxa per equips. (©organització)

En homes, tot i la poca participació, que va deslluir una mica la prova, debut als 20km de l’Òscar Martínez (Cornellà At.) amb marca de 1h28’43” o l’Ignasi Melo va fer record d’Espanya M70 (pendent de confirmació), amb 1:59:42.00. Un altre màster, en Juan Carlos Mena Mezcua completa el podi amb 2h08:02.

A les categories sub18-sub20, sobre la distància de 10km, molt bones marques com la del Sub18 l’Iván Molina (CA Laietania) amb 44:12″, la Sub20 Griselda Serret (Atletismo Alcorcon) amb 48:10″ i la Sub18 Júlia Suarez (CA Tarragona) amb 48:19″. Aquestes tres marques són mínima per participar a la Copa d’Europa de marxa per equips 2023.

Les marques Cristina Montesinos i la Paula Juarez de l’absolut femení també són mínima per la copa d’Europa de marxa per equips 2023.

Resultats oficials