Temps de «llançaments»

Temps de «llançaments»

Arriba l’estiu i el reguitzell de competicions és una constant. Competicions molt diverses i algunes d’elles aglutinen el millor de cada casa en algunes disciplines. I ara és temps de llançaments. En 4 dies hem tingut dues competicions, 9è Critèrium de Llançaments Ciutat de Gavà i Control de Llançaments al CAR de Sant Cugat, amb diferent dimensió però amb els tempos necessaris per gaudir d’un gran espectacle dins de les «pistes de ball».

Estadi d’Atletisme La Bòbila (Gavà)

Un any més, les instal·lacions de Gavà es van convertir en la particular festa per als llançadors. Acostumats a estar relegats de tot protagonisme, aquí són l’actor principal de la pel·lícula. Nou són ja les edicions celebrades a l’estadi de la Bóbila, i des de la pandèmia, se li ret homenatge al qual fos atleta del club, Emiliano Moro.

Encara que inicialment l’atleta local i rècordwoman Laura Redondo (FC Barcelona), apareixia a les llistes de sortida del martell femení, però amb competicions importants a l’horitzó i la prudència va decidir no competir davant del seu públic. De nou va fer d’amfitriona, a casa seva, com va fer al febrer al Campionat d’Espanya de llançaments llargs al mateix estadi. Una feina de gran valor tant per la competició com pels atletes. Belen Bermejo, la seva companya de club, va ser la guanyadora de la prova amb un primer llançament de 52.46 m. En categoria sub18, la victòria va ser per Mar Santanach (Avinent Manresa) amb un llançament de 53.44 m, per davant de Carla Serral (CA Castellar), qui no va tenir el seu dia en el cap de setmana, però que ens va guardar una gran sorpresa per dilluns.

Podi del Martell Femení amb Belén Bermejo, Irene Mateo i Georgina Alabart. (© organització)

En el martell masculí, el guanyador va ser Daniel Noguera (Cornellà At), amb una de les millors marques de la seva carrera, 54.21 m, per davant dels veterans Joan Bea Coderch (L’Esport Menorca) i David Moreno (U Colomenca At.). Destacable també la marca de l’atleta sub20 Jordi Pizarro, qui va llançar 51.80 m en el seu últim llançament.

El disc també va començar amb l’absència del líder català de l’any, Aaron Sola (AA Catalunya). Es va emportar el trofeu de guanyador l’atleta Íker Vaque (Intec Zoiti), amb un últim llançament de 41.72 m, després d’encadenar cinc nuls de manera consecutiva. Només 12 cm per darrere, es va emportar la segona plaça Àlex Martínez (U Colomenca At), amb 41.60 m. Destacable marca la de l’atleta sub 20 Ismael Romero (Cornellà), començant el seu concurs amb 41.70 m, després de la seva gran marca personal en pes una setmana abans. La prova femenina va comptar amb una de les principals espases catalanes, la jove Daniela Fernández (València CA), qui va deixar el millor per al final del seu concurs. Victòria amb 47.40 m.

Podi de la Javelina Femenina amb Arantza Moreno, Katia Coquis i Olivia Salmeron. (© organització)

En la javelina femenina, visita estel·lar de la multicampiona nacional, la basca Arantza Moreno (FC Barcelona), qui va guanyar la prova amb un molt bon llançament de 52.47 m., per davant de Katia Coquis (AA Catalunya), qui a poc a poc va recuperant bones sensacions amb un millor llançament de 40.46 m. En nois, absents també els líders de l’any, es va emportar el concurs Mikel Arlegui (Muntanyenc Sant Cugat) amb un millor intent de 49.61 m.

En el pes, a la categoria masculina, la marca més destacada va ser la d’Ismael Romero (Cornellà At), també guanyador en el concurs sub20, amb un llançament de 14.71 m. En noies, es va imposar Sara Caro (U Colomenca At) amb un llançament de 7.87 m. en categoria absoluta, i Ariadna Rodríguez (Hospitalet At) va fer lo propi a la categoria sub18, amb una marca de 9.01 m.


Resultats complets

CENTRE d’ALT RENDIMENT – SANT CUGAT

Dos dies després de la competició de Gavà, va tenir lloc a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat, un control que ja es fa anualment des de fa algun any. Ressaltar que aquesta competició es realitza en la zona de llançaments que porta el nom de Llorenç Cassi, gran entrenador i atleta de llançaments.

En la prova del martell, grans marques per Carla Serral (CA Castellar) i Adrián Sedano (Avinent Manresa). Marca personal per la primera, amb un gran llançament de 61,63 m, i 62,60 m per al segon, que representen una de les seves millors marques.

En disc, marca de la temporada per Aaron Sola (AA Catalunya) amb un millor llançament de 54.84 m. En el concurs sub20, bona marca preparatòria per l’Europeu del jove Aleix Camats (CA Igualada) amb 54.31 m en el seu últim llançament. Per darrere, marca personal per Ismael Romero (Cornellà At.) amb 45.09 m.

En la prova del pes, marca de la temporada per l’incombustible veterà Eloi Rovira (FC Barcelona), amb un millor intent de 16.35 m.

Resultats complets