Tambors «guerra» al de Clubs Màsters

Tambors «guerra» al de Clubs Màsters

Que la gent demanava una competició de Pista Coberta sense restriccions és normal, i que teníem ganes de tornar a «casa» és una obvietat. Si afegeixes «Màster» a l’equació… ni us ho explico. El «caliu» a les graderies de Sabadell del passat dissabte per al Campionat de Catalunya de Clubs màster és una gran mostra.

Dissabte passat 7 de novembre, avantsala del Campionat de Catalunya de Clubs “A” i “B” en pista coberta de diumenge, amb els torrons a la panxa i “alguna cosa més” corrent per les venes, es van presentar en la feliçment recuperada Pista Coberta de Sabadell els 12 clubs en categoria masculina i 9 en femenina que van presentar instància. Pendents de recuperar el rànquing federatiu es va esperar a veure el nombre final de sol·licituds presentades per a establir el tall, finalment el número final no superava el topall, per tant, tots cap dins.

Però no tot va ser competició de clubs, l’atletisme màster, cada vegada més nombrós i reclamant el seu pes específic, i a l’espera que a curt i mitjà termini tinguem un calendari més o menys estructurat i no un camp de floretes silvestres, van poder encabir el primer d’una sèrie de controls màster, molt a mida, intentant cobrir les mancances d’aquelles proves que no tenen sortida.

S’ha de ser conscient que a Pista Coberta l’espai és limitat, i cada competició és cara (no tan sols econòmicament). La temporada de PC es redueix a poc més de 3 mesos i això deixa 12-15 caps de setmana, 24-28 dies. Molt pocs per ficar-ho tot. L’atletisme català no té problemes d’atletes, té problemes d’espai, i Pista Coberta només hi ha una. Els nous responsables federatius de l’atletisme màster i les seves diferents comissions busquen fórmules, com programar 3 dates concretes de control màster. Aquest dissabte era una d’elles (i els propers el 15/01 i 04/02). Anirem veient en un futur noves iniciatives, que esperem que us beneficiïn a tots. Però al «lio».

El Gra gruixut

En el podi del campionat de clubs masculí, tenim Pratenc AA en primera posició amb 128 punts, seguit del CA Nou Barris amb 118 i finalment Avinent Manresa amb 108 punts.

En canvi al femení el Barcelona At va quedar campiona amb 67 punts, seguides de l’Avinent Manresa amb 57 i finalment el Pratenc AA amb 54 punts. Gairebé els mateixos protagonistes amb diferent ordre.

Podi Masculí al PC Màster 2013 (©Albert Raga)

El Gra fi

Però si anem al detall es van veure reflexes que deixen molt bon sabor de boca, i que la veritat, ens posen els ullets esperançats en aquesta temporada màster 2023.


En noies a destacar:
– 8″24 de Yvette Henry (F45), Pratenc AA, en 60 ml.
– 27″82 de Mireia Gorju  (F50), Barcelona At., en 200 mll.
– 1,12 de Lluisa Casanovas (W70), Barcelona At., en alçada i REsp.

En nois a destacar:
– 3.21 de Salvador Maranges (M65), JA Sabadell, a la perxa i Resp.
– 9″15 de Javi Segòvia (M50), U Colomenca At., en 60 ml.
– 8″14 de Josep Gonzalez Blanco (M55), CA Nou Barris, en el 60 ml.
– 9″40 d’Albert Pedrero (M75), Pratenc AA, en el 60ml
– 9″26″33 de Sancho Ayala (M55), Avinent Manresa, en el 3000 ml.
– 1.56 de Mateo Moreno (M60), CA Nou Barris, en alçada i a 3 cm de REsp.
– 8.63 de Josep Maria Sanza (M85), Pratenc AA, en el pes i RCat.

En el control Màster també vam poder veure batre el Rcat de 60 metres per part de Toni Mayoral (M60), GEiE Gironí, amb 8″06 i l’i el REsp de Montse Prat (W55), Avinent Manresa, amb un gran 2,71 m a la perxa.

Imatge de la FCA publicitant el Rècord d’Espanya de la Montse Prat a la perxa (©FCA)

La nova Pista Coberta té bones prestacions encara que segons alguns atletes presenta algunes mancances, com els fossats de sorra que no estan treballats adequadament i de qualitat justa per a una instal·lació d’aquest nivell.

Continuarem atents al calendari Màster.

*Foto portada Albert Raga