Nassos per a la història

Nassos per a la història

Un cop païda la ressaca atlètica de la nit de cap d’any, farem un breu repàs de la Cursa dels Nassos i ens farem ressò del que han comentat els seus protagonistes. Vam tenir grans noticies i també una bona gerra d’aigua freda.

La primera cursa en disputar-se seria la de 10km, amb una sortida amenitzada per l’arquer olímpic Antonio Rebollo al carrer de Selva de Mar. Participant més de 8.000 corredors ja s’està ben a prop de les millors xifres d’edicions pre-pandèmia.

Sortida 10km Cursa dels Nassos Foto: Carrer Lliure

En categoria masculina, després d’un aferrissat esprint final, victòria per l’atleta marroquí resident a Catalunya Mohamed El Ghazouany amb un temps de 28:46, a només 2” l’atleta de Batea Adam Maijó que amb 28:48 aconseguia nova plusmarca personal en 10km. Maijó escrivia:

28:48👊🏻👊🏻💥💥

Las sensaciones por las nubes ayer en la @cursanassos haciendo 14’48 y 14’00 en el primer y segundo 5k respectivamente!!

Muy Muy Muy contento de como están yendo las cosas🥹

Feliz año nuevo a tod@s

El Ghazouany i Adam Maijó. Foto: Avancam-Daniel Meumann

Completant el podi el jove obstaculista del GEIE Gironí Abderahim Ougra amb 28:19, per ell ha estat la darrera competició amb el club on s’ha format com a atleta, doncs ara al 2023 competirà amb els colors del fent Camí Mislata.

Hoy me toca despedir del club @geieg.atletisme donde empecé a saber lo que es el atletismo y lo duro que es ❤️. Este año estaré con el club @fentcamislata , y con muchas ganas de descubrir nuevos caminos en el club🦁

Abderrahim Ougra Foto: IG abderrahimougra_

En 5è i 6è lloc dos atletes de l’Agrupació Atlètica Catalunya corrent en marca personal, Jordi Pujol 30:04 i Marc Fernández 30:07 que ha comentat el següent:

Adiós 2022 / Bienvenido 2023

Acabando el año como de costumbre corriendo la @cursanassos 👃🏾

Disfrutando al máximo por las calles de Barcelona y siempre muy bien acompañado.

Marc Fernández i Jordi Pujol. Foto: Isidre Campderrós

A la cursa femenina com era de preveure, màxima igualtat entre Meritxell Soler (CA Manresa) i Marta Galimany (CA Adidas), la de Sant Joan de Vilatorrada es troba a 7 setmanes de debutar en Marató a Sevilla, la de Valls només fa 4 setmanes de la seva participació a la Marató de València. Diferents moments de planificació de la temporada, però amb les mateixes ganes i il·lusions d’aconseguir el triomf a Nassos. Van compartir molts quilòmetres juntes en el mateix grup, però a la part final Meritxell Soler va tensar la corda i marxava en solitari per aconseguir la seva 1a victòria a la Cursa dels Nassos.

L’atleta entrenada per Joan Lleonart aturava el cronòmetre en 32:31, 3” menys que la seva PB aconseguida a València a principis d’any, aquest registre fa preveure una gran marca en marató.

“La meva cara ho diu tot 🤭

Com em van fer patir els carrers de Barcelona! Creuant la meta amb marca personal: 32,31

No mentiré, esperava esgarrapar algun segon més 🤷🏼‍♀️ però tota millora s’ha de celebrar.

Continuem!!! #roadtothemarathon”

Txell Soler Foto: Avancam-Daniel Meumann

Amb 32:36 Marta Galimany era 2a només a 7” de la seva millor marca, registre molt meritori, tenint en compte que ha començat recentment el nou cicle de preparació després dels descans post-marató.

“2a a la @cursanassos i compartint podi amb dues grans atletes i persones!! Enhorabona Meritxell Soler i Mireia Guarner 👏🏼👏🏼

Després de la @maratonvalencia tenia molts dubtes de com em trobaria, però m’he quedat a tan sols 7 segons de la meva MP. Bona manera d’acabar un gran 2022!


Molt bon any nou a tothom!!”

Marta Galimany Foto: Avancam-Daniel Meumann

Una altre atleta del CA Manresa completava el podi, Mireia Guarner era 3a amb 34:13, millorant àmpliament els 34:46 i aconseguia pujar al preuat 3er calaix del podi de Nassos. Cristina Silva (Ironwill Solideo) era 4a amb 34:38. Completant el Top5 i el grup d’atletes Sub35, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Clara Las Heras amb 34:41. Marina Traver, l’atleta de Vilafranca del Penedès i de l’Aldahra Lleida UA però actualment cursant estudis als Estats Units, era 6a amb un temps de 35:23.

Marina Travé Foto: Isidre Campderrós

Canviant d’escenari marxem cap a l’Avinguda Icària on va tenir lloc la sortida de la Cursa Internacional de 5km. En aquest moment es quan arriba la notícia que va deixar freds a tots els presents, Jakob Ingebrigtsen era baixa de la competició per un lleu i sobrevingut problema de salut. En aquells instants previs al tret de sortida l’atleta noruec ja es trobava a la zona de meta de Selva de Mar, també era baixa el seu germà Filip, el francès Jimmy Gressier un dels atletes destacats anunciats per la organització, tampoc feia acte de presència.

Jakob Ingebrigsten Foto: Avancam-Daniel Meumann

D’aquesta manera tot el focus d’atenció se centrava en la cursa femenina amb els intents de Rècord del Món i d’Europa. La cursa femenina va sortir a un ritme molt elevat, amb el letó del CA La Sansi Dmitrijs Serjogins com encarregat de marcar el ritme a l’etíopa Ejgayehu Taye. Els primers parcials en 2:49, 5:38 i 8:28 en el pas pels km 1, 2 i 3 feien preveure una marca propera als 14:10 que esmicolarien l’actual WR, però a partir del km3.5 Taye començaria a tenir problemes per mantenir el ritme. Tot i realitzar una gran recta final, entrava a meta en uns formidables 14:21, 2a marca mundial de tots els temps, però 2” per sobre del seu propi rècord.

Ejgayehu Taye Foto: Avancam-Daniel Meumann

Pel que fa a les europees, Konstanze Klosterhalfen (GER) arriscava de bon inici marxant el 1er quilòmetre amb Taye, per intentar batre el Rècord d’Europa (14:44). No seria possible, aconseguint un gran registre de 14:52 seria 2a, més conservadora era la noruega campiona d’Europa de Cros Karoline Grovdal, que seria 3a amb 15:06.

Klosterhalfen, Taye i Grovdal podi Nassos 5km. Foto: Avancam-Daniel Meumann

Pels interessos catalans va ser una gran nit, després de competir a la Jean Bouin i al Cros de Granollers, ara al darrer dia del 2021 Esther Guerrero (New Balance Team) demostra que està plenament recuperada de les molèsties patides durant l’estiu. La de Banyoles amb un fantàstic registre de 15:50 en 5km, ha realitzat un bon període hivernal que de ben segur li permetrà realitzar grans competicions a la pista coberta. Esther Guerrero millorava àmpliament el temps de 16:03 aconseguit al 2020 i es quedava només a 3” del Rècord de Catalunya de Carla Domínguez.

Esther Guerrero Foto: Avancam-Daniel Meumann

Laura Rodríguez en el seu comiat com a atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya també “volava” sobre els carrers de Barcelona, i entrava a meta amb uns molt bons 16:24. Aquest registre fa preveure una bona temporada 2023 tant en 5.000m, com en 10.000m per l’atleta que ja competirà amb els colors del Club Atletismo Piélagos.

Mi carrera favorita , la última del año @cursanassos PB 16’24 en los 5 k internacionales y un 9º puesto general😱

Muy contenta de todo lo que hemos conseguido este año , si me lo dicen un año atrás no me creo😳

Gracias a mi entrenador @atmpedroruiz y a toda la gente que me apoya y siempre ha creído en mi❤️

Aprovecho que es el primer día del año para anunciar que me toca despedirme de la @agrupacioatleticacatalunya y doy la bienvenida a mi nuevo club @atletismopielagos 💙

Seguimos y espero poder dar la mejor versión de la de la gorra en esta gran temporada que me espera😏

HELLO CATEGORIA ABSOLUTA✌🏻”  

laura Rodríguez Nassos 5km 2022 Foto: Avancam-Daniel Meumann

En categoria masculina amb les baixes indicades no va ser possible batre cap rècord internacional, la victòria era per l’etíop Adisu Girma amb 13:25. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya Ilias Fifa, que va lluitar per la victòria davant Girma fins el darrer quilòmetre, seria 2n amb 13:30 que representava Rècord de Catalunya, millorant els 13:39 de Santiago Catrofe. La lluita entre Fifa i Oukhelfen per ser el 1è català de la cursa, es decantava cap al costat del de Santa Coloma de Gramanet i Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) seria 4t amb 13:37.

Adisu Girma Foto: Avancam-Daniel Meumann

Ilias Fifa escrivia al seu compte d’Instagram:

No puedo creer lo que he vivido hoy, volví a correr en mi querida cursa dels Nassos, he disfrutado como un niño compitiendo con grandes atletas.

Lo que más feliz me ha hecho es escuchar a todas aquellas personas animándome por las calles de mi ciudad, en cada zancada había alguien animándome, gritando mi nombre.

Muchas gracias querido píblico, muchas gracias Barcelona, eternamente agradecido.

Os deseo un feliz año, y mucha SALUD

Ilias Fifa Foto: Avancam-Daniel Meumann

El podi es completava amb el suïs Jonas Raess 3è amb 13:31, l’aragonès del Nike Running Pol Oriach seria 7è amb 13:55 i Henrik Ingebrigtsen, el germà gran de la nissaga noruega, amb 13:58 seria el darrer dels atletes Sub14 de la cursa.

Podi masculí 5km Foto: Avancam-Daniel Meumann

Enllaç als resultats de la cursa.