JORNADA 2 CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLUBS

JORNADA 2 CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLUBS

DIVISIÓ D’HONOR

En categoria masculina, el Cornellà At. guanya l’encontre de Saragossa per 3 punts sobre Alcampo Scorpio 71 i es manté provisionalment com el 5è millor club sumant punts per posicions en les 2 jornades i 3r millor club segons classificació de cada encontre.

L’Hospitalet Atletisme i l’Agrupació Atlètica Catalunya queden en 3a i 4a posició dels respectius encontres de València i Pamplona. En la classificació provisional estan en 12a i 14a posició. Recordem que baixen de categoria els clubs classificats en 15a i 16è lloc, places que sembla factible evitar, més encara en el cas del club riverenc.

En categoria femenina el F.C.Barcelona guanya amb molt avantatge sobre Unicaja Jaén (53 punts) i s’afiança en 3a posició en una classificació provisional global, amb els altres 2 clubs que han guanyat els dos primers encontres: Playas i València. El títol s’endevina que serà molt igualat.

L’Avinent Manresa queda en 2a posició darrera el Playas mentre que l’Hospitalet Atletisme queda en la darrera posició en el mateix encontre disputat a Manresa. En la classificació provisional sumant les 2 primeres jornades el Manresa està en 8a posició, mentre que l’Hospitalet haurà de lluitar per evitar el descens ja que està en 14a posició. Els dos clubs que tanquen la classificació també han quedat en 4a posició en les dues primeres jornades si bé han sumat menys punts per llocs que les riverenques.

RESULTATS CLUBS

1a divisió

En categoria femenina el Cornellà suma la 2a victòria a l’encontre de Badajoz superant per 6,5 punts el SG.Pontevedra que el deixen provisionalment líder i únic club que ha guanyat a les dues jornades. És una posició molt esperançadora per pujar de categoria (pugen 2 clubs a Divisió d’Honor), si bé no es poden tirar cohets encara, ja que si sumem punts per llocs en les diverses proves, la igualtat amb Elx, Canàries, Alcorcón és total. Fins a 5 clubs han guanyat un encontre i han quedat segons en l’altre…

El Aldahra Lleida UA ha quedat a la 2a posició a l’encontre del Vallermoso darrere l’Sprint madrileny i guanyant per 1 punt a l’Atlético Femenino Celta. Aquesta doble 2a posició en 2 jornades situa al club en 9a posició, a tocar del top 8 que tanca el SG.Pontevedra.

En categoria masculina l’únic representant català, l’Aldahra Lleida UA ha repetit la 3a plaça de la 1a jornada, aquesta vegada a Vallermoso. Provisionalment queda en 11a posició.


RESULTATS CLUBS

resultats individuals

La marca més destacable d’aquesta jornada ha estat els 11.32 sense vent de Jaël Bestué (FCB) dominant de manera molt destacada a Jaén amb gairebé mig segón d’avantatge sobre Alba Borrero. L’atleta entrenada per Ricardo Diéguez al CAR de Sant Cugat ja ha fet PB a pista coberta en 60m (7.19) i per aquestes alçades de la temporada apunta molt amunt de cara a futures competicions amb el Mundial a l’horitzó.

Jaël Bestué al Míting de Barcelona 2022 . Foto: @avancam.com

Altres marques interessants son els 58.59 de Geena Stephens (FCB) en 400mt i 53.70 en llisos de Laura Hernández (FCB), ambdues són les millors marques de la temporada.

En categoria masculina destaquem els 50.90 d’Aleix Porras (Playas) que va superar per 2 centèsimes al seu company d’entrenament Jesús Javier Delgado. Recordem que la jornada anterior va fer 51.56. L’atleta lleidetà segueix invicte i en ascensió encara que no lidera el rànquing estatal, precisament en mans de Delgado (49.87). Adjuntem el video publicat per Salvador Porras:

Altres marques a destacar son els 21.08 (+1.7) de Roger Ponce (L’Hospitalet) que signifiquen PB (tenia 21.50 amb vent nul de l’any passat), els 7.64 (+2.4) i 7.39 (+1.7) de Jaime Guerra (Cornellà At) i els 10.72 amb vent en contra de -2.0 de Bernat Canet (Cornellà At) que valen ben bé uns 10.5 amb vent legal favorable.

En les curses de fons i mig fons no es solen donar bones marques però en aquesta jornada cal destacar el 2n lloc de Yassine Ouhdadi El Ataby (L’Hospitalet At) amb PB de 8:10.42, rècord d’Espanya paralímpic en T12. Recordem va ser campió a Tokyo en aquesta categoria en 5.000m.

RESULTATS DE TOTS ELS ENCONTRES

Foto destacada: 1.500m fem al Serrahima. Dani Meumann @avancam_com