Els llargs «menors» arriben a Serrahima

Els llargs «menors» arriben a Serrahima

Són ja set les edicions realitzades d’aquest campionat de llançaments de categories menors, i totes menys una, a Serrahima. Enguany no ha estat diferent i la pista més carismàtica de l’atletisme català, ha acollit de nou aquesta edició de 2023. L’única vegada que no es va fer aquest campionat en aquesta pista, va ser en 2021, edició que es va fer a Sabadell.

Tres categories són les que es van disputar el campionat regional: sub20sub18 i sub16. Hi ha hagut marques molt destacades, des de rècords dels campionats, fins a rècords de Catalunya… i fins i tot un líder mundial!

Les noies del disc al Campionat de Catalunya de Llançaments Llargs Menors 2023 a Serrahima (©Pau Cecilia)

Comencem amb el gran protagonista del dia, Hailu Estrampes (CA Ascó), qui va aconseguir un llançament de 70,85 m, que ho posicionen en primera posició del planeta avui dia. Va assolir a més, rècord de Catalunya, superant els 66,69 que ell mateix posseïa, i marca que hagués superat també en altres dos dels seus llançaments. Bona actuació també en la categoria sub20, on Guim Morcillo (CA Igualada), es va alçar amb l’or amb un millor intent de 57,70 m. En categoria sub16, or per Pau Crespo (CA Tarragona) amb 48,93 m.

Sorpresa en noies a la categoria de major nivell, la sub18, on Ingrid Valcárcel (CA Granollers), amb 43,58 m, es va imposar a la gran favorita, Erika Sellart (Avinent Manresa), que no va aconseguir millorar els 43,40 m del seu primer llançament. En categoria sub20, victòria per Ainhoa Pinilla (Pratenc AA), amb 35,28 m en un pòdium arrapadíssim en poc més de mig metre. Diana Guillen (U Colomenca At.) va ser la guanyadora en categoria sub16, amb un millor llançament de 33,49 m.

Ingrid Valcárcel (CA Granollers), amb 43,58 m, es va imposar a la gran favorita, Erika Sellart (Avinent Manresa) (©Pau Cecilia)

A la prova de disc, la marca més destacada ve de mà d’Aleix Camats (CA Igualada), amb 52,63 m en categoria sub20 amb el disc d’1.75 kg, a menys de 20 cm del rècord dels campionats d’Aaron Sola (AA Catalunya). Aleix ja ens té acostumats a veure-ho en la taula de records de les anteriors categories, i aquesta nova és la pròxima que té a l’aguait. Una altra marca amb bastant valor van ser els 52,43 m de Daniel Gonzalo (CA Nou Barris), en categoria sub16 amb el disc d’1 kg, molt per sobre de la resta de rivals. El guanyador de la prova sub18 va ser Guillem Giménez (Cornellà At) amb 38,84 m.


El guanyador de la prova sub18 va ser Guillem Giménez (Cornellà At) amb 38,84 m (©Pau Cecilia)

En noies, dos rècords dels campionats. En sub20, Daniela Fernández (València CA), ‘ressacosa’ encara de la seva portentosa actuació en el campionat d’Espanya absolut, va llançar el disc fins als 41,78 m, lluny de la seva millor marca, però que suposen un nou rècord de la competició en el seu primer any en la categoria. Títol que suma als seus dos sub18 anteriors. En sub18, també rècord dels campionats per María Vallès (Aldahra Lleida UA), amb 40,96 m, que esborren de la taula precisament a la campiona sub20, Daniela Fernández. La guanyadora de la prova sub16 va ser Jana Ribes (CA Ascó), amb un millor llançament de 30,42 m.

Rècord dels campionats Sub18 per María Vallès (Aldahra Lleida UA), amb 40,96 m, que esborren de la taula precisament a la campiona sub20, Daniela Fernández (©Pau Cecilia)

A la gàbia del martell, l’actuació més destacada en nois va ser la d’Adrián Sedano (Avinent Manresa), amb 60,23 m. Títol per ell, que ho suma als ja aconseguits en sub18 i sub16 en edicions anteriors. Emoció fins al final va ser el que va haver-hi en categoria sub18, on a l’últim llançament es va imposar Sergi López (Pratenc AA) amb 48,90 m. Amb el martell de 4 kg i en categoria sub16, or per Pol Hernaiz (CA Gavà) amb 42,99 m, també en el seu últim intent.

martell, l’actuació més destacada en nois va ser la d’Adrián Sedano (Avinent Manresa), amb 60,23 m (©Pau Cecilia)

En noies, l’actuació més destacada va ser la de Carla Serral (CA Castellar), que, amb 54,00 m, es va imposar per tan sols 3 cm a Mar Santanach (Avinent Manresa), amb 53,97 m. En categoria sub20, triomf per Georgina Alabart (AA Catalunya) amb 45,07 m, en una prova on gairebé va haver-hi sorpresa al final, ja que Alba Ruiz (CA Nou Barris) va aconseguir colar-se en el podi a l’últim sospir, amb uns fantàstics 44,95 m. En categoria sub16, la guanyadora va ser Aina Gost (CA Vic), amb un últim llançament de 37,74 m que li van donar el triomf per sobre de Karen Rius (CG Tarragona), que va llançar 34,63 m.

I amb aquesta competició finalitza la temporada hivernal dels llançaments a Catalunya, però amb la vista posada dins de dues setmanes, ja que tindrà lloc el Campionat d’Espanya de llançaments llargs de menors, a Castelló, els dies 1 i 2 d’abril.

Resultats complets