Cora Salas, punt i seguit

Cora Salas, punt i seguit

Avui la saltadora Cora Salas diu adéu a la competició. Després de molts anys aconseguint grans èxits en el salt de llargada ha decidit penjar les sabatilles a “casa” al Control de Salts a Sant Cugat del Vallès, el club on la va veure créixer. 

Fem un breu repàs d’algunes de les seves fites més destacables: internacional al Campionat d’Europa Junior a Rieti el 2013 i al Campionat del Món Junior al 2014 a Eugene. Múltiple medallista en Campionats d’Espanya i de Catalunya, ostenta una millor marca en aire lliure de 6.44 del 2018 saltats a Àvila i de 6.23 indoor a Sabadell del 2018. Una atleta polifacètica en la que l’hem vist més d’una vegada competint en altres proves com triple (13.08), 60m tanques (8.93) o perxa (3.70m).

Que és una persona molt compromesa amb l’atletisme ho demostra, a més, la seva faceta de comentarista d’alguns campionats així com a presentadora de la Diada de l’Atletisme Català que organitza la Federació catalana d’atletisme.

A continuació us deixem amb el comunicat en el qual fa oficial la seva retirada en l’atletisme:

Carta oberta de Cora Salas

Després de molta reflexió i consideració, he pres la decisió de posar punt final a aquesta etapa. No és una decisió que hagi pres a la lleugera, però crec que és el moment adequat per acomiadar-me del salt de llargada i tancar aquest capítol de la meva vida.

Aquesta temporada sabia que seria l’última, i volia tenir el poder de triar el moment en què diria adeu. Després de la greu lesió del 2021, sabia que havia arribat el meu final com a saltadora, però aquests dos anys de tornada sens dubte han valgut la pena.

Estic més que satisfeta amb el que he aconseguit en la meva vida com a atleta. Crec que he tret el màxim rendiment i he saltat tot el que hi havia a les meves cames i sobretot, als meus peus.


Tot i això, no vull mesurar la meva felicitat en marques o èxits esportius. Prefereixo mesurar-la en experiències i persones. I si faig un balanç de totes les experiències i persones que l’atletisme m’ha donat, crec que és en aquest àmbit on m’emporto la medalla d’or.

Així doncs, vull expressar el meu agraïment a tots aquells que han estat part fonamental del meu camí com a atleta. En primer lloc, vull donar les gràcies al Centre d’Alt Rendiment per 12 anys en família. M’he sentit com a casa, estimada i cuidada en cada moment. A tots els grups d’entrenament, que m’heu fet feliç en cada temporada. Sou part essencial dels meus millors records.

Gràcies, Fútbol Club Barcelona per fer tot el possible perquè avui pogués estar aquí, gràcies, Club Atlètic Igualada per fer-me gaudir dels meus millors anys esportivament, gràcies, Muntanyenc de Sant Cugat per formar-me i veure’m créixer i gràcies, Unió Atlètica Rubí i Neus per fer-me enamorar d’aquest esport.

I a tu, Toni, el meu mentor durant 14 anys d’aprenentatge continu, vull expressar-te la meva gratitud més profunda. Ha estat un honor compartir aquesta preciosa etapa amb tu com a guia i suport. Gràcies per la teva dedicació i confiança en mi.

A la família, no puc deixar de mencionar-vos en aquesta carta de comiat. Heu estat sempre presents en tots els moments, des de les alegries fins a les penes, i heu suportat amb amor i paciència tot el que ha suposat la meva carrera esportiva. Gràcies per ser el meu suport incondicional. 

Eternament enamorada d’aquest esport i de tot el que l’envolta!