Cap de setmana de llançaments

Cap de setmana de llançaments

Aquest cap de setmana ha estat mogut en el sector dels llançaments. El dissabte es va començar al Prat, amb la primera jornada de cinc d’un nou format de Critèrium de Llançaments llargs d’hivern Sub 20-Sub 18-Sub16. I a la tarda es va encadenar amb el 2n memorial Llorenç Cassi.

Paral·lelament, vam tenir l’oportunitat de presenciar un concurs de pes de talla internacional en el Míting Internacional de Catalunya, celebrat a Sabadell. L’endemà, pràcticament sense descans, es va celebrar a Santa Coloma la 4a jornada del Critèrium de Llançaments llargs d’hivern Absolut i Sub 23 (4a Jornada). Comencem.

CRITÈRIUM DE LLANÇAMENTS SUB16-SUB18-SUB20

Al matí, al Prat, la millor marca va venir de la mà de Carla Serral (CA Castellar), la nova pupil·la de Luis Lizaso, que va aconseguir millorar una barbaritat la seva millor marca personal, enviant el martell de 3 kg (Sub18) fins als 57,21 m. Per darrere, va estar Mar Santanach (Avinent Manresa), amb una molt bona marca de 54,37 m. En la prova Sub20, es va imposar Alba Ruiz (CA Nou Barris) amb un bon llançament de 46,13 m amb el martell de 4 quilos.

Atletes del CA Gavà, entrenades per Laura Redondo a la 1a jornada del Critèrium de Llançaments llargs d’hivern Sub20-Sub18-Sub16. (©Laura Redondo)

A la categoria masculina, les marques més destacades van venir també de les categories Sub20 i Sub18, on Eloi Jané (U Colomenca) va llançar el martell de 6 quilos fins als 52,86 m en el seu darrer intent, i Arnau Martínez (FACVAC Valls), es va imposar en la prova de 5 kg amb un millor intent de 47,81 m, també en el seu últim llançament.

2n MEMORIAL LLORENÇ CASSI

Ja a la tarda, es van reunir al mateix estadi, diversos llançadors per honrar la memòria del gran mestre Llorenç Cassi Morató. Entre els competidors, van estar presents alguns llançadors que van actuar en un passat sota la seva batuta, com Carles Geronés (Recordista actual absolut en pes), o la seva filla, Gemma Cassi.

Es van disputar les seves dues proves favorites: disc i pes. En la primera, el mític veterà Domingo Sánchez (l’Hospitalet At) va llançar 40,83 amb el disc d’1 kg. En la prova absoluta, amb el disc de 2 kg, es va imposar Àlex Martínez (U Colomenca At.), amb un bon llançament de 40,88 m, per davant d’Íker Vaqué (At. Intec-Zoit), amb 40,16 m. Va estar present a la prova el ja esmentat Carles Geronés (CA Palafrugell-GiCB), amb un millor llançament de 38,58 m.


Podi Disc femení 2n Memorial Llorenç Cassi, Daniela Fernandez (Valencia Club Atletismo), Ariadna Esteve Garcia (CA Gavà) i Maria Valles (Aldahra Lleida UA). (©Ariadna Esteve)

A la prova femenina, marca molt destacable la de Daniela Fernández (València CA), amb un magnífic llançament de 45,70 m. En el martell masculí, millor marca personal per l’atleta del FC Barcelona, Daniel Ruiz, amb un llançament de 57,66 m. La prova femenina va estar encapçalada per Oumou Adiango (CA Palafrugell-GiCB) amb un únic llançament vàlid de 33,52 m.

MÍTING INTERNACIONAL DE CATALUNYA

A la pista coberta de Sabadell, vam tenir un concurs de pes meravellós, on el guanyador va ser Roman Kokochko (UKR) amb un llançament impressionant de 21,00 m per davant del qual, a priori, era el gran favorit, Michal Haratyk (POL) llançador de més de 22 metres, però que no va tenir la seva tarda, ja que va haver d’emprar-se a fons en el seu últim llançament per anar més enllà dels 19 metres. Fins a aquest moment, anava per davant l’espanyol José Ángel Pinedo (A Numantino), amb un últim llançament de 19,09 m, que li van servir per a imposar-se al cap del pes espanyol dels últims anys, Carlos Tobalina (FC Barcelona), que no va poder aconseguir anar més enllà de la línia dels 19 metres, i es va quedar en els 18,90 m. També marca molt destacable la de l’atleta sub23 Miguel Gómez (Playas Castellón) amb un llançament de 18,63 m.

CRITÈRIUM DE LLANÇAMENTS ABSOLUT I SUB23

A les pistes d’atletisme Antonio Amorós de Santa Coloma de Gramenet es va disputar la quarta jornada del Critèrium de llançaments llargs d’hivern. Aquesta vegada va ser el torn de les proves de martell masculí i femení, i disc en categoria femenina. La marca més destacada va ser la d’Andrea Alarcón (AA Catalunya), amb uns bons 50,19 m en el seu últim intent, que la situen com a líder catalana indiscutible. Per darrere, Olga Morraja (l’Hospitalet At) va ser segona amb un millor intent de 40,41 m. La prova de martell va estar protagonitzada per l’atleta de l’At. San Sebastian, Jennifer Nevado, amb un llançament de 51,89 m.

En categoria masculina, victòria pel veterà Joan Bea (Alaior Esport) amb 50,28 m, per davant d’un altre mític veterà, David Moreno (U Colomenca At.) amb 45,01 m.

I això és tot el que han donat de si els llançaments aquests dies enrere. Ja en l’horitzó, la mirada posada en el pròxim cap de setmana, on hi haurà control de pes masculí, a Sabadell, Critèrium de Llançaments llargs d’hivern Sub20-Sub18-Sub16 a Vilanova i la Geltrú, Campionat de Catalunya de Llançaments llargs Màster al Prat, i la cinquena jornada del Critèrium de Llançaments llargs d’hivern Absolut i Sub23 a Serrahima.

Resultats

Foto portada: Daniel Meumann/Avancam.com