Campionat d’espanya de clubs

Campionat d’espanya de clubs

Continuem amb els caps de setmana plens de competicions importants. Aquest és el torn de l’emocionant Campionat d’Espanya de Clubs. La competició tindrà lloc aquest dissabte 11 de febrer a Ourense amb alguns clubs catalans presents.

COPA IBERDROLA 

Dos clubs catalans tindran representació femenina a la Copa Iberdrola a partir de les 16:00h de la tarda. Per una banda, el FC Barcelona, el qual lluitarà per pujar al més alt del podi, enfrontant-se a poderosos equips com són el Valencia Club Atletismo o el Playas de Castellón. Espectacle assegurat amb integrants internacionals en tots els clubs en el que lluitaran per aportar els màxims punts als seus clubs. 

De l’equip de Barcelona destaquen alguns noms com: la líder espanyola de l’any Jaël Bestué als 60m llisos amb 7.24; Mònica Clemente inscrita en la quarta posició amb 4.22m a la perxa o Naira Estanga que figura segona a la prova del triple salt amb 13.28. Laura Hernandez estava inscrita als 400m llisos, però com ha anunciat al seu perfil d’Instagram, a causa d’un virus no podrà participar-hi. 

Naiara Estanga. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

D’altra banda, l’Avinent Manresa, amb el potent equip femení, s’ha classificat un any més entre els millors clubs. Algunes de les atletes més destacades, les quals poden aportar més punts al club són les següents: Laura Bou amb una marca personal de 54.92 als 400m buscarà rebaixar-la per escalar les màximes posicions; Emilia del Hoyo als 60m tanques amb 8.46 figura en quarta posició en les inscrites; Meritxell Tarragó al 200 o les fondistes Marina Guerrero als 800m i Núria Tillo als 3000m

Avinent Manresa al podi del Campionat de Catalunya de Clubs. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

A part dels clubs catalans, algunes atletes també participen en el campionat amb clubs de fora del territori com Xènia Benach (Valencia Club Atletismo) que lluitarà contra el cronòmetre per aconseguir la victòria als 60m tanques i acostar-se el màxim possible als seus 8.06 de marca personal. 


Xènia Benach al Miting de Catalunya 2023. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

COPA JOMA 

En el campionat de clubs masculins la representació catalana ve donada de la mà del FC Barcelona, que es podrá seguir a partir de les 18:45h. El club barceloní competirà per sumar la victòria número 20, però que de nou haurà de lluitar de valent amb el Playas de Castellón. De la mateixa manera que en les dones, els clubs masculins també presenten noms molt destacables en l’àmbit nacional i internacional. Del FC Barcelona en destaquen els següents atletes: Arnau Monne als 60m llisos, Pol Moya als 1500m tercer amb una marca de 3:45.05 i Aleix Pi Portet que amb 5.45 a la perxa està inscrit en primera posició amb la mateixa marca que l’andalús Isidro Leyva. 

Aleix Pi. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

Algunes altres proves també estan representades per atletes de Catalunya, però que competeixen amb altres clubs. El 200m tindrà representació catalana de la mà del recent campió d’Espanya sub23 inscrit en primera posició, Adrià Alfonso (Playas de Castellón), Oriol Madí (S.G. Pontevedra) o Alex Kingue (CA Fent Camí Mislata); Lahcen Ait Alibou en 1500 i Abderrahim Ougra al 3000, els dos del CA Fent Camí Mislata, i Alex Teruel (Atletismo Numantino) a la perxa. 

Adrià Alfonso. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

Resultats en directe femenins i masculins

Podeu seguir l’streaming de la Copa Iberdrola i de la Copa Joma.