Campionat d’Espanya absolut

Campionat d’Espanya absolut

Aquest cap de setmana tindrà lloc el Campionat d’Espanya Absolut en format de tres dies, del 17 al 19 de febrer a la pista coberta de Gallur a Madrid. Tenint en compte les mínimes de la RFEA, que cada any sembla que s’endureixen  fent que el nivell general dels últims campionats creixi, una quantitat considerable d’atletes catalans, 81 per ser exacte, han estat a la talla per participar en el campionat. 

Un breu resum de què podem esperar de la gran cita de la pista coberta en l’àmbit nacional. Hi tindran part 34 atletes femenines que representen el 42% del total i 47 masculins, el 58% dels representants catalans. D’aquests, el més veterà és Eloi Rovira (40 anys) que tindrà acció al llançament de pes. Per contra, la més jove és Marta Mitjans que amb els seus 16 anys (28 de desembre) correrà el 800m. S’ha comptat una prova deserta, el 3000 femení, en la que no s’ha classificat cap catalana. La prova més participativa seran els 1500 masculins (6 atletes) i la més participativa per ràtio d’inscrits serà l’alçada masculina (5 atletes de 17 participants)

Aquesta vegada, des de Carrer Lliure durant la setmana us proporcionarem articles amb unes anàlisis a fons d’algunes de les proves que es destaquen per sobre de les altres tenint en compte factors com el nombre d’atletes catalans presents o l’atractiu general de la prova. D’aquests anàlisis, us volem proporcionar informació de valor, parant atenció de manera més extensa per explicar aspectes més tècnics de cada prova, parlant més a fons dels atletes i de les seves possibilitats dins del campionat.

Com que els anàlisis no seran de totes les proves, i ens deixarem de nombrar atletes destacats, a continuació us fem un breu repàs dels que més possibilitats tenen de pujar al podi. Tenint en compte que l’any passat es van conseguir un total d’unes meritòries 14 medalles, aquest s’espera augmentar el nombre amb els següents protagonistes:

Començant per les proves femenines:


  • Jaël Bestué (FC Barcelona) és una de les candidates a endur-se l’or en el 60mll amb una marca de 7.23 recent establerta a Ourense a la Copa Iberdrola. I Ona Rossell (Playas de Castellón) inscrita amb la quarta millor marca (7.45) també té bones opcions per tornar a pujar al podi. 
  • En la disputada prova del 400m dos noms salten a la vista a l’hora de tenir en compte les medalles: Laura Bou (Avinent Manresa) i Berta Segura (Puma). Els 53.94 de Bou, marca recent obtinguda a Ourense, la situen en la segona posició del rànquing, i els 54.33 de Segura en tercera posició.
  • En el 800m Zoya Naumov (New Balance Team) figura tercera a les inscrites. Amb rivals de molta qualitat, es pot esperar una bona carrera per aconseguir, qui sap marca personal o mínima per l’europeu indoor. 
  • Esther Guerrero (New Balance Team) lidera el 1500m amb la marca de 4:06.70 aconseguida en la milla fa pocs dies a Boston. Té totes les opcions a emportar-se el títol de campiona. 
  • Xènia Benach (Valencia Club Atletismo) al 60mt amb els 8.13 es col·loca tercera, en una final prevista molt emocionant amb les 4 primeres molt juntes del que fa a marques. 

Altres noms que no podem oblidar són els de Laura Hernández i Geena Stephens als 400m, Ona Bonet a l’alçada (1.80m), Mònica Clemente i Clara Fernández a la perxa, Naiara Estanga al triple salt o Marina Guerrero al 1500m. 

Jael Bestué. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

En les proves masculines destaquen:

  • Adrià Alfonso (Playas de Castellón) té bones opcions per imposar-se als 200m amb una millor marca de 21.21. 
  • Jaime Guerra (Cornellà At.) pot volar per emportar-se l’or a la llargada amb la seva millor marca de l’any de 8.02m.
  • Artur Coll i Aleix Pi del FC Barcelona són segons amb 4.45m empatats amb Isidro Leyva, serà un concurs molt igualat. 
  • Nahuel Carabaña (Playas de Castellón) va tercer als 3000mll amb 8:01.65.
  • Pol Ferrer (Cornellà At.) i Eloi Santafè (CA Igualada) segon i tercer respectivament a les proves combinades. 

Sense oblidar noms que poden brillar: Bernat Canet als 60mll, Elvin Josue Canales al 800m, o Eduard Fabregas i Angel Torrero a l’alçada.

Aleix Pi. Foto: Daniel Meumann/Avancam.com

 

Els atletes inscrits.

Foto destacada: Gallur/esmadrid.com