Aitana Radsma es perd la temporada 2023

Aitana Radsma es perd la temporada 2023

Després de les últimes magnífiques temporades, la jove escalenca Aitana Radsma afronta una de les cares més amargues d’un atleta. La lesió que va patir durant el Míting Internacional de Catalunya, on al caure de la primera tanca va trencar-se l’isquiotibial, ha encadenat a un sense fi de molèsties que han fet que decidís deixar la temporada per centrar-se en la recuperació.  

La ruptura d’isquio i una entesopatia al tendó han fet que Radsma s’hagués d’allunyar dels entrenaments durant bona part de la temporada. Però quan tot semblava que anava a millor i podia reincorporar-se als entrenos amb normalitat, les molèsties van tornar. Mai és fàcil deixar una temporada en blanc però pensant en el futur, era el més encertat. 

Aitana Radsma al Míting Internacional de Catalunya 2023. Foto de Sportmedia

Historial

Radsma és una de les promeses de l’atletisme català i espanyol, i el 2023 es presentava molt prometedor amb el Campionat d’Europa sub23 que se celebrarà a Finlàndia el proper mes de juliol. Amb tan sols 21 anys ha aconseguit èxits molt destacables, ha estat internacional en quatre ocasions, campiona d’Espanya en 60m i 100m tanques sub18 i sub 20 i medallista estatal absoluta en dues ocasions. 

La seva primera internacionalitat comença al 2019 a Bakú als Festival Olímpic de la Joventut Europea amb una cinquena posició. Èxit que millora al 2021 en el Campionat d’Europa sub20 a Tallin on es feia amb la quarta posició a poques centèsimes del bronze. El 2021 no podia acabar millor que essent seleccionada per competir al Mundial sub20 a Kènia. 

Aitana Radsma al Mundial sub20 a Kenia. Foto de World Athletics

La temporada 2021 va ser l’última a casa i amb l’entrenadora Elena Poquet, i és que el 2022 començava una nova etapa a Pamplona sota les ordres de François Beriyoignan. I no podia començar millor que amb marca personal als 60m tanques amb 8.32, finalitzant quarta a l’absolut estatal. En la temporada d’aire lliure, la pasada temporada va ser impecable, medalla de plata a l’absolut espanyol amb 13.29 ventosos, i debut amb la selecció absoluta als Jocs Mediterranis a Oràn igualant la seva marca personal de 13.39. 


Aitana Radsma al Campionat d’espanta Absolut 2022. Foto de Miguelez Team.

Radsma ens explica que “ha sigut un any molt dur. Just quan em vaig lesionar no pensava que hauria de deixar tota la temporada sencera, el que més em motivava era poder recuperar-me per estar al 100% a l’aire lliure”. 

No és fins aquest any que ha hagut d’aprendre per força que les lesions són part de l’esport. La prioritat dels propers mesos és fer una bona recuperació i per axò segurament es posarà en mans de professionals del CAR per fer la rehabilitació.

Esperem que el 2024 pugui començar en bon peu i poguem tornar a veure a Aitana Radsma a la competició en el seu millor nivell.

Imatge destacada de Sportmedia.