Vendaval a Torrent

Pol Ferrer es doctora al Sub20 amb el rècord d’Espanya i Or en Decatló. A més a més, 14 medalles més, amb dues campiones com Berta Segura i Clara Fernàndez i dos campions, Daniel Ruiz i Óscar Martínez.

Totes les categories a nivell català ens sorprenen. El nom que us direm ara ja estava en el cap de moltes persones, ja havia demostrat que tenia un gran futur per endavant, però en categories menors, malauradament, s’ha d’anar demostrant cada any (més o menys fins ben entrada la Sub23) que el teu futur segueix brillant. És el cas d’en Pol Ferrer. L’atleta del Cornellà Atlètic va passar com un huracà per Torrent: medalla d’or en Decatló, 8 de 10 proves guanyades, rècord de Catalunya, d’Espanya i dels Campionats i camí a Cali.

Només la Javelina i el Pes es va escapar (aquest últim, com ens apuntava el company Àlex Valverde per twitter, degut a fer més nuls que el primer, no va poder compartir la plaça malgrat fer la mateixa marca. En tota la resta, victòria. I solvent. Començant pel 10.81 en 100mll i 7.24m en Llargada, dues millors marques personals sensacionals que el farien competir a nivell individual. En el Pes, també MMP amb 13.94m.

En el 400mll, el 49.67s és correcte, adaptable a una bona combinada. Però l’1.98m en Alçada? Amb aquesta marca personal, medalla en la prova individual. També en les tanques, marca personal amb 14.86, i en el Disc, un dels dos llançaments, sempre més temut dins de les combinades marca personal de 40.53m. En la perxa, també superioritat amb una altra marca personal de 4.45m. Només va baixar de l’Olimp a la Javelina, tercer amb 47.43m, però finalment, nova mostra de força interior en un 1500m que li va donar el magnífic rècord d’Espanya. 4:41.68 i 7.623 punts, destrossant l’anterior rècord de José San Pastor (7.430m). Una estrella ha nascut.

No només Pol Ferrer va passar com un huracà per Torrent. Dues catalanes van mostrar-se impertèrrites davant la seva prova. Clara Fernàndez, en perxa, sembla que cada any parlem d’ella, passin els cursos que passin, però malgrat el seu desig de més, el més cert de tot és que domina amb claredat els grans campionats. Amb marques molt regulars, ahir va sumar l’or amb 3.90m, en una nova demostració de classe. Nerea Pérez va acabar 4a amb 3.60m i Anna Cardona 5a amb 3.40m, tot ensenyant que la perxa femenina catalana gaudeix de bona salut.

En els 400mll, Berta Segura obtenia una nova medalla, en aquest cas la d’or en el seu campionat. 53.06s en la final i rècords dels Campionats, en la primera parada d’aquest últim cicle. La propera, Cali (Colòmbia). A Segura i al seu entrenador, Ivan Espílez, els vam poder escoltar en aquesta entrevista a Carrer Lliure des de les pistes de Lleida. L’ebrenca Maria Vidal va acabar 5a amb 57.17s.

Berta Segura arribant en la final dels 400mll. Foto RFEA / Miguélez Team

La tercera medalla d’or arribaria al martell masculí. L’atleta del Barça, Daniel Ruiz (ex atleta del CA Palafrugell) va obtenir la victòria amb marca de 61.95m. El campió català va deixar enrere els seus perseguidors en el quart llançament. En la mateixa final, el lleidatà Pablo Oliver va acabar 4rt (57.67m), seguit del colomenc Eloi Jané (55.06m).

La darrera arribaria també del Cornellà Atlètic. Gloriós cap de setmana de l’equip del Baix Llobregat a Torrent, també amb l’or als 10.000 marxa d’Óscar Martínez. L’ex marxador del Pratenc va fer esclatar la seva marca personal amb un temps de 45:18.60, seguint l’estela del seu company Paul McGrath.

Quatre plates catalanes també per recordar. La primera, la de Marc Sala en el Triple Salt. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va sumar un nou metall amb una marca de 15.14m i només dos salts vàlids. Li va guanyar la partida al seu ex company al Muntanyenc Andrey Lavila, que va acabar 4rt amb 14.57m, malgrat que sortia d’una lesió. L’altra plata arribava de l’Alçada. Roger Súria, d’altra banda, obtenia el sots-campionat en 3000 obstacles amb un temps de 9:08.94, lluitant fins al final l’or.

Roger Súria amb la medalla dels 3000 obstacles. Foto CA Igualada

Edgar Climent, ara al Playas, compartia el segon esglaó del podi amb salt d’1.98m. La darrera plata, també en Alçada, en aquest cas femenina. Irene Clemente, també acostumada a estar entre les millors, va sumar el segon esglaó del podi amb un salt d’1.70m, mostrant-se també molt sòlida per poder obtenir la plaça al podi més factible (lluny quedaven els 1.79m de Celia Rifaterra).

Sis van ser els bronzes catalans. En els 10.000 marxa femenins, l’atleta de l’Aldhara Lleida Noa Rodríguez va sumar el tercer lloc amb temps de 54:43.89, amb Carla Garcia 5a i Iria Herràez 6a. En la Javelina, el CA Igualada té llançador per estona. Àlex Gonzàlez aconseguia el bronze amb marca de 57.44m. El els 3000m, el FACVAC pot presumir d’un atleta totterreny. Aleix Vives també segueix collint podis amb el tercer lloc amb un temps de 8:20.15, amb Pol Seriñana en 5a posició.

Àlex Gonzàlez al podi de la javelina. Foto CA Igualada

En el 110 tanques, tercera posició pel Roger Martínez, de la JAS, amb temps de 14.43 (mmp), amb Biel Salas 6è. L’atleta del Barcelona Atletisme, Saül Ruíz, també segueix collint bons fruits, amb el tercer lloc en la Llargada amb 7.11m, seguit en quarta posició per Pere Casanova (CA Granollers), empatat en marca però obtenint el 4rt lloc per tenir pitjor segon salt. Finalment, en els 400 tanques, Gerard Rodríguez, ara al Playas i ex de l’UA Barberà, va obtenir el tercer lloc amb marca de 53.30, en lluita frec a frec amb Mario Santin, que va acabar 4rt (53.62).

Altres fets destacats van ser la 4a posició de Carla Domínguez al 3000m. L’atleta de Terrassa té una lesió que li produeix un mal important en la part exterior de la cama dreta sense haver trobat encara el motiu, tal i com va explicar l’agència Motorpress. En condicions normals, parlem d’una de les atletes amb més talent a nivell europeu en la categoria. En la mateixa prova, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Clara Las Heras, va acabar 5a.

A més a més, la 4a posició de Laurine Marimon al Triple, amb marca de 12.23m, el martell femení, amb tres catalanes entre la 5a posició (Irene Escolano 43.17m) i la 7a posició (Alba Ruiz 6a i Ariadna Guillén 7a), la 5a posició de Celia Payrato als 200mll (24.95s) i finalment, la 6a posició de Jana Brusés a la final dels 100 tanques (14.87).

Penúltim campionat d’Espanya individual i amb sensacions bones per part d’alguns atletes que veurem a principi de mes d’agost a Cali. Futur daurat de molts d’ells i amb la sensació que, tenint en compte el nivell, encara podríem estar parlant de més podis. Però en aquest cas, sent sub20, acostuma a ser més important la progressió. Molts d’ells i elles, l’any que ve, fan el salt a Sub23.