Trail Running Vertical a Cercs

Trail Running  Vertical a Cercs

El trail running no para de créixer i l’RFEA ha anat augmentant la disputa de campionats d’Espanya per a les seves diferents modalitats o distàncies. Una de les últimes a incorporar-se al calendari nacional va ser la de les carreres verticals, que no és una altra cosa que acumular 1.000 metres o més de desnivell en un curt recorregut lineal.

L’edició d’enguany torna a caure de la mà de Berga, en concret a Cercs, recollint el testimoni de l’edició del 2021 celebrada en Cardaño de Arriba (Palència), i amb Alfonso López i el Club Atletisme JAB Berga al capdavant, els mateixos que van ser amfitrions el passat 7 de maig del campionat d’Espanya de Trail Running per Federacions Autonòmiques.

La carrera, que es disputa aquest diumenge 12 de juny, surt del barri de la Rodonella i completarà un traçat de 4,6 km amb un desnivell positiu de 1.050 metres, passant per la zona és coneguda com «El Mur», la cresta de Vall-llobrega, que va perdent després inclinació. En aquest tram de la pujada l’escenari es virtuos i és habitual veure als molts voltors que nien per l’entorn. La carrera arriba llavors el km 4 i els 1.640 metres d’altitud i només falta l’última rampa selectiva, que farà guanyar altres 140 metres de desnivell fins a meta, 500 metres lineals més endavant.

La carrera es fa ja cada any sota el nom de Vertical Race Berguedà.

La competició serà important per a configurar la preselecció espanyola de Subida Vertical per a l’Europeu de la Palma, una disciplina que hi haurà en categoria absoluta i Sub20, i per això han confirmat la seva presència alguns dels millors especialistes. S’esperen uns 100 participants entre totes les categories (Sub20, Sub23, Sènior i Màster) i més d’un centenar de persones a la carrera open.


Entre els catalans destacat és Miquel Corbera i que va ser baixa fa una setmana per unes molèsties, però sembla ser no li dificulten en res participar en la Pujada Vertical. El del CA Montornes está fent una molt bona temporada, barallar victòries en distància marató, clàssic o vertical.
Altres bons especialistes en carreres verticals que es donaran cita a Cercs són Nil Cardona i el subcampió de Catalunya Jordi Bolet, tots dos del club local JAB-Berga.

Respecte a la carrera femenina, trobem a Laia Montoya, del CE Penedes, la campiona sub23 de Carreras de Muntanya a Riópar, o Claudia Sábata del JAB-Berga.

Destacar a altres tres atletes catalanes, les tres amb un historial contrastat a nivell internacional: Mireia Pons i Gisela Carrión del CE PenedèsSheila Avilés del C.A. Adidas. Gisela va acariciar el podi fa una setmana i a Sheila hi ha ganes de veure-la després d’un llarg període amb problemes per les lesions.

El campionat es podrà seguir per streaming en directe en la Plataforma de la LigaSportsTV.

https://www.laligasportstv.com/scheduled-livestream/ll-6e4b1f56-25cb-4d31-a1aa-08da49202315