Tancament sub16 a Sabadell

Tancament sub16 a Sabadell

La temporada de Pista Coberta ha acabat i ho ha fet amb la traca final a Sabadell, amb un Sub16 amb èxit de participació i de logística general.

Fa dues setmanes que la nova Junta Directiva de la Federació Catalana d’Atletisme va prendre possessió, encapçalada per la nova presidenta, Mercè Rosich. En aquests dies, una de les promeses electorals que va fer en campanya (i de manera punyent en l’entrevista feta per aquesta cas) l’està complint amb escreix. Rosich i el seu equip està present en totes les proves que es disputen a territori català. Ahir, ella mateixa estava a Sabadell, però la setmana anterior havia estat a Gavà, i diversos membres del seu entorn van estar ahir a la Mar Bella, Montornès i El Prat.

La mateixa Rosich es va encarregar d’explicar-ho en una piulada. Tot l’atletisme català desitja que això tingui continuïtat. Dit això, la presidenta va ser testimoni, juntament amb el president de la RFEA, Raúl Chapado, del tancament de la Pista Coberta 2022 a Sabadell, amb el Campionat d’Espanya Sub16. Es tancava la pista coberta catalana i en general la de tot arreu, doncs de manera no oficial, el campionat dels antics cadets sol ser l’últim a l’estat.

Sabadell va tenir un ambient magnífic, amb molta assistència de públic durant les tres jornades. A nivell català, es van sumar nou medalles, acabant quart a nivell autonòmic. Podríem parlar de llums i ombres, doncs així com Catalunya acostuma a estar més amunt, és cert que en categoria sub16, per a molts entesos, el més important no és la consecució de medalles, car l’aprenentatge constant d’atletes que encara estan a l’adolescència.

Amb tot, cal destacar alguns noms importants. Dos d’ells, en velocitat, han deixat sobrades mostres de poder ser el futur de les distàncies curtes. Max Peula, del JA Sabadell, va aconseguir l’or als 300mll amb una marca de 35.50s, un magnífic registre que va trencar els esquemes anteriors. Peula també estava destacant fins al moment en els 60mll, però aquest cop es va voler dedicar a la següent distància, per intentar millorar el seu registre, cosa que va aconseguir amb escreix.

L’Ivan Garcia en el podi de la prova de llargada. Foto RFEA

El segon nom, fou l’únic català amb dues medalles. Ivan Garcia, UA Rubí i entrenat pels germans Merino, va aconseguir una victòria magnífica en els 60mll, amb marca de 7.05s, un registre que bé li valdria també una final absoluta catalana. A més a més, en la primera final del campionat, va aconseguir la plata en llargada, amb marca de 6.67m, no obstant, sense poder fer res davant dels 7.03m del navarrès Aritz Goñi, rècord del Campionat.


El tercer or català va venir a la Perxa. Noa Martínez, de l’AA Catalunya, va aconseguir la victòria amb marca de 3.60m, seguint la bona dinàmica de la prova a nivell femení dins del nostre territori. Martínez va buscar els 3.71m, sense èxit final.

Queralt Vallbona al podi dels 300mll. Foto CA Manresa

A més a més, es van sumar quatre plates (una d’elles la mencionada d’Ivan Garcia a la Llargada). Sofia Rubio li va donar al CA Cambrils l’alegria més gran del conjunt tarragoní en aquesta pista coberta. Rubio va saltar 1.68m en Alçada i va obtenir la plata, amb la mateixa marca que la guanyadora. Martí Codina també va seguir la bona dinàmica en la perxa catalana, sumant la plata amb marca de 3.62m. En aquesta prova, del 2on al 4rt van ser catalans. Aritz Fernàndez li va donar el bronze a l’UA Montsià amb marca de 3.52m. Romeu Sànchez, CA Laietània, fou 4rt amb 3.47m. Els dos clubs catalans amb més gruix de saltadors de perxa a nivell general.

L’última plata va ser, també, en la prova dels 300mll. Queralt Vallbona, del CA Manresa, també va demostrar ser la velocista catalana amb més projecció, guanyant medalla amb marca de 40.53s. Finalment, a banda del bronze de Fernàndez a la Perxa, es va aconseguir el tercer lloc de Pau Caparrós, CA Montornès, en el Triple Salt (13.07m).

Aquestes nou medalles són un reflex de la bona feina d’uns entrenadors que reivindiquen la primera categoria on, si fa no fa, els focus se centren en els atletes. Amb tot, s’ha de posar en context, doncs parlem d’atletes de 14 i 15 anys que encara estan en una evolució molt continuada. Cal destacar, a més a més, altres posicions. Hugo Hernàndez va quedar 5è als 60mt (8.88s), Arnau Zeberio (L’Hospitalet Atletisme) va ser 4rt a l’Alçada amb 1.80m, el 6è i 7è lloc de Lluc Subirós i Guillem Font a l’Hexatló, la 5a posició d’Amira Bemerzouk al 3000m, la 4a de Marta Escalera als 60mt (9.05s) i la 5a de Laia Ribera al Pes (11.72m)

S’ha tancat la Pista Coberta. Es podrà fer valoracions durant aquestes setmanes. En tot cas, cal dir que s’ha pogut salvar a Sabadell (tot i que fos en un tartà ple de crítiques a l’inici) però, tal i com anunciava Carles Baronet, vicepresident de la FCA, en breus comencen les obres pel canvi de superfície. Veurem com evoluciona tot plegat però, a priori, aquests futurs canvis seran beneficiosos per l’atletisme català.

Resultats aquí