Sub23 superat

Sub23 superat

L’estadi Serrahima va acollir el Campionat Sub23 amb alguns atletes destacats però amb moltes proves amb pocs assistents

El Campionat de Catalunya Sub23 s’havia celebrat històricament de moltes maneres, en solitari, adherit a l’absolut, en un format de Sub18-20-23 que convertia un cap de setmana de forta emoció per a tres categories… el que queda clar és que s’ha de seguir observant quin és el millor format. Ahir vam veure atletes de nivell, és cert, però també vam veure finals amb tres atletes o podis amb només dos. Ja fos per la quantitat de controls, competicions i d’altres proves en les mateixes hores o en les prèvies, o perquè els atletes han perdut la fe en aquest campionat, el tema és que la gent ahir es va queixar de la poca competitivitat en algunes proves.

No obstant, cal destacar, per exemple, un únic RCAM, el de Mireia López, que ho va superar dues vegades, en el 100t. La primera amb 13.90 i la segona amb 13.81, guanyant l’or per davant de Marina Lamata i Clara Gabaldón.

En la velocitat, Adam Tallón (CA Calella) guanyava la final del 100mll amb 10.76, per davant d’Àlex Valverde (10.77s). En categoria femenina, Anna Monsó guanyava l’or, seguit de Laura Sabaté. En el 200mll, victòria final d’Adrià Alfonso (21.29) per davant de Roger Ponce (ambdós del CA Canaletes) i de Julio César Brito. Anna Monsó aconseguia doblet amb l’or del 200m, seguit de Clàudia Camacho i Carla Español. En el 400m, Ivan Azuara (47.99) sumava l’or, seguit de Marc Crespí i l’andorrà Pau Blasi. Meritxell Tarragó (56.16) seria la campiona femenina, amb Irene Rubio i Carla Mongay amb plata i bronze.  

La final dels 100mll masculins al sub23. Foto Dani Meumann/ avancam.com

En mig-fons, victòria de Pol Torrent al 800m (1:56.97), amb plata per Sergi Lladó i bronze d’Isaac Paradas. En categoria femenina, victòria d’Irene Rubio (2:18.34), amb plata per Judit Lerma i bronze per Teresa Calsina. En el 1500m, triplet de l’Agrupa, amb Laura Rodríguez guanyant l’or (4:36.07), Marina Freixa la plata i Mercè Sànchez el bronze. En nois, també victòria de l’equip barceloní, amb Aniol Borràs amb l’or, Sergi Lladó doblet de medalles amb la plata i el bronze per Joan Bru. En el 5000m, campió Yassin Kinya, amb plata per Joan Solé i bronze per Roger Valero i en categoria femenina, nova medalla per Mercè Sànchez (or), amb Laura Prieto plata i Irene Perales bronze.

En el 3000 obstacles, Marc Fernàndez guanyava la prova amb 9:54.17, seguit de Youssef Baider i Arnau Marín. En categoria femenina, Laura Prieto, que havia sumat medalla als 5000m, guanyava l’or amb 12:18.98, seguida d’Irene Perales i de Clàudia Urrea. En els 10.000 marxa, Paula Juàrez guanyava amb 52:29.78, seguida de Laura Monje amb la plata. Joaquim Rico, amb 48:47.31 es feia amb l’or masculí, seguit de Mario Bassas


En les tanques, Ivet Rovira és la nova campiona en 400t (1:04.21), seguida de Bruna Luque i Melango Muakuku. En nois, campió Joan Moreno (52.43), amb la plata de Pau Rey i el bronze de Dani de la Hoz. En el 110t, campió Yassir El Boussettaoui, seguit d’Eloi Santafé i el figuerenc Pep Bossa.  

Meritxell Tarragó, campiona en 400mll ahir a Serrahima. Foto Dani Meumann / avancam.com

En els salts, domini a l’Alçada dels germans Torrero, amb Àngel com a campió i Dani com a sots-campió, amb bronze per l’Héctor Ramos. El títol de Perxa seria per l’Eloi Caparrós (4.90m), seguit de l’Artur Coll i en Theo Ruiz. Doblet del CA Igualada en llargada, amb Aitor Caldito primer i Oriol Castells segon, deixant Tomàs Cañellas amb el bronze. Mario Montes seria el campió en Triple, per davant d’Israel Ferron i Juan Aoiz Pérez.  

En categoria femenina, victòria de Núria Caballero, la campiona absoluta PC, en Alçada, amb 1.70m, seguida de Laia Planas i Anna Pereiras. Laia Boixet deixava un nou títol de Perxa al CA Laietània, seguida d’Esther Dobón i Marta Méndez. L’Agrupació dominava els salts horitzontals, amb Clara Gabaldón guanyant la llargada, seguida d’Andrea Florina Sabou i Marta Gallo. El Triple Salt era per Rosa Maria Buscà, seguida d’una nova plata de Sabou i el bronze d’Abril Piniés

Clara Gabaldón va ser una de les destacades en el dia d’ahir. Foto Dani Meumann / avancam.com

En els llançaments, triplet de medalles de l’atleta del CA Manresa, Montserrat Montañés, Or en Pes (12.21m) i Martell (52.92m) i plata en Disc. També doblet de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Olga Morraja, en Disc (Or amb 39.40m) i plata en Pes. Ariadna Esteve en Disc i Ariadna Domínguez en Pes van sumar els bronzes, mentre que Irene Vega (plata) i Andrea Pascual (bronze) completaven el podi de Martell. En Javelina, la campiona absoluta Aina Ramos va guanyar l’or (47.02m), seguida d’Anna Cabrera i Clara Gabaldón.  

En categoria masculina, també es van repartir les medalles entre uns pocs atletes. En Disc i Pes, podi similar, amb la victòria de Daniel Cogul en ambdues proves (14.06m en Pes i 41.06m en Disc), seguit d’Iker Vaqué, plata en les dues i de Pau Santanach (bronze en pes) i de Pau Romero (bronze en Disc). En martell, David Martín guanyava l’or (61.30m), per davant del mateix Romero i de Víctor Guerrero. La Javelina va ser dominada per Pau Rodríguez, amb Roger Mogas segon i Arnau Ribé tercer.