Rosich-Villuendas: hores finals

Rosich-Villuendas: hores finals

Demà, a 16:30h, s’obren les votacions a Esplugues de Llobregat. Els clubs federats i les tres comissions (atletes, jutges i entrenadors) estan cridats a les urnes

Mercè Rosich i Joan Villuendas són els dos candidats a la presidència de la Federació Catalana d’Atletisme. Demà, al Consell Català de l’Esport (carrer Sant Mateu 27-37 d’Esplugues de Llobregat), a partir de 16:30h, els diferents clubs federats (al voltant d’un centenar) i els tres representants de cada comissió (un pels atletes, un pels jutges i un pels entrenadors) tenen el dret a vot i per tant podran accedir al recinte per exercir-lo.

A última hora d’ahir, ambdós candidats es van posar en contacte amb els jutges de la Federació per explicar el pla estratègic i programa electoral de cadascú. Aquesta, a priori, va ser l’última activitat electoral en una setmana (malgrat que no hi ha jornada de reflexió) on no hem vist grans moviments per cap dels dos, tret de la difusió del programa per les Xarxes Socials per part de Mercè Rosich, mencionant a aquest mitjà (Carrer Lliure) arrel del debat convertit en entrevista del passat divendres. El perfil de Joan Villuendas ha sigut baix en aquests darrers dies. A nivell públic només l’hem vist a l’entrevista d’aquest mitjà, el dimecres passat.

Si tot va bé, demà se celebrarà l’Assemblea General Extraordinària (en dues convocatòries, 16:30h i 17h) per a realitzar l’acte de les votacions, escrutini, recompte de vots i proclamació provisional de la candidatura guanyadora, segons calendari electoral. Els dos candidats faran un petit discurs previ a les votacions. Una de les pors expressades per les candidatures és la possibilitat que els representants del clubs no vinguin a votar, degut al desplaçament i a l’horari reduït. Amb tot, es mostren convençuts que el fet de tenir dues opcions (president i vicepresident) farà que sigui més difícil l’absentisme. Són 104 ens en total (101 clubs i les tres comissions) que tenen dret a vot.


Ambdós candidats, en especial Mercè Rosich, han posat èmfasi en la importància de venir a votar demà, doncs l’atletisme català es juga el futur i els clubs tenen un paper cabdal. Precisament, Rosich ha presentat un programa electoral elaborat que ha anat desglossant per les seves xarxes, on ha volgut destacar el futur paper de la comunicació de la FCA en el cas que ella sortís com a guanyadora, el paper de la dona atleta i la importància de donar-hi visibilitat (aprofitant el 8M), I el model de promoció i escola que ha de seguir la FCA (ajudant als clubs) de cara a la captació de nens i nenes.

En el cas de Joan Villuendas, el seu Pla Estratègic engloba accions que ha dut a terme aquests quatre últims anys (la Pista Coberta del Sant Jordi i la posterior tornada a Sabadell, la gestió covid, essent els primers en organitzar competicions, i els resultats esportius a nivell federatiu i individual). No obstant, en l’apartat de millores, les diferents aportacions queden poc definides, un fet que el mateix Villuendas va voler desglossar durant l’entrevista del passat dimecres. A nivell de Xarxes Socials, ni ell ni ningú del seu entorn han decidit explicar res aquesta setmana.

Carrer Lliure farà cobertura des de primera hora de la tarda i fins al moment que es decideixi la guanyadora o guanyador de les eleccions.

Podeu visitar les dues entrevistes als candidats fetes per Carrer Lliure. El debat convertit en entrevista a Mercè Rosich aquí i l’entrevista per Instagram Live a Joan Villuendas aquí