Ramon i Montllor als 50km

Ramon i Montllor als 50km

Sotillo de la Adrada (Àvila) serà el proper dissabte la capital europea de l’ultrafons, amb la celebració del 1er Campionat d’Europa IAU de 50km. L’atletisme català estarà representat per Bàrbara Ramon i Carles Montllor.

A aquest campionat organitzat per la International Association of Ultrarunners (IAU), conjuntament amb l’European Athletics (EA) es donaran cita 20 seleccions europees. Els atletes que lluitaran per les medalles individuals i també per equips, hauran de donar 10 voltes a un dur circuit urbà de 5km. El passat cap de setmana del 24 i 25 de setembre els atletes seleccionats van participar d’una concentració organitzada per la RFEA per conèixer el terreny de 1a mà.

Concentració d’atletes seleccionats per l’Europeu. Foto: ig carles_montllor

Bàrbara Ramon, atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya, després de tota una vida dedicada al fons en pista i cros, al 2020 donava el salt a la marató, prova que li ha donat la oportunitat de participar a l’Europeu de 50km. La fondista entrenada per Josep Carballude i atleta referent de l’AA Catalunya a tots els campionats, disposa d’unes marques personals de 9:45.04 en 3.000m indoor, 10:33.49 en 3.000m obstacles i 16:51.83 en 5.000m com a més destacades a l’aire lliure. Com a marques personals en ruta, al 2019 a la Mitja Marató de Granollers era 5a amb 1:16:49, a la Cursa dels Bombers de Barcelona 2021 trencava la frontera dels 35’, aturant el crono en 34:44.

Bàrbara Ramon jornada de lliga 2021 Foto: IG barbara.ramon28

Ja a la mítica prova de la marató, l’atleta de Vidreres feia el seu debut a València 2020, en una edició celebrada sota les restriccions de la pandèmia, limitada als atletes d’elit. Realitzant gairebé tota la cursa en solitari, Barbarà Ramon aconseguia una marca de 2:48:23. Un any després al mateix escenari valencià, ara ja en una edició multitudinària, amb companys de cursa del seu nivell, rebaixava la seva plusmarca fins els 2:42:12. Marca que ha servit de mínima per a participar al Campionat de 50km, després d’un estiu ple de quilòmetres dissabte farà el debut a la distància.

Barbara Ramon a la Puajda a Coll de Pal 2021. Foto: Salomon Spain

A l’apartat masculí, Carles Montllor (LEA La Blanca) un atleta que ha tingut una gran evolució en els darrers anys, fins arribar a posicionar-se com un dels millors fondistes catalans, només per sota dels que es dediquen de manera professional. Amb inicis modestos en el món de la ruta, actualment entrenat per Toni Flores, es va proclamar Campió de Catalunya de Marató al 2021 a Empúries amb un temps de 2:21:43, que és la seva marca personal.


Carles Montllor a la Marató d’Empúries 2021 Foto: IG carles_montllor

Altres marques personals, totes elles aconseguides a l’any 2021, 30:35.54 en 10.000m al Campionat de Catalunya disputat a Santa Coloma de Gramanet, 1:07:09 a la Mitja Marató de Sevilla on obtenia un important 5è lloc. El mateix any corria la Marató de València en 2:22:53. Amb aquest nivell atlètic a les darreres temporades ha aconseguit la victòria en un gran nombre de proves en ruta del calendari català. També amb bones participacions en cros i pista.

El seu debut en els 50km en ruta es produïa al Campionat d’Espanya 2021 a Santander, on es feia amb la medalla de bronze amb un registre de 2:55:56. Aconseguint la mínima exigida per a participar al Campionat d’Europa del proper dissabte. Aquesta marca de 2:55:56 de Carles Montllor és el Rècord de Catalunya de la distància.

Carles Montllor en cursa a Sevilla. Foto: IG carles_montllor

De la mateix manera que Bàrbara Ramon, després de mesos de preparació arriba a aquest campionat en òptimes condicions i “amb la maleta plena de somnis“. A Carrer Lliure estarem pendents de la seva participació al Campionat de 50km.

En aquest enllaç de “Challenge Ultra” podreu torbar tota la informació del campionat.