Pòquer d’atletes

Pòquer d’atletes

Aquest passat cap de setmana han competit amb excel·lents resultats quatre dels atletes catalans absoluts internacionals de més nivell, els migfondistes en pista coberta a Birmingham i els maratonians a Sevilla. Rècord d’Espanya per Ayad Lamdasem, Rècords de Catalunya per Esther Guerrero i Adel Mechaal i mínima internacional per Marta Galimany.

Per ordre cronològic, el dissabte a la tarda al Müller Indoor Grand Prix de Birmigham, Esther Guerrero (New Balance Team) amb una marca de 2:38.81 en els 1.000m establia un nou Rècord de Catalunya de la distància sota sostra. L’anterior tenia més anys que la pròpia Esther, doncs va ser establert per Maite Montaña a San Sebastian al 1983 (2:53.4), malauradament es quedava a només 1 centèsima del Rècord d’Espanya 2:38.80 de Mayte Martínez (2005, Madrid). Uns dies abans, el dijous 17 a Liévin (França), l’atleta de Banyoles sí que va poder establir un nou rècord estatal a la milla indoor amb 4:28.54, millorant els 4:33.06 de Mayte Zúñiga.

Esther Guerrero al seu compte d’instagram declara: “Dues curses tàctiques i molt llunyanes de les ideals, que espero que m’ajudin a ser millor en els propers campionats”.

Esther Guerrero al 1.000m de Birmingham PC. Foto: @danvernonphoto

Minuts més tard, a la mateixa competició entrava en acció el company a les files del New Balance Team Adel Mechaal. El de Palamós amb l’objectiu de batre el Rècord d’Espanya de 1.500m, volia córrer per sota dels 3:33.32 d’Andrés Diaz (1999, El Pireo). Tot i fer una gran cursa, arribava a meta en 3:35.30, per tant sense rècord estatal, però sí amb nou Rècord de Catalunya, millorant els 3:36.51 de Reyes Estévez (2005, Madrid). Aquesta marca també representa mínima per participar al Campionat del Món de PC a Belgrad el proper mes de març.


Adel Mechaal en competició a Nova York. Foto: RFEA

Ja diumenge i canviant d’escenari, en aquest cas a l’asfalt de Sevilla teníem en competició a Ayad Lamdassem (Bikila At) i a Marta Galimany (CA Adidas). Lamdassem, com explicàvem a la prèvia als 40 anys està vivint la seva millor etapa com atleta de fons en ruta, amb una marca de 2:06:25 millorava en 10” el seu propi Rècord d’Espanya. Es referma com un seriós candidat a medalla al Campionat d’Europa d’aquest proper estiu a Munich, ell ha declarat que serà ambiciós i lluitarà per la victòria. A la capital andalusa ha marcat els parcials amb enorme regularitat, 1:03:15 a la 1a mitja i 1:03:10. Tot i la seva edat, Lamdassem afirma que vol seguir millorant per baixar de les 2h05m i que li agradaria poder arribar als JJOO de París 2024.

Ayad Lamdassem Rècord d’Espanya en marató. Foto: Organització Sevilla

Marta Galimany també era ambiciosa i sortia a ritme de Rècord d’Espanya en cursa mixta (2:26:51), el temps per mitja en 1:13:26 era perfecte. Fins el km 35, es mantenien les opcions, però a partir d’aquest punt poc a poc es van començar a esvair, amb un temps final de 2:27:53 aconseguia la mínima pel Campionat d’Europa i confirmava la del Mundial d’Oregon, però el Rècord d’Ana Isabel Alonso seguirà un temps més vigent.

Sabia que era molt difícil, però em venia de gust. Els darrers quilòmetres s’han fet molt llargs, però ha valgut la pena. Finalment 2:27:53, sense rècord però amb mínima!, i molt molt feliç!”

Marta Galimany a la Marató de Sevilla. Foto: IG 226ers

Ara uns dies de relax per tots dos, i en especial per Ayad Lamdassem oportunitat per poder compartir temps amb la seva família, doncs porta 3 mesos sense veure als seus fills.