Mercè rosich guanya les eleccions a la presidència FCA

Mercè rosich guanya les eleccions a la presidència FCA

Ho ha fet per un ampli marge de vots davant del candidat Joan Villuendas

Mercè Rosich ha guanyat les eleccions a la presidència de la Federació Catalana d’Atletisme, després de les votacions que s’han dut a terme avui al Consell Català de l’Esport. La candidatura de Rosich ha guanyat per 53 vots a 32 aconseguits per la candidatura d’en Joan Villuendas. La setmana vinent s’instaurarà la nova Junta Directiva amb ella al capdavant com a presidenta.

Serà la primera dona en ocupar aquest càrrec. Rosich ha aconseguit la victòria després de perdre per un estret marge (només un vot) la vegada anterior. En el moment final, just després de la proclamació, Joan Villuendas i la futura nova presidenta s’han mostrat cordialitat i amabilitat en un gest correcte i conciliador.

Han sigut 86 els votants dels 104 amb dret a vot. Aquí s’han d’incloure 101 clubs i els tres representants d’atletes, entrenadors i jutges. Algunes veus havien expressat incertesa hores abans per aquest tema, més tenint en compte que el dia no acompanyava, però al final s’ha presentat un gran gruix, on només han faltat 18 clubs.


Abans de l’Assemblea Extraordinària s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes del conflicte a Ucraïna. Posteriorment, els dos candidats han fet un petit discurs exposant les idees del seu Pla Estratègic. Acte seguit s’han dut a terme les votacions i el posterior escrutini, que han portat a la victòria de Rosich.

L’ex presidenta de l’Avinent Manresa ha felicitat a tota la seva Junta Directiva, que l’ha acompanyada en tot moment, i s’han mantingut una estona a la sala del Consell Català de l’Esport, mostrant clara satisfacció per l’objectiu aconseguit.

Joan Villuendas, posteriorment a la sentència final, ha abandonat la sala, admetent la derrota amb esportivitat i lamentant el canvi de vot de diversos clubs respecte a l’última votació.