Llançaments de rècord

Llançaments de rècord

Últimament, és habitual que la taula de rècords de llançaments sigui modificada. I d’aquí a final d’any, segur que ho farà més vegades. Aquest cop ha estat Aleix Camats (CA Igualada), qui, amb 58,42 m amb el disc d’1,5 kg, ha establert una nova plusmarca catalana en categoria Sub 18. Era un rècord que ja li pertanyia, i que a la temporada hivernal ja havia fregat en un parell d’ocasions. El va fer ahir a Serrahima, en un control absolut on ell va tenir l’oportunitat de competir amb l’artefacte de la seva categoria. La sèrie va ser magnífica, amb un altre llançament per sobre del seu anterior rècord (58,00 m) i tres més per sobre de 57. Dos rècords de Catalunya va aconseguir en total, ja que en el quart intent, ja havia llançat 58,23 m, i va ser en el seu darrer intent on va establir la plusmarca definitiva. Propera parada, la Gimnasiada Escolar, que es celebrarà a Caen (França), del 14 al 22 d’aquest mes.

Aleix Camats, al concurs de disc del passat dimecres 11 de maig on va aconseguir el rècord. (Fotografia: Josep Camats)

També es van celebrar, dins del programa del control absolut, les proves de martell i disc, en totes dues categories. La marca més destacada va ser la de Laura Redondo (FC Barcelona), qui va guanyar la prova de martell amb 66,81 m, en una zona annexa on un canvi de cercle, és l’assignatura pendent de la pista. La prova masculina va ser dominada per David Martín (FC Barcelona) amb 62,28 m, en una sèrie íntegrament per sobre dels 60 metres. Aaron Sola (AA Catalunya) va guanyar el disc masculí amb 49,31 m, i Ariadna Esteve (CA Gavà) va fer el mateix en el disc femení, amb una marca de 37,52 m.


ELS NOSTRES VETERANS

Amb la il·lusió d’un atleta cadet, continuen llançant els nostres veterans, i de quina manera! Amb vuitanta-set anys, el gran José María Sanza (Pratenc), va establir diumenge passat al Campionat de Catalunya Màster de pentatló de llançaments, una nova plusmarca mundial M85 en el llançament de martell, enviant l’artefacte de 3 quilos fins a 39,89 m.

Josep Maria Sanza al podi, flanquejat per Betània Duarte, presidenta de la Comissió Màster.

… i les bones notícies no acaben aquí. Eloi Rovira (vigent recordista absolut de pes en PC), ha sumat un nou Rècord d’Espanya de llançament de pes M40, al qual ja havia aconseguit a la primera jornada de la lliga nacional de clubs. Aquesta vegada va ser a Manresa, on va enviar el pes de 7,26 kg fins als 16,44 m, per sobre dels 16,16 m que el mateix ja havia marcat dies abans. Com a dada anecdòtica, es converteix en el segon espanyol en llançar més de 16 metres, més de vint anys després que els llancés per primera vegada. L’únic que ho havia assolit fins llavors, era Carles Geronés, anterior plusmarquista M40 i vigent récordman absolut a l’aire lliure.