L’Absolut aterra amb un grapat d’estrelles

L’Absolut aterra amb un grapat d’estrelles

Monne, Madí, Salas, Bychkov, Adalia, Lara, Rossell, Stephens, Ouboukir, Benach, López, Clemente, Redondo… una constel·lació de noms que ara tot just repassem. També se celebra el Sub23.

Aquest diumenge se celebra la gran festa de l’atletisme català. Sí, hi haurà baixes. Com passa en absolutament totes les edicions. Per què? Doncs per diversos motius. No obstant, això no ens ha de fer perdre el que realment és aquest campionat, la millor oportunitat per gaudir de l’essència dels atletes catalans, en una barreja preciosa entre aquells que lluiten per anar a un Mundial, per formar part de l’elit, i aquells que només busquen classificar-se per aquesta cita com a gran objectiu de l’any. Ho trobem preciós. Cal recordar que en el mateix moment se celebrarà el Campionat sub23.

Hem fet una llista (arbitrària) a l’inici sobre els millors atletes, però n’hi haurà d’altres. Certament, també hem de parlar de baixes. Per diversos motius no hi seran Anna Obradors, Sara Gallego, Xesc Tresens, Bernat Erta (aquests tres últims amb la RFEA a Glasgow), Pol Retamal, Pau Fradera, Carlos Sáez, Miquel Doménech, a banda d’atletes com Esther Guerrero o Adel Mechaal, que no solen aparèixer a la cita. Alguns d’ells degut als confinaments per la pandèmia.

Això sí, malgrat tot, veurem com sempre un gran espectacle. La cita comença a les 11h amb les semifinals dels 60mt, la Perxa femenina i el Triple Salt masculí i s’allargarà tot el dia fins a 19:30h. Comencem veient els 60mll. La prova reina de la velocitat indoor tindrà diversos protagonistes i unes finals igualades. En nois, el duel Arnau MonnéBernat Canet promet espectacle. A nivell femení, l’aparició de Cristina Lara deixa en un segon pla a la sorpresa del curs, la sub18 Neus Núñez, i posa emoció en un duel amb Ona Rossell.

Arnau Monné (FCB) i Bernat Canet (Cornellà Atl) al podi del Campionat de Cataluna Foto: Carmelo Rodríguez

En els 200mll i els 400mll, les forces també estaran molt igualades. Aleix Porras s’ha decidit pel 200mll i tindrà en Oriol Madí, Miguel Gasch o David Jiménez a rivals de pes. En 400mll, per la seva banda, està absolutament tot obert, i noms com Oriol Calsina, l’andorrà Pau Blasi, Àlex Valverde o Dani Ponce tenen opcions, malgrat que qui va millor classificat i amb les màximes opcions és David Fradera. Pel que fa a l’àmbit femení, de nou Cristina Lara i Ona Rossell, juntament amb Carmen Sánchez i Stephanie Saavedra, es disputaran el podi final, i el 400mll, Laura Hernàndez haurà de defensar posició de líder de les apuntades davant Laura Bou, Geena Stephens o la mateixa Sánchez.

En el mig-fons, diverses baixes destacades, fet que provoca que en el 800mll masculí les opcions estiguin molt obertes. Mohamed Maman i Carles Cort parteixen amb avantatge respecte a la resta. En els 1500m, Youness El Hannach i Xavier Badia arriben amb forma. En categoria femenina, Núria Tió i Clàudia Gallego son les millors marques de les apuntades, i es jugaran la medalla juntament amb d’altres atletes destacades, com la hospitalenca Irene Rubio, Paula Vall-llobera i Ona Alonso. En els 1500m, Núria Atienza, Irene Bonafonte (també apuntada i amb opcions al 800m) i Laura Rodríguez tindran l’última paraula, amb permís de les germanes Alemany i Èlia Saura, campiona del cros.

Mohamed Maman , Pol Domenech, Sergio Del Barrio (NR U18), Abdelhakim Hamid, Elias Rachidi

En els 3000m, una de les estrelles en ruta i cros, Douae Ouboukir, estarà present com a màxima representant, però haurà de lluitar amb Marina Travé i Ona Patxot, que està desenvolupant una gran temporada. En nois, una de les sorpreses, Ruben Sansom (L’Hospitalet At.), estarà present, però sense opció a medalla doncs és neerlandès i correrà fora concurs. Albert Ollé i Eric Lore, juntament amb El Hannach i Xavi Badia (apuntats al 1500m) tenen les màximes opcions.


Les tanques, com sempre, tindran emoció. Certament, dos noms estan per sobre de la resta: Marc Gale i Xènia Benach. Ambdós son clars favorits, però no podem oblidar a Javi Lorente, Eloi Santafé, Jan Sans, Mireia López, Emilia del Hoyo, Jana Brusés o Marina Lamata, a banda de Caridad Jerez, que correrà fora concurs.

En salts, igual que en les tanques, l’alçada sempre és de molt nivell. En nois, i davant la baixa del gran candidat, Xesc Tresens, quatre atletes se la jugaran: Àngel Torrero, Dani Lorente, Eduard Fàbregas i Héctor Ramos. En noies, Irene Clemente serà la rival a batre. La campiona de combinades tindrà en Núria Caballero i Ona Bonet dues grans rivals. En llargada, els millors també estan presents. La final masculina és, possiblement, la que té a més TOP dins de la final. Jaime Guerra, rival a batre, tindrà a Jordi Matsuoka, Xavi Barrubés, Robert Díez, Pau Abelló, Dani Pacheco i Marc Garcia com a rivals. En noies, Elena Llobera i Clara Gabaldón parteixen amb avantatge, sense oblidar Marta Gallo i Núria Caballero, que repeteix.

Irene Clemente autora d’un doblet d’ors. Foto Carrer Lliure

En Perxa succeeix quelcom semblant que a la llargada, els millors catalans hi seran presents. En nois, l’espectacle va per llarg. Als veterans i sempre competitius Dídac Salas i Igor Bychkov, s’uneixen Aleix Pi (en un alt nivell), Alex Gràcia i Ricard Clemente. En noies, el duel entre les dues companyes d’entrenament, Mònica Clemente i Clara Fernàndez, marcarà l’esdevenir, amb permís de Nerea Pérez, Esther Dobon o Meritxell Benito (amb especial atenció per les tres atletes del CA Laietània, Boixet, Tomàs i Torres).

Finalment, en Triple Salt, dos noms per sobre de la resta. En nois, Ramon Adalia, que haurà de suar però per deixar enrere als dos sub20 presents, Andrey Lavila i Marc Sala. En noies, Naiara Estanga, com sempre, parteix com a favorita, sense oblidar-nos de Diwa Vila, Nora Taher o la mateixa Irene Clemente. En Pes, per acabar, dos veterans, Jotas Ortega i Laura Redondo semblen destinats a la victòria, malgrat que d’altres com Daniela Fernàndez, Olga Morraja, Aaron Solà i Eloi Rovira vendran cara la seva pell.

Recordem que també se celebra, de manera simultània, el campionat sub23. Per tant, atletes com Bernat Canet, Laura Rodríguez, Olga Morraja, Xènia Benach, Eloi Santafé, Xavi Barrubés, Elia Saura, Mireia López, Alba Martínez, Laia Tomàs o Marc Fernàndez tenen opcions clares de victòria o de pujar al podi.

Laura Redondo i Anna Ruiz al podi del Pes Femení. Foto Carrer Lliure

Des de Carrer Lliure estarem presents tot el dia per explicar-vos el que succeeixi amb tot plegat, per fer l’anàlisi i poder seguir d’aprop les evolucions de tots i totes els que participin.

La llista d’inscrits aquí.