La Prèvia dels llançaments a Motril by jotas

La Prèvia dels llançaments a Motril by jotas

Aquest cap de setmana gaudirem del campionat d’Espanya on hi assistiran diversos catalans

Per segona vegada en la seva història, es disputa a Motril el Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern. Un campionat nacional amb vistes a aconseguir les marques mínimes i preparatori per la Copa d’Europa de llançaments d’hivern. Com no, hi haurà representació catalana, i amb serioses opcions de fer-ho fabulosament bé.

Al capdavant d’aquesta expedició tindrem la veterana Laura Redondo (FC Barcelona). És el nostre principal estendard. Laura ja sap el que és guanyar aquest campionat al llarg de set de les seves edicions. A més, ostenta el rècord de la prova, amb aquell increïble llançament de 70.40m, l’any passat a Montijo. Enguany es presenta en un estat de forma meravellós, amb la intenció de repetir i millorar la gesta de l’any passat. Li acompanya Belen Bermejo (Super Amara BAT). La de Tarragona acudeix a aquest campionat després de només una competició aquest hivern i després de passar en blanc tot l’hivern passat. Tot i així, ella ja sap el que és llançar per sobre dels 55 metres i intentarà agafar-se a la millora i atacar la seva marca personal.

La Laura Redondo va aconseguir RCAM en martell. Foto avancam.com

Al disc femení, la nostra representant serà Andrea Alarcón (AA Catalunya). Parteix amb la cinquena millor marca de les inscrites, encara que enguany ocupa la segona plaça del rànquing nacional. La nostra múltiple medallista en aquest campionat acudeix a Motril amb moltes possibilitats de fer-se amb una de les tres medalles que hi ha en joc.

Aina Ramos (L’Hospitalet At) serà la nostra carta principal a la prova de javelina femenina. Cinquena posició per marques i tercera classificada del rànquing nacional. Enguany ha aconseguit la tercera millor marca de la seva vida. Si és capaç d’acostar-se a la seva marca personal, pot estar prop dels primers llocs, en una prova on algunes de les favorites encara no han sortit a pista en aquest hivern.


El podi de la javelina absoluta a Serrahima. Foto avancam.com

En nois, sis seran els participants catalans que acudeixen a la cita. La nostra principal opció passa de nou pel martell, on el català establert a Jaén, Pedro José Martín (FC Barcelona), es presenta en un gran estat de forma segons indiquen els seus entrenaments, però amb una participació hivernal merament anecdòtica. La seva intenció és clara, plantar cara al rei del martell espanyol, Javier Cienfuegos. Tindrà un company de luxe, David Martín (FC Barcelona). Marca personal i la mínima per la copa d’Europa sub23 són les credencials que presenta. Repetir aquesta mínima i consolidar-se com a membre de l’equip nacional, seran els seus dos principals objectius.

Al disc, el jove Aaron Sola (AA Catalunya) es presenta a un campionat que se li dona especialment bé. Excepte en comptades ocasions, la seva participació en aquest campionat sol saldar-se amb marca personal. Si enguany repeteix, pot quedar molt a dalt en la llista de resultats.

Jordi Sánchez (Unicaja At) sap el que és guanyar la prova de javelina quatre vegades en aquest campionat. Repetir serà difícil, amb els germans Quijera per davant i diversos llançadors amb marques per sobre dels 70 metres. Surt cinquè en la graella de sortida. L’experiència és un grau, sobretot en aquesta prova. Té un parell de companys de prova. Jhon Louis García (AA Catalunya), guanyador de les jornades del Critèrium català, i Marc Alique (AA Catalunya), que apareix en aquest campionat amb només una competició en aquest hivern. Tots dos lluitaran per passar a la millora.

Llistat d’inscrits: aquí