La PC de Sabadell ja té cara

La PC de Sabadell ja té cara

L’atletisme català està d’enhorabona, la recuperació la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a Sabadell està a la recta final i aquest dimarts s’ha fet l’acte institucional. Hem de recordar que es va readaptar a correcuita i potser de manera destralera per ser utilitzada com a hospital de campanya durant la pandèmia. Eren temps de crisis i potser calia. Res a dir. Del que si podem dir és que els de la foto d’avui fa 2 anys que estan tocant violins, o que la política té els seus tempos.

El món atlètic català tot aquest temps ha estat fent contactes a tots els nivells perquè aquesta instal·lació no caigués a l’oblit, tant la FCA (tant l’antiga, com la nova junta) o altres col·lectius i clubs locals, han fet de torracollons per poder aconseguir la tan desitjada «normalitat», que esperem que sigui complerta en un termini de 3 a 4 setmanes amb la culminació de les obres.

La tan esperada restitució de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a Sabadell ha tingut un cost de 550 mil euros a pagar per les administracions implicades. L’Ajuntament de Sabadell aportarà 200 mil euros; la Diputació de Barcelona, 150 mil, mentre que el Consell Superior d’Esports i la Generalitat de Catalunya inverteixen cadascun 100 mil euros, fins a completar el total de 550 mil euros. Representants d’aquestes quatre administracions han estat presents a l’acte per celebrar la «inversió».

Les autoritats i representats federatius.

Autoritats com el president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la Secretària General de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, o l’actual presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich han estat les màximes autoritats d’un acte amb la presència de la premsa generalista (la foto és la foto).

La mateixa alcaldessa de Sabadell ha declarat que «avui es tracta de presentar aquesta inversió propera als 550.000 euros, uns 450.000 destinats a recuperar la pista amb els criteris actuals, i uns 90 a renovar el material, com l’adquisició de matalassos, tanques o llistons. Tot plegat gràcies al compromís i a la sensibilitat de les diferents administracions que hi han intervingut. Això demostra l’esforç perquè Sabadell continuï sent referent en l’esport i l’atletisme».


Marc Gonzàlez, arquitecte i encarregat de les obres donava algun detall tècnic. «S’ha tornat a muntar els peralts i s’ha aprofitat el cent per cent el material perquè han encaixat totes les peces. Un cop s’ha rejuntat el mecano, ja s’ha posat el tartà definitiu de l’anell i només faltarà pintar la pista després d’acabar la contrarecta.»

fotos de ©Sonia Bocanegra Gil

La presidenta Mercè Rosich mostrava la satisfacció i un compromís, «hi ha uns espais que potser a l’hivern no s’utilitzen, però mirarem de buscar rendibilitzar també en aquella època, hem superat les 15.000 llicències federades a nivell atletisme català, cada vegada més sumem més atletes, més nens i nenes. Farem també el Meeting d’atletisme, amb els millors atletes possibles, també aconseguirem més endavant portar un campionat d’Espanya (aquesta mateixa temporada) per donar un nivell alt atlètic que ens mereixem a Catalunya».

Ja tenim la pista i el calendari publicat. Toca apretar les dents i anar afinant la forma per aquest nou tartà, que segur ens donarà moltes alegries.

Per cert, Sabadell viurà de nou un Míting Internacional de Catalunya, programat pel pròxim 28 de gener de 2023.