la 4a jornada del critèrium by jotas

la 4a jornada del critèrium  by jotas

Triplet de mínimes internacionals pel “Luisli Team”

Serrahima va acollir de nou una nova jornada del Critèrium de llançaments d’hivern, la darrera abans de la disputa del Campionat de Catalunya. Es van disputar tots els llançaments llargs, i en cadascun d’ells van haver-hi fantàstiques notícies.

La més destacada va ser el triplet de mínimes internacionals aconseguides pel trio d’atletes d’en Luís Lizaso. Comencem amb la del martell masculí, on un sensacional David Martín (FC Barcelona), va obtenir la mínima de participació per la Copa d’Europa sub23 de llançaments d’hivern. Un gran inici de temporada per al de Manresa, que va llançar 64.87m, que suposen també una nova marca personal. A la mateixa sèrie, va realitzar un altre gran llançament de 63.55m. La barrera dels 65 metres té els dies comptats. Seguint la mateixa senda de mínimes internacionals, encara que la setmana passada ja va fer-la, la Laura Redondo va confirmar la seva presència en la mateixa cita internacional, al llançar aquest cap de setmana uns molt bons 68.97m, en una altra sèrie increïble, molt regular per sobre dels 68 metres. No vam esmentar la mínima la setmana passada, ja que no ha estat fins fa uns dies que van sortir les marques de participació.

Per acabar amb aquest ‘trio’, el jove Aleix Camats va aconseguir la marca mínima per participar al Campionat d’Europa Sub18, al llançar 57.36m amb el disc d’1,5 kg., molt prop del Rècord de Catalunya que ell mateix posseeix (58.00m)

Malgrat siguin marques minimes, tots tres han de repetir-la en el campionat autonòmic o en una prova del calendari RFEA.

Aleix Camats durant l’actuació al Critèrium

A la resta de concursos, marques i competicions molt interessants. En martell femení, a la categoria sub18, emocionantíssima competició on les tres primeres es van disputar la victòria en menys de dos metres i mig. Guanyadora, la Georgina Alabart (Runners El Vendrell), amb 47.24 m, lleugerament per sota de la seva actuació de la setmana pasada. Segona, la Irene Mateo (Avinent Manresa), amb 46.64m, lluny dels més de 50 metres que va llançar la setmana passada.

David Martin en un dels llançaments de martell

En javelina noies sub18, victòria per l’Ingrid Valcarcel (CA Granollers), amb 39.39m. Segona millor marca de sempre per la llançadora del Salvador Primo. En categoria absoluta, primer lloc per l’Aina Ramos (L’Hospitalet At.) llançant la javelina de 600 gr. fins als 42.72 m. En disc noies, victòria per l’Olga Morraja (L’Hospitalet AT.), amb una marca de 40.96 m, afermant-se per sobre dels 40 metres, i propera de la seva millor marca personal (41.09 m). La segona classificada va ser l’Ariadna Esteve (CA Gavà), amb 36.65 m. Millor marca de la temporada i segona millor marca de sempre per l’atleta de la Laura Redondo.


En el llançament de disc nois sub20, victòria per l’Hugo García (Alaior Esport), amb 42.77m, a 12 centímetres de la seva marca personal. A la prova absoluta, primer lloc pel Sebastián Berengui (CA Nou Barris), amb un llançament de 38.90m.

A la javelina masculina, la notícia més destacada va venir després de la reaparició del Bilal Nouali (Alcampo Scorpio 71), guanyant la prova absoluta amb 62.39m. En categoria sub20, primer lloc pel Bernat Pubill (AA Catalunya), amb 46.12m. Quant als sub18, repeteix primer lloc el Guim Morcillo (CA Igualada) amb una marca personal de 53.56m.

Per acabar, repàs al martell masculí, on, a la prova sub18, va guanyar l’Adrián Sedano (Avinent Manresa), amb 57.11m, sobrepassant en el seu últim llançament al Jordi Pizarro (Runners El Vendrell), primer fins al moment amb 54.79 m. En categoria sub20, victòria pel Daniel Ruiz (FC Barcelona) amb 61.34m.

Resultats complets aquí.

Què ens queda d’aquest Critèrium de llançaments?

L’hivern ja s’acaba per a pràcticament la totalitat dels nostres llançadors. Finalitzades les quatre jornades de Critèrium, ja només ens queda el Campionat de Catalunya.

  • 12 de febrer: Campionat de Catalunya de llançaments llargs sub16 i sub18.
  • 13 de febrer: Campionat de Catalunya de llançaments llargs sub20 i absolut.